"Градски Ривалства" Епизода: Охрид - Струга

• Креатор на темата Креатор на темата Aleee
  • Време на започнување Време на започнување
и јас не ги оправдувам Охриѓани ама не е баш како што викаш ти дека се мрштат коа Скопјаниве им ги земаат девојките.Охриѓани се мрштат зошто Скопјаниве се страшно уфилмани и у Охрид се понашаат како да се у Скопје а тоа најверојатно им иде на Охриѓаниве на живци. не за џабе викаат старите љуѓе: Не се праи петел на туѓо буниште
само не знам за што не ги оправдуваш охриѓани, не знам кога последен пат си бил во Охрид за да кажуваш какви биле охриѓаните, па и ако си бил не значи дека тие не чинат, јас сум од Охрид и никогаш не сум имал ништо против скопјани, имам и другарчиња кои секое лето идат па никогаш не се пожалиле, а ако ти си налетал на некој кои не ти се свиѓаат, тоа не значи дека сите се такви, а на скопјаните ако не им одговара Охрид, нека не идат, нека одат Дојран, Бугарија, Црна Гора, Грција, никој не ги тера со сила да идат Охрид

Grad kako grad poubavo sreden e struga,ohrid pak ima poubavi plazi tuka ima da se rivaliraat cel zivot.Se znae skopjani se furaat zatoa nikoj ne gi saka.A najdruzejubiv grad e Probistip imav prilika da odam tamu i site te prifakkat vednas.Stipjani pak ako imas pari ke te posutuvaat ako nemas ke te zezaat i mislam deka sttipjani se pogolemi sejaci od skopjanite.I taka.Inaku kocani e zakon:D
од кај па тоа сеа ? ти немаш мозок
а инаку за ривалствата штипјани немаат ни збор кажано за св.николчани а они у секоја тема јадат гомна,демек они имале поубави места за излавање од тука. Па да ве прашам вие средни школи немате,доаѓате тука да ми учите а камоли факултети и за други нешта да не зборам.
Чукните си ги лејките малце и размислите пред да зборете

Хехехе сурова е вистината Serpico, дека се тие двете најважни работи за да си прав стружанец се ... важно е да се дружиме :salut:

Fantom_oh напиша:
Ти на Лихниѓани...:pusk:

ај нека се охриѓани ако веќе те вреѓа историјата ама што е така така е

Хехехе сурова е вистината Serpico, дека се тие двете најважни работи за да си прав стружанец се ... важно е да се дружиме :salut:

За разлика од тебе, јас сакам стружанки :)
Ете ти Охритски космополитизам.

За разлика од тебе, јас сакам стружанки :)
Ете ти Охритски космополитизам.

па никој не кажа дека јас не љубам охриѓанки :kajg:
Ете ти Струшки космополитизам

Мммммммм..... убав е Охриииидддддд! Како би се возела сеа со кајче..... да ги затворам очите.... да ги чувствувам нежните сончеви зраци како милно ми го галат лицето... :pipi:

Хахахаха :pos2::pos2::pos2: Идам да напраам едно reality check сеа!

Ривалството што реално постои е навистина непотребно, но факт е дека негативниот став спрема Скопјаните е резултат на нивното однесување.Јас немам намера да навредувам и да генерализирам но добро знам дека добар процент на скопјани штом ке отидат во друг град-кој популарно го нарекуваат провинција се однесуваат надмено и иронично(секоја чест на исклучоците затоа што навистина постојат):duel:.Е сега јас ова го кажувам од лично искуство затоа што кога дојдов да студирам во Скопје голем дел од Скопјаните мене и останатите колеги не нарекуваа провинцијалци.Овој термин е навредувачки не во неговото вистинско значење туку во значењето во кое се користи.Всушност со ова тие сакаат да не понижат и подредат правејки се повредни.
Јас во една прилика само реков едно:Скопјаните се бројат на една рака сите останати се дојдени од некое село или провинција.Со кое право тогаш ме навредува и омаловажува некој?:ne:
epaaaa vie za nas ste provincija,a nie skopjani za vas (od kade i da si)sme provincija,1.zborot provincija ima znachenje i ne e navreduvacko

искрено првпшат слушам за ривалство помеѓу Струга-Охрид и Охрид-Битола:toe:

Ама џабе кога не е поголемо од ривалството Охрид-Скопје:vozbud:

Јас, иако Прилепчанец сум бил жртва на ривалството меѓу Охрид и Скопје. Бевме тргнати на одмор во Љубаниште, и автобусот не остај во Пештани, и оттука сакавме да земиме такси за до Љубаниште. Пошо такси не видовме во моментот, решивме да прашаме некого кога и каде можеме да начекаме такси. Најљубезно го запрашавме еден човек кога ќе дојди такси, каде пристигаат и дали возат до Љубаниште. А тој греотнио ни вика - Еее одма сакате Скопјанишча едни, не ви се чека, ак не ви одговара шо идате, во Скопје пристигаат побрзо таксите. Ние останавме со :tapp: поглед, и си заминавме оттука и начекавме такси.
Ја користам оваа прилика да му се заблагодарам. :pusk:
П.С Мислам дека најголемо ривалство има меѓу Прилеп и Битола.

искрено првпшат слушам за ривалство помеѓу Струга-Охрид и Охрид-Битола:toe:

Ама џабе кога не е поголемо од ривалството Охрид-Скопје:vozbud:
Како немаш слушнато за ривалство Струга-Охрид . Сега можеби нема толкаво ривалство ама на времето било опасно... Можеби охриѓани имаат ривалство со сите поради само нив позната причина

Најјако е сите овие градови што ги спомнавте имаат едно заедничко сите го мразат Скопје ШТО СМЕ ВИ ЗГРЕШИЛЕ!!!????
Пфф нема веза сите го мразат Скопје.. :nesvest::nesvest::nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom