Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
„Нортенгерска опатија“ - Џејн Остин
Очекував нешто поинакво и не ми се допаѓа нешто посебно, а веќе при крај сум со читање. Освен ако ме изненади со крајот:toe:

Ја читам Тајна од Ронда Брн. Викаат дека е многу поучна. До сега ми се гледа само како едно философско размислување, иако ми се допаѓа начинот на кој е напишана.

Завршив со ‘Јас, Мона Лиза‘ - Џин Калогридис .Книгава ми остави доста добар впечаток. Вреди да се прочита.

Како за релаксација почнав со ‘Левиот брег на Сена‘- Кејт Мјуир и како за почеток не ме нешто воодушеви.

"Чекајки го Годо" од Бекет али име не му памтам
прво мислев дека ќе биде тапа зашто ми е дело за школо
ама слатко се разочарав(така ли беше??)
Книгата е театар на апсурд не е за пропуштање:kez:

The lovely Bones од Alice Sebold. Бестселер кој направи растурн на топ листите. Предобра книга, полна пред се со емоции.

Од каде ја најде оваа и на кој јазик ја читаш? Навистина сакам да излезе македонско издание, во декември годинава се очекува и игран филм под режисерка палка на Питер Џексон.

Од каде ја најде оваа и на кој јазик ја читаш? Навистина сакам да излезе македонско издание, во декември годинава се очекува и игран филм под режисерка палка на Питер Џексон.

Успеав со тешки маки да ја најдам на англиски, имаат многу добри и pirate searches направено и ја острануваат цело време.. За филмот знам и не ме изненадува земено дека е во првите 100 најпродавани книги на сите времиња ама сакам да ја прочитам книгата.

Играта на животот и како се игра-Флоренс Сковел Шин
Мала е книгава,80 страни,но е доста содржајна и поучна.
Животот не е борба,туку игра на давање и примање. Се што човек кажува и прави,ќе му се врати;тоа што го дава,тоа и ќе го добие. Ако нуди љубов,ќе добие љубов;ако шири омраза,омраза ќе добие;ако лаже и него ќе го лажат.

Откако ги завршив Тајна и Дигитална тврдина, се фатив за она кое ми е дел од школската програма.
Крпен живот - Стале Попов.
Не ми се допаѓа почетокот на книгата. Се надевам дека понатаму ќе се случува нешто интересно иако од она кое до сега го имам слушнато книгата не е ништо посебно.

Моментално ја читам "Внимавај што посакуваш".
Интересна е,лесна книга,од типот на "Знаеш ли да чуваш тајна?".

За лектира ми е "Клетници" од Виктор Иго. Убава книга, малце е жална ама интересна е, појше ликови се испреплетуваат и така. Добар опис дава на тогашното време и суровоста на општеството и луѓето.

Дело по програмата ми е. Малечката Фадета.
Книга со лесен стил која ја опишува забранетата љубов помеѓу двајца млади .

„Уличниот адвокат“ - Џон Гришам

Се работи за адвокат со високо реноме кој работи во фирма и ги има сите потребни услови да ги оствари дамнешните амбиции, да стане партнер во фирмата и да ја зголеми својата заработувачка уште повеќе. Но, една средба со обичен скитник и питач од улицата ќе направи пресврт во неговиот живот. Трилер книга, баш по моја мерка. Ми се допаѓа.

„Уличниот адвокат“ - Џон Гришам

Се работи за адвокат со високо реноме кој работи во фирма и ги има сите потребни услови да ги оствари дамнешните амбиции, да стане партнер во фирмата и да ја зголеми својата заработувачка уште повеќе. Но, една средба со обичен скитник и питач од улицата ќе направи пресврт во неговиот живот. Трилер книга, баш по моја мерка. Ми се допаѓа.

Многу добра книга вистинска храброст од страна на Адвокатот за прв пат почнав да ги забележувам бездомниците низ градот и да размислувам каде одат да спијат. Прекрасна книга имам 5,6 книги прочитано од Гришам но сепак ова му е најдобра и со најдобра порака. Една од поретките Трилер книги кој што со себе носат некаква порака. ПРОДОЛЖИ ДА ЈА ЧИТАШ ВРЕДИ

Откако ги завршив Тајна и Дигитална тврдина, се фатив за она кое ми е дел од школската програма.
Крпен живот - Стале Попов.
Не ми се допаѓа почетокот на книгата. Се надевам дека понатаму ќе се случува нешто интересно иако од она кое до сега го имам слушнато книгата не е ништо посебно.

Крпен живот ми е една од најубавите книги од Македонски автори Се разбира Пиреј на прво место дефинитивно. Книга која што на многу лесден начин и многу интересен начин опишува како живееле нашите дедовци и баба ( а богами и сега многу наши врсници се уште живеат во тој живот)

Утре ќе тркнам до библиотека со my friend :) инаку не читам често и се надевам дека и ова нема да ја оставам како минатите да стои по 2-3 месеца на сталка :kesa: Срам ми е од библиотекарите веќе.

tuku sto ja procitav Pileska supa za dusa, zbir na raskazi napraveni od DZek Kenfild i Mark Viktor Hansen Vredi da se procita ,parite i slavata ne se dovolni za srekata ,taa doaga od vnatre , ke vi ja razgali dusata i ke ve natera da svatite deka najvazni raboti vo zivotot se ljubovta i blagodarnosta . ( se izvinuvam za latinica nesto ne mi se nasocuva na kirilica )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom