Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Пред некој ден ја дочитав Духовен Воин од Бакти Тирта Свами (и му го научив името :pos2: ) а кога ќе се вратам во Скопје ќе си продолжам кај што застанав со Психологијата и Уметноста од Карл Густав Јунг :vozbud:

Во моментов и немам баш време за да читам слободна литература.Ги цитам книгите шо ми се задолжителни за на факултет „Кутриот свирач„ и „Наполеон или стоте дена„

Ne sum sednala odamna da citam ama onaka asalno bez stanuvanje, obozavam romani , beletristika...
Digitalna tvrdina od Den Braun , dobra e za luge so sakaat brzi knigi za citanje.... Uste malku mi ostana ke ja docitam denes

Почнав да ја читам Месечар од Славко Јаневски што му доаѓа како продолжение на Две Марии и повторно ме фасцинира стилот на пишување на Славко! Пишува матно а истовремено давајќи толку убави поетски мисли...

Почнав со одбрани драми од Горан Стефановски, во моментов „Диво месо“.

Времето на лалињата од Дебора Могах. Не многу одамна напишана и издадена а интересната приказна те враќа во сосема друго време, во далечната 1636 во Холандија!

Само што ја почнав "За моју малу-Тони Парсонс" добра е книгата, ке видиме за натаму...

Игра со стаклени монбистра од Хесе, ја почнав и изгледа интересно. Воведот ме фасцинираше. Феноменален почеток на една заматена приказна.

~*~

Моментално се „инспирирам“.

Флоренс Сковел Шин-Силата на кажаниот збор и Твојот збор е твое волшебно жезло
:cigarce:

Пази, тако да останем невина од Звонимир Мајдак. Долго време се подготвувам да ја прочитам, таман вечерва другарка ми ќе ми ја врати и ќе фатам да ја читам.

Или, сепак, со оглед на окружувањето, да се задржам на Зоки Поки од Оливера Николова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom