Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Papokot na svetot- Venko Andonovski. Znam deka docnam i deka izleze u iljadu devetsto detiries druga, ama pretpocitam da citam knigi otkako ke pomine euforijata za niv, nekum da citam iznasileno od so nekoj napinja celo vreme kolku e popularna knigata.:salut:

citanje

momentalno ja zavrsiv Ponizeni i navredeni od Dostoevski i im ja preporacuam na site forumisti ,zatoa sto posle bilo koja kniga od Dostoevski drugite romani se kako od decinja napisani.

momentalno ja zavrsiv Ponizeni i navredeni od Dostoevski i im ja preporacuam na site forumisti ,zatoa sto posle bilo koja kniga od Dostoevski drugite romani se kako od decinja napisani.

Штотуку навреди едно стотина култури и неколку стотици респектабилни романописци. Што не води кон прашањето, дали си прочитал воопшто нешто друго освен Достоевски... :toe:

Клучот на изборот-Ог Мандино...
Интересна книга ...:pipi:

Posledna Opomena (Final Demand) od Deborah Moggach i
1984 - George Orwell

Ја прочитав Принцезата Султана, истовремено ја зедов и Фотографија од Пенелопи Лајвли и не ми се допадна, па ја оставив и препуштив на домашните кои ја зачитаа.
А сега ги зедов За мојата малечка од Тони Парсонс и Аферата на Ван Гог од Џефри Арчер, ќе ја почнам едната уште сега.

Жива зараза се овие книгите. :pos:

On disobedience and other essays - E. Fromm. И ќе се вратам на Пророкот после, не ми легнува така брзо.
mysmilie_2362.gif

Најголемото чудо на светот - Ог Мандино. Закон книга е!

imam uste nekoja strana od biografijata na Klara Cetkin - "Klara Cetkin" od Lujza Dorneman
a preeska bev vo biblioteka i ja zemav "Ponizeni i navredeni" od Dostoevski.. pa koga ke gi zavrsam ovie 30tina strani ke ja citam nea

Симон Дракул - „Белата долина“.

Чекајќи го Годо - Семјуел Бекет

Дервишот и смртта - Меша Селимовиќ. По предлог на кајганџии и да, книгава е закон, баш онаква психолошка каква што сакам и со подробни описи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom