Како реагирате кога ви се додворуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
реагирам на истиот начин како и кога не ми се додворуваат.

Ако додворувачот/додворувачката изгледа убаво ќе се заинтересирате? Или пак и доколку не е ваш тип се однесувате љубезно или пак најмногу практикувате "корпи"?

Се случи во една прилика едно девојче (кое е претпоставувам постаро од мене) да почне да ми се пушта... Најдов културен изговор дека не би прифатил зашто е ниска. Но, не и кажав “не си мој тип на женско“, иако и тоа можам да кажам зашто мене ми е битно да ми одговара.

Не сум човек кој сака од чепатлоци да каже “корпа цуро !“ доколку некоја би ми приишла. Секој има право да изрази симпатии, нели? Но, ако не ми одговара, со културно би и’ рекол “не“. А доколку прииде (пред јас да и’ приидам нејзе) некоја која би ми одговарала и би ми се допаднала, секако дека би прифатил и би се впуштил во играта...

Како реагирам?!Најнормално,или ја прифаќам играта или кажувам некој изговор само пазам да не ја повредам девојката,обично со „извини имам девојка“

Па обично не приметувам тоа, дали дека не сакам да приметам, али кога ќе увидам, пак се понашам нормално за да сфати дека сум природна и нормална и дека не летам во облаци.:pipi:

мразам луге шо од небо ке паднат у некој кафич и ке почнат да се пуштаат...сакам спонтаност ама ако имате забележано ретка е спонтаноста кога е во прашање НЕПОЗНАТ

Не сакам да ми се додворува некој што тукушто сум го запознала. А као што вика Sasence такви не знам од кое небо паѓаат по кафичи и дискотеки. Мислам, колку е идиотски само: Tи приоѓа типот, се запознавате, разврзувате муабет, и таман помислуваш : Со типов може ќе си напраам асален муабет...Вади комплименти кои звучат ко клише шо сигурно ги кажува на секоја 2ра, праи глупи смешки и не знам уште што... Па више кога ќе сретнам некој што не се улетува по секоја 2ра и што има памет у главчето?:pos2:

Epa jas najcesto davam 'korpi'osven ako ne e nekoj za vo nesvest pagajne ili pak ako mi tekne da napraime neso(zavisi od raspolozenie to..)...no sepak najcesto korpi jadat site.....:)

sekoj saka da mu se dodvoruvaat. potreba od vnimanie mozebi ili ... pa duri i da ne ti se sviga licnosta sto ti se dodvoruva DLABOKO vo te ti odgovara neli.

и јас обично корпи мавам, но тоа зависи дали сум free и нормално дали ми се свиѓа....:vozbud::pipi:

Како ке се постави спрема мене и јас така спрема нејзе.Ако е се на културен начин и јас ке одговорам на културен начин во зависност дали ми се свиѓа или не!Ако се курчи и јас ке се курчам дупло појше зш сепак у предност сум!:pipi:

леле ова доаѓа како процедура:pos2:,ке се запознаете,па,како што велат некои претходно,ке ја чекате спонтаноста,па ѕвезди ке и спуштам,па внимание...
???!!!!
Абе луѓе не глумите лудило,кога некој/а ви се свиѓа не чекате ваљда спонтаности,внимание,туку едноставно ја прифаќате играта!не е така?:!
А ова женичкиве сакаат многу да се прскаат па на крај се жалат,леле немам дечко,немам ваков,таков...абе ајде седи одмори си:pos2:

Спонтаност зависи од ситуација, а не дали некој ви е познат или не. Всушност со некој што се знаеш и нема некоја спонтаност туку се си иде чекор по чекор.
Да делумно е досадно тоа пуштање по некое клише, ама па на крај краева ако си се свиѓате зар ќе ви смета начинот на кој што сте упознале.

Fina sum so site.Ne e vazno dali se ubavi ili ne, dali se moj tip ili pak ne...Sekogas sum raspolozena za novi poznanstva no nikogas skoro tie poznanstva ne prerasnuvaat nesto poveke od drugarstvo.Ne sum takov tip na covek zasto prvo sakam da go zapoznaam mnogu podobro covekot odvnatre pa posle da praam so ke praam.Nikogas ne izbrzuvam...

Абе кој ми се додворува мене бе :pos2: нема везе штознам некако ми е непријатно декамашко нали овај....али после 2-3 виски боље сум :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom