Што повеќе боли?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Spoed moe mislenje toa e glupo da se postavi na zensko/musko i da mu reces dali me sakas isto kasto te sakam jas tebe? Ili dali uzivas vo seksot? Toa e relativno svaki si go dozivue posebno, ubavo na svaki nacin ali kako prasanj ne moze da se odgovori treba da se pocustvuva!!!

Spoed moe mislenje toa e glupo da se postavi na zensko/musko i da mu reces dali me sakas isto kasto te sakam jas tebe? Ili dali uzivas vo seksot? Toa e relativno svaki si go dozivue posebno, ubavo na svaki nacin ali kako prasanj ne moze da se odgovori treba da se pocustvuva!!!

Не ја сфати изгледа темава.
Прашањето е што повеќе би ти паднало тешко:
Тоа што бакнувал друга или тоа што сакал некоја друга?

I za seksot/baknezite, i za sakanjeto druga... Toa shto ve boli e stravot deka ne ste dovolno dobri. Stravot deka nikogash nema da mu napravite da uziva taka kako shto uzival i da saka taka kako shto sakal.

Bil nekoj od vas na odmor na more??? Bilo bolje od Ohrid? Da. I posle ste otishle pak u Ohrid na odmor koga nemalo moznost da se otide na more??? Da. Pocekajte. Mozebi vashata vrska ke stane odenje na more i na okean i na Hawaii... A moze ke si ostane samo Ohrid.

U sekoj sluchaj, i pokraj toa shto mi teknuva kolku mi bilo ubavo na more dur sum na plaza vo Ohrid, toa ne znachi deka ne uzivam dur sum tamu. Shto e poubavo, da se sekavash kolku e ubavo na more u Sk, ili da si go prcish na plaza u Oh??? Plus, ne znachi deka mojot odmor vo Ohrid ne moze da stane poubav i od odenje na more i od odenje na Hawaii... Samo vie letuvajte luge... A duri i ako nekoj imal prethodno poubav odmor od toa shto momentalno go ima sega (a vo toa ne mozete nikogash da bidete 100% sigurni), toa ne znachi deka ovoj odmor nema da mu stane poubav.

ne mi vredi da e do mene koa so pametot e kaj nea i ja saka podobro da raskineme sekoj ke ja pronajde svojata sreka otkolku da znam deka ne me saka

Bitno mi e mnogu da go osvojam srceto na toj sto go sakam ,da go osvojam vo celost i vistinski a civo bilo predhodno srceto negovo ili so kolku se lapal ili ne znam sto pravel ne me interesira i definitivno ne mislam na takvi raboti:back:

Ништо не боли.

П.С. Ќе ме умрат овие двајцава над мене, не можам да ги читам тортура невидена :pos::pos:.

Повеќе ме боли тоа што ја сакал,затоа што знам дека штом ја сакал ќе ја памети долго време(недај боже цел живот!),а ако САМО спиел со неа без ништо да му значи,би ја заборавил за многу,многу кратко време.

Не ме боли ни едното ни другото. Затоа што кога ја одпочнав врската сите викаа дека ќе трае најмногу до месец дена. Ама згрешија еве заедно сме веќе година и нешто. Дечко ми пред тоа важеше за некој што никогаш никоја не сакал и сите му биле од онака. Го приметив самата тоа така да денес кој би рекол дека ќе заплаче за девојка или дека ќе ја слуша и почитува. Така да за срцето знам дека пред мене никоја не сакал, а дека некоја друга го бакнувала и тоа не ме боли. Него би требало повеќе да го боли, затоа што јас пред него веќе имам сакано :)

Уште поконкретно за темава:Потешко ви е што спиел со неа или што ја сакал?
Боли и што спиел со неа и што ја сакал, ама најмногу боли ако ја сакал повеќе од мене :)
Мислам, знам дека е глупо да се праи споредби за вакви работи, ама кај секого е таков случајот да, од сите врски што сме ги имале, само еден или една ќе се двои како посебен, како човек што оставил најголем белег, како човек покрај кого сите останати се второстепени.
Е тоа боли, да сум второстепена :) Тоа боли дури и кога не сум заљубена во човекот, самото сознание дека ме сака, ама не колку што ја сакал неа, следствено таму негде постои некоја што според критериумите на еден маж е подобра од мене, е убиствено за моето его :) А и за егото на секоја жена, претпоставувам.
Значи не се работи за љубомора или нешто слично; едноставно, сите копнееме да сме единствени и најважни и најпосебни.

Тешко на тој поставва вакви прашања.

Највише боли да ти каже некој.Ти си грда/Ти си грд.

Сите ние сме маштовити повеќе или помалку но има една вистина по која најлесно се „прави филм“ со саканиот/а во главна улога.
Неверојатен е фактот колку е лесно да се склопи документарец во кој саканиот/а се сака со друга/друг.
Многу лесно знае да не понесе падури и да ни наметне чувство на непријатност, скриена тежина, немир... Дури, ескалирање на замислата може да повлече и некое беспотребно (во моментов) прашање од типот: И? Ти ја видел одтогаш? И?
И, отиде...
Заклучок: минатото мое или негово е затворено поглавје! Мене ме сака најмногу на свет во сите можни форми; се друго е недозволиво (во мојата глава).
Секој обид друга да ми провее во мислата е краткотрајно-прекината мисла. (секако е гарант некој смртник што не вреди да се елаборира)
И, да... Ова не значи дека сакам да живеам во заблудно-имагинарен свет: едноставно е така! :smir:

Боли тоа што сакала некој пред мене, што значи автоматски и сексот со таа личност бил нешто посебно т.е. не бил обичен секс... Ми доаѓаат често такви мисли и стварно боли. Никогаш нема да дознаам дали и е поубаво со мене одколку со некоја поранешна љубов. Врска може да се прекине од милион причини и глупаво е да се размислува дека ако некој и е бивш автоматски е полош од мене па за тоа тој и е бивш а јас сум моментално со нејзе... Така да боли се ко ќе размислиш. Во право некои што викаат дека не треба да размислуваме на овие работи, ама ако некоја/некој ти значи едноставно не може да не ти паднат на памет. Барем јас така мислам и мене така ми се случува...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom