Мојата сестра има дечко?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Локација
Скопје
Ете доаѓа периодот кога мојата сестра се наоѓа во годините кога е редно да почнат и дечко да си фати арно ама како постар брат некако не ми е прифатливо тоа:) некако се осеќам дека ќе ја изгубам довербата, глупаво чуство,чуство дека ќе ја изгубам:)( Ви се случило ли тоа и на Вас постари батковци:))

Што би направиле Вие, знам дека е сето ова нормално вака да се чуствувам,знам дека не е ништо страшно но како да го пројдам сево ова:) кога знам дека имам убава сестра и дека трчаат по неа:)

По природа сум избувлив и немам трпение за некои работи:)

Така што би сакал да прочитам по некој пример што ви се десило Вас дали било слично или исто,како сте постапиле:) ? Поради фактот дека не е лесно да се остане рамнодушен, и не тип како мене, а плус фактот дека е во прашање сестричката:)

Очекувам совети(кои ќе важат и за други а не само за мене,примери и последици(доколку се десило нешто ѓто нетреба):))

Не треба да бидеш overprotective. И таа е човек како ти и воопшто не е должна да плаќа заради тоа што ти си постар од неа.
Јас лично, еднаш и забранив за се гледа со еден, еднаш ја бодрев да иде со друг, а третпат пак јас пробав да ја запознаам со трет. Поентата е до човекот. Она што на тебе ти претставува обврска е да ја пазиш само од лоши типци и да ја советуваш. Ништо повеќе.

И шо дека има дечко бе баце? И ти си бил дечко на некоја шо има брат, голема работа. Иако и мене не ми е сеедно, треба да сме стрпливи со сестрите. :)

И шо дека има дечко бе баце? И ти си бил дечко на некоја шо има брат, голема работа. Иако и мене не ми е сеедно, треба да сме стрпливи со сестрите. :)

Да, сум бил. Но не е сеедно сега кога мене тоа ми се случува:)

Хехе...Се потсетив на мојот период кога бев тинејџер...
Бидејќи со брат ми сме разлика само 2 години, за него и неговиот најдобар другар беше несватливо малото да фати дечко...
Кој и да ми се приближеше , го влечеја надвор на разговор,кој ако не поминеше по нивните клаузули се знаеше како си поминуваше...
И ден денес ми иди лутина ко ќе ми текне што ми правеа ама и затоа има место за смеење и ден денес...
Чувај ја сестра ти, само не претерувај како двајцава:smir:

heh brat mi ne mi dava od doma da izlezam ako nosam kratka suknja!ina4e isto ko tebe e ne me dava taka lesno!ama toa e treba da i dozvolis na sestra ti da porasne i da si fati decko!

Да јасно ми е се дека треба да фати дечко ама пак некако тоа ме боли.Зашто знам какви гадови се машките.Некој да и го мисли на сестра ми тоа што јас и го мислам на некоја добра девојка,аааа не не нема шански.Знам дека звучи глупаво ама така е.Тие што имаат помали сестри си знаат ако им е!

Да јасно ми е се дека треба да фати дечко ама пак некако тоа ме боли.Зашто знам какви гадови се машките.Некој да и го мисли на сестра ми тоа што јас и го мислам на некоја добра девојка,аааа не не нема шански.Знам дека звучи глупаво ама така е.Тие што имаат помали сестри си знаат ако им е!

Закрем не ти е гледан скар фејс кога тони монтана го застрелува најдобриот другар

Светот е твој брат

Brat te svakjam, ali u ovaa situacija mora da popustis. Ne premnogu, no dovolno. Treba da i bides tamu za sovet, da znae deka utre ako ja povredi glupakot deka moze da dojde da prave muabet so tebe. A i ti kako po iskusen, valjda gi znaes prevarantite po gradot, pa da i dades sovet so koj da ne ide.
Ali pazi, ako bides epten zastitliv, tie devojki na kraj najmnogu otkacuvaat. Treba da ja ostavis da si gi napravi greskite dodeka moze, dodeka se mali... Posto ako stigne do odredena vozrast, ke pocne da prave pogolemi greski, samo zaradi toa sto misle deka i doslo vreme, a od tie greski nema rikverc. Ako razmislis ubavo, onie devojki sto bile najstegnati od doma u osnovno i sredno, stanuvaat najgolemi kurvi u fakultet, ili pa 3-4 godina sredno bremeni ostanuvaat.

Јас имам помала сестра која има дечко, го запознав и е скроз ОК, не се противам ич, впрочем - таа е многу различен карактер од мене :):):) Како нејзе и одговара, така нека и биде, независна е од мене :)

ај сега да го тепаме, сакаш :) или ќе го прајме наци :D замисли уште поболно можеби ќе ти биде ќерка ти кога ќе има дечко :) нормален процес на љубомора (не таква како што ја чувствуваме спрема љубениот) и најнормално е да се чувствуваш како нејзин заштитник, но во секој случај би ти предложил да се спријателиш со зет ти :) и добро да го запознаеш... така помалку ќе му ја мислиш;)

E добро де шо треба да напраиш? Да го скршиш типот од ќутет а неа у соба да ја заклучиш....ајде не сме 15век

Ja imam brat i da sum imalk sestra pa soako ona ima decko toa da ne e zabraneto?!:)

имам помала сестра , и кога фати првпат дечко .....лее седевме по цели вечери да се раскажуваме за дешавките......нормално многу внимавав на тоа да и дадам совети и не ми се веруеше дека сестричево пораснало и до ден денес се обдувам само да ја заштитам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom