10-те најголемите убијци на 20-ти век (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Абе зборете што сакате ама таков народски Чоек ... државник немало нити ке има...

плус природно паметен а полуписмен бравар , многу заебан играч...

На негов погреб имало повеке државници од цел свет повеке од било кој друг претседател на УСА !

Тоа е факт вредел !
................
- Ne, ja ne mislim da ce Karter pobediti - rekao je Tito i okrenuo se Badovincu:
- Badovinac, sta ti mislis ko ce pobediti?
Bez oklevanja Badovinac odgovori:
- Nas hrvatski zivalj ce glasati za Kartera, gospodine predsednice.
Tito se ponovo obrati meni:
- Sta znate o Karteru? Veoma me zanima sve ovo, stalno ga pratim. Pitam sve moje posetioce iz Amerike. Niko nista ne zna o njemu.
Tito se okrenuo Fleceru sa istim pitanjem.
- Ne poznajem ga - rekao je Flecer.
- Svi Amerikanci koji su me posetili su rekli da ga ne poznaju - prokomentarisa Tito.
- Postoji jedan Jugosloven koji poznaje Kartera vec jako dugo - rekao sam - Vas bivsi generalni konzul u Njujorku. Evo ga ovde, stoji tacno iza vas, dr Milan Bulajic.....................itn itn

Делимично оф-топик: Што ви значи тоа "бил Машино-Бравар"?

Не сум идолопоклоник на Јоже, ама многу ме интересира зошто се користи ефтин погрден термин како бравар за некој кој 40-тина години водел една огромна земја? За некој за кого многу луѓе кажале дека бил Бог, помалку убиец - ама сите во себе знаеле дека е голем?

Тито бил бравар. Бранко е електраш. Еди Рама е сликар.

Па?
Го знаеш вицот ..т.е. виситнскиот случај кога Тито дошол во една фабрика и застанал до еден работник кој изаработувал некакви делови(незнам точно што)..па прашува Тито колку парвиш вакви делови на ден.А човекот му одговорил ..штознам две..три..
Тито одговорил..па јас би направил барем десет.
А човекот рекол да ама јас сум електроинженер не бравар.

Да бе толку бил народен што го собрал цел народ во затворите. Дали знаеш дека Голи оток бил полн со виситинските комунисти народни херои , инвалиди од НОБ и Шпанската граѓанска војна дури имало и луѓе кои учествувале во Октомвриската револуција, држел и илијадници жени во затворите.. а на слобода ги пуштал четниците и усташите.

Знам за првото а за усташи е можно ама Четници не пуштал тоа биди сигурен

само Дража е стрелан а Артуковик демек не можел да го фати ...

Знам за хероите знам све јас ама пак не мења тоа... па он го рокна Сава Ковачевик , го прееба и десната рука Србинот коа се побуни за Косово ...ЗНАм и пак ке кажам добар бил

.

Ок ама не не е така ко што збориш ти

Хмммм, не е само Тито во прашање на темава...има конкуренција уште од девет други големи глави...
Немате ништо да кажете за нив?

Хмммм, не е само Тито во прашање на темава...има конкуренција уште од девет други големи глави...
Немате ништо да кажете за нив?

Тие се докажани ладнокрвни убијци, умоболни интелектуалци кои го одбрале погрешниот начин светот да го направат розов. Тито не треба да е во листава.

Абе Ранковик ми го утепа па пак го сакам ...јебига

Јас ке кажам најголем злотвор мегу овие е Пол Пот ... тоа било нешто невидено а и непотребно плус ништо не дал ... убиец кој не дава просперитет е за мене манијак а овој другиот може и да се амнестира

Фантоме, да не се цитирам... Кој добил војна без убивање?

Листата треба да е многу поголема. А Елизабета била во право :)

Шведски ти мора ептен финансиски да си обезбеден што толку го браниш Тито..бидејќи да го бранишТито и неговиот "комунизам" е исто како да го барanиш утопизмот...Тито создал таква бирократијa на просториите на бивша ЈУ..а која живеела како паразит на грбот на работничката класa што и денес ги чуствуваме нејзините последици.

Фантоме, да не се цитирам... Кој добил војна без убивање?

Никој, тоа е поентата. Не реков дека Тито е светец. Далеку од тоа. Но сите знаеме колку многу направи за Југославија, а кои мали жртви отидоа за тоа. ;)

Овој фантомов наш ќе сврши од среќа, а му даваш школски пример за пропаганда...:tapp:

Овој фантомов наш ќе сврши од среќа, а му даваш школски пример за пропаганда...:tapp:

Како шо глеам си едно добри 12 години постар од мене, а пропагандата не те фатила... Шо значит дека секој можит да одолејт на пропагандата - ако сакат. Прочитај ја „Браварот беше подобар“, па ќе се чуеме. ;)

И Фантом,што имаш сега ти од таа Југославија,и од тоа Тито што го направил за истата...
За другиве фаци на листата...
Ако ме служи добро меморијата само во Русија имало 20 милиони жртви за време 2светска војна.Можеби грешам но Хитлер дефинитивно тренба да биде нумеро уно на листава.Closely followed by Сталин that is.Многу гадно копиле.Што ли му се мотало низ тоа болната глава поима неам.Едина заслуга кој не може да му се одземе е дека е еден од главните играчи во победата над фашизмот.
За Мао не знам како да се поставам.Во забранетиот град бо Пекинг виси огромен негов портрет,Кинезите немаат проблем со него.Можда бидејки некој извитоперен вид на комунизам се дешава сеуште....

@Струмикс Линков е оче наш за едни недоделкани момци од 17-18-19 годишни новопечени комуњари без две чисти кои се мотаат по нетов.Браво Струмикс,во Бандиера Роса им даде нов фетиш.Респект

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom