Kaко да провериш каде ти е произведен телефонот (колку е квалитетен)?

abe edna nokia mi e od germanija drugata od finska ali simensot sedmata i osmata brojka mu e 51 od kaj e pa toj po poteklo.

Притисни на следниве копчиња на твојот мобилен: *#06# и ќе ти се појави меѓународниот код за идентитет на мобилна опрема.

Потоа, провери ги седмата и осмата бројка од кодот:

123456789 101112131415

Доколку седмиот и осмиот број се 02 или 20, значи дека телефонот е произведен во Емиратите, односно е со многу лош квалитет.

Доколки седмиот и осмиот број се 08 или 80, значи дека е произведен во Германија, што не е лошо.

Доколку седмиот и осмиот број се 01 или 10, значи дека е произведен во Финска, што е одлично.

Доколку седмиот и осмиот број се 00, значи дека е произведен во оригиналната фабрика на производителот, што значи дека е со најдобар квалитет.

Доколку седмиот и осмиот број се 13, тогаш значи дека е произведен во Азербејџан, и е опасен по здравјето.

Мистичен пво да те прашам дали за ова тврдиш дека стварно е така. Дали 100% информацијава ти е точна. Инаку и мене ми е 00 а имам сименс а60 и ме држи добри 4 години и не попушти во никаков смисол

Sony Ericsson w300i - 01
Заебава на моменти ама не е лошо. Финско срање:)

абе стварно точно е ова??
мојов мобилен е sagem и ми покажа 01 дека е од финска...strange

Бреееј се квалитетни мобилни у Македонија. Ијас сум дупла нула.

a kaj mene na LG prada e 00
so zna4i

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom