Дали би ја промениле верата за милион евра?

дали би си ја сменила верата ако некој ти понуди милион евра е прашањето.
хмм..па ако сум во тешка финанскиска состојба можда би размислила за таква опција,ама сега едноставно би реклаНЕ!

Apsolutno ne bi ja promenila verata ni za site pari na svetov. Zatoa sto nie Pravoslavmite Makedonci t.e. nasite predci ja trpele torturata 500 godini i iako zivotot bi im bil polesen koga bi bile muslimani tie si ostanale na svoeto! Zatoa i ni ostanala Kales Angja koja veli "Glavata ja davam verata ne ja menuvam"! Mislam deka toa treba da ni znaci nesto na nas.

A bre! Nevernici ima eden kup na svetov,ali pari nemaaaa! :jaj:

...

Зошто си толку пресигурен во сопствената религиска определба?
Јас би ја променил мојата за без пари доколку утврдам дека она во кое што верувам се темели на лаги

па нели си ти атеист? каде ли се нашло неверник да ја испитува верата на тие што си ја почитуваат кога тој ни најмалце не ја разбира?

На хартија да, али во срцето и разумот никогаш! Можат да ми земат се али не и да ми го сменат начинот на размислување по нивна волја

да да , би ја сменила , бидејќи едноствано не ми е важно , не ни верувам во господ , уште не сум крстена , во црква немам стапнато , такада веднаш пошто никогаш ни молитва немам кажано...:toe:

Никогаш не би ја сменала верата. За ниту едни пари.

More i za 100 denari ja menvam. Odnosno bi rekla deka ke ja smenam, i ke napravam nekolku rituali ako treba za da deluvam deka pripagam na smenetata religija..... i ke gi zemam parite.
A ona sto go suvstvuvam vo mene i nacinot na razmisluvanje sto go imam sozdadeno site ovie godini, normalno deka ke si ostanat. I neznam kako mozete da mesatie vakvi raboti. nikoj nemoze da se smeni dokolku toa samoto od nego ne si dojde. Batali pari, site mozeme da glumime ludilo za pari. religijata e nesto sosema drugo ;)

Секако дека ќе ја сменам .. И онака не верувам во ништо.
А Христијанин, а Муслиман, а Паганист, а Атеист мене исто ми е .. Кога како и да е ќе си останам Атеист.

Ако ми понудат ваква сума...ќе почнам да ја практикувам религијата...

Mislam deka vo vakvi situacii nie se naogjame vo iskushenie pred Gospod.Jas licno nikogash ne bi promenil za site pari.

p.s parite ne se se.

Ne veruvam deka nekoj koj ima vistinska vera, tuka ne mislam na deklarativna vera ,tuku na doverba kon Bog deka nie sme Negovi deca i Toj se grizi za site nasi potrebi, ne bi ja smenil verata za niedni pari na svetov, zatoa sto preku vera gi spasuvame nasite dusi a sto ke mu e na covekot i celiot svet da go dobie ako pritoa ja izgubi svojata dusa????:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom