Што повеќе боли?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја врска се заснова на доверба, разбирање, заеднички интереси, и споделување искуства и наши минати љубави , да пожелно е својот партнер да го запознаес со одредени работи , дешавки и љубови од твоето минато, али еден мал дел треба да остане и као ваша интима,
А толку да би се замарал што таа праела во минатото, со кој била , зошто и како НЕ, едноставно не, доколку постои заемна љубов, од нејзина и моја страна
А ако не, болката е минлива работа, времето ги лечи раните
и на неа ’’ Ај у пи*ку матер :)

zavisi od coekot i kolicinata na ljubomora vo nego :) ama i dvete isto bolat zato najubo da ne si go zamras mozokot so takvi prasanja oti te nosi do ludilo.poarno lazi se deka mu si edinstvena so go bacila taka ili so osetil najgolemo zadovolstvo :)

Тоа што сакал друга пред мене... Ама обично не се замарам со тие прашања, се додека не видам дека можеби уште осеќа нешто за неа, дека не е целосно мој... Тогаш ме боли.... А иначе ако веќе не ја сака (јесда ако ја сакал многу не е можно да ја отсака скроз) не ми смета...

Па мислам дека повеке ке боли ако знам дека неговото срце претходно навистина припагало на друга..дека ја сакал ненормално многу... едноставно чуствувам дека не сум јас таа шо тој ја сака..

Не боли тоа што имал некоја претходно, боли што сеуште ја чува во срцето.
Не боли тоа што го бакнувале и ги бакнувал, боли тоа што сеуште сонува за тие бакнежи

Не боли тоа што го бакнувале и ги бакнувал, боли тоа што сеуште сонува за тие бакнежи

Што бараш со него, во тој случај?

Што бараш со него, во тој случај?
Можеби барам љубов а можеби и не сум со него.
Сепак јас се изјаснив што боли повеќе, дека ако не продолжиле да му значат тогаш нема ни да ми паѓа на памет воопшто што не е случај со обратното:smir:
П.С. Ти секогаш си била сакана? .......Чисто сумљам

Ахам..Точно така...

Да го тргнеме настрана минатото,за тоа има посебни теми.Се разбира дека со тек на време тие прашања ги нема,но во одреден период на врската ги има и ви нанесуваат болка.Уште поконкретно за темава:Потешко ви е што спиел со неа или што ја сакал?

I edno i drugo.Da bideme iskreni,kolku i da se koncentrirame na segashnosta ni pominale ovie prashanja niz glava.Ama jas svoevremeno najdov taktika,si pomisliv deka verojatno ja nervirale skoro istite raboti shto me nerviraat,verojatno placela nekogash za istata pricina koja mene nekogash me rasplakala i nekako se osetiv pobliska so taa licnost(iako ne ja znam) i se pomiriv so nea.A posle toa mi tekuva pa i jas sum sakala nekogo prethodno.Na krajot na kraishtata sum i blagodarna i shto spiela so nego i shto ja sakal zatoa shto od edna strana pridonela so neshto za da toj bide ona shto e denes,a i denes moze da napravi razlika i da go ceni on shto go ima(ne da se precenuvam nego cim raskinale znaci imalo zashto),zoshto bez iskustvo ne bi znaele da procenime shto e podobro ako ne sme videle polosho neli?

Ja kako so gledam malku maski zborat na temava.
A sto ako sum odel so nekoja i mn sum ja sakal a mi kaza deka e nevina posle 5 meseci vrska, no me ubeduva deka me saka a vo toa uspeva.
aj da ve vidam zenskite?

inaku za maskite bolat podednakvo i dvete.
Zatoa kazuvajte na pocetok, zoso taka i ne bi ni smetalo.

A sto ako sum odel so nekoja i mn sum ja sakal a mi kaza deka e nevina posle 5 meseci vrska, no me ubeduva deka me saka a vo toa uspeva.
aj da ve vidam zenskite?

И ?
Ништо не разбрав од прашањево:jaj:

aj da ve vidam zenskite?

Rabotava e sram da i e ne mi kaza deka e nevina porano ili?
Ili pa mi e krivo shto ne spiela so drugi pa prviov del od prashanjevo ne me zasega zashto nema shto da me boli?:toe: Ne sfativme....

Секој има свое минато,кое неможе да го промени,тоа се случило и ништо неможе да го избрише.Во сегашноста сте среќни со особата која ја обожавате и ја планирате иднината.Но некогаш ви се мотаат некои мисли и прашања во глава Дали он/она сакал/а некој толку силно како во моментов? Дали уживал во сексот со неа/него како со мене?Одкога ќе се докаже љубовта нема веќе вакви прашања,но што дотогаш,овие прашања на секој му поминале низ глава.
Прашањево на темава е:Што повеќе ве боли,туѓите бакнежи по телото на партнерот или Она дека неговото/нејзиното срце претходно припаѓал на друга/друг?

Точно дека боли кога ќе се сетиме дека имал некоја друга пред нас со која што на пример бил во врска повеќе години.Ако е како што велиш ти „сакал толку силно како во моментов“ , „дали уживал со неа како со мене“ па ако е така тогаш нема зашто да боли затоа што се што било поминало а според зборовиве значи убаво му е и со мене и ужива и со мене така да мислам дека не би ме болело ако е ваков слуцајот.

Поради ова и често знам да го потпрашам нешто за бившите, општо да видам на кој начин ќе збори за нив и такви ствари, да би можела да проценам дали нешто му значат :) Обично избегнувам да мислам на минатото, зашто секад ко го праам тоа лоши работи се случуваат, али ме копка па:toe: И си прашувам :icon_bigg посебно ме интересира како раскинале :zlo: И многу ми е болје ко ќе ми каже одма што како било, иначе си фурам филм дека му е тешко да збори за неа :icon_conf Али ова секако се дешава период пред да се осигурам дека стварно ме сака, дур не докаже, после тоа неам гајле :wub:

Pa da ti kazam pravo me bolat i dvete raboti ama to a e sto da se prai.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom