Цитат од Шорт:
„Ако не знаеш кој е Докинс, а си читал книги само што се промоции за креазионизам, како ќе дојдеш до одлука? Дури и секој суд ги слуша двете страни од приказната. Сега знам зошто имаш вакво верување ко што го укажуваш овде - или очите ти се затворени или не си запознат. По се изгледа одбиваш дури и да прочиташ било што на тема еволуција. Да не беше со толку затворен ум, ќе видеше дека има докази за све што тврдат еволуционистите.„
Коментар:
Повеќе е од доволно тоа што образовниот систем ми понуди само ЕДНА вистина, а тоа е дека човоекот настанал од мајмун поради евилицонистичките процеси. Фала и слава Богу, во меѓувреме се запознав и со Божјата вистина па имам ИЗБОР кон која вистина да се приклонам. Мојот избор е Божјата висина, секако.
Тоа што Судот ги разгледувал/слушал и двете страни, тоа е „ради реда„ и поради почит и кон двете-спротивставение мислења. А КОЈ вели дека судиите, како СУБЈЕКТИ, веќе НЕМААТ или ИМААТ свои предрасуди кон креационизмот? Па тие судии не се машини или марсовци, туку фаци кои во своето образование веќе се изнаслушале за еволуционостичките „вистини„ и кои , многу веројатно, на тие судии им биле ЕДИНСТВЕНАТА вистина во животот!
Патем кажано , умот ми е и тоа како отворен! Да ми беше затворен, НИКОГАШ не би се запознал и со поинакви „вистини„ освен оние кои ми ги натура современиот образовен систем! Можам да кажам и тоа дека имам „поминато„ подоста литература од научно-философско-уметничка соджина и дека тие знаења не ми се туѓи. Сепак , тие знаења се од друга природа а не од духовно-етичка. Според тоа, многу добро знам што пишувам на форумов.