10-те најголемите убијци на 20-ти век (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Абе луге струмиџ .... тоа јас не спорам дека он тоа направил ...СЕ Е ТОЧНО... може и стварна е бројката од 1.000.000 ако се рачунаат и германците кои се потепани у 2 светска овде со се домашни предавници .

Не викам ја не е така ама имал и добри страни кои според мене реално на повеке луге помогнал неголи што одмогнал. И на запад го зборат како диктатор , а истите тие не знаат кај е Македонија , не чуле ни за Александар ама Тито го знаат како диктатор.

Па кога нема подобра алтернатива сега , кога гледам 20 год. што се праи кај нас и не се мрда напред криво ми е искрено не за Тито него за народот ( поголемиот дел ) кој осети благодетите од неговото владеење.

Овие нашиве сеа да се барем 30 % од Тито Што напраил на време за обичен народ кој климал со глава ја би бил пресрекен , ама реалноста сеа е пресурова кај нас па затоа морам да бегам у носталгија за да не биде толку црно.

Тоа ми е мене поентата

швапскине говна па нешо паламудат, а? Перат совест. Демек само на трето место е нивниот хитлер, а? Интересно само како дошле до тие 20 миЉона жртви на хитллер? Јас колку што се сеќавам жртвите од Светска Војна дел 2-ри се повеќе од 60 000 000 (и со букви: ше’ес миљона).

Кој зборува лошо за Тито да си пукнит. Тито рулз и пукнете душмани. Ха-ха.

На темата, на прво место го ставам Сталин, пред Хитлер и Mao Ce-Tung.

А Стаљин се согласуем тој бил многу луд човек одкога му умрело детето и жената прва се швркнал... бил убиец, пљачкаш егоиста
... мада не дека правдам ама држава толкава да држиш да ен се распадне а не си економски јак морало да биде така ..можеби.

За него Тито бил мало дете , Леди Дијана... кога имало кај нас стрелања масовни по 50 тите ?

Ги пракал на превоспитување кај Сталин не било така тој требел се живо цели фамилии пракал у Гулаг не штедел ни деца ни жени НИКОЈ до трето колено убивал фамилии на политички противници...

За Хитлер ја не мислам дека тој бил толку паметен , само талентиран говорник нишо повеке. Наркоман кој се спидосуел нон стоп ако он имал врска колку луге се убивани ја глава сечам. Просечно интелигентен спидосан токмак кој бил манипулиран од тие околу него. Тој да бил малце паметен ке нападнел Англија со сите сили а не Русија и тоа у среде зима ...морон.

Мао це не знам шо како ептем искрено ама на толкава држава е ко ние да утепаме у Македонија 100 терористи или еве некој кој не ни се допага , значи процентуално ништо не е тоа.

Кој го стаил Ленин тука врска си немал што збори.

Па пизда им материна кај им е Франко него тоа од политичка коректност кон сегашна ЕУ членка се прекутуе ... тој колку потепал и малтретирал и ден денес се кути и не се откопуваат гробници по Шпанија... многу педерски натпис.

Па кај е Пиноче такви некои...ме нервира хипокризија

Затоа Тито рулес

А Стаљин се согласуем тој бил многу луд човек одкога му умрело детето и жената прва се швркнал... бил убиец, пљачкаш егоиста
... мада не дека правдам ама држава толкава да држиш да ен се распадне а не си економски јак морало да биде така ..можеби.

За него Тито бил мало дете , Леди Дијана... кога имало кај нас стрелања масовни по 50 тите ?

Ги пракал на превоспитување кај Сталин не било така тој требел се живо цели фамилии пракал у Гулаг не штедел ни деца ни жени НИКОЈ до трето колено убивал фамилии на политички противници...

За Хитлер ја не мислам дека тој бил толку паметен , само талентиран говорник нишо повеке. Наркоман кој се спидосуел нон стоп ако он имал врска колку луге се убивани ја глава сечам. Просечно интелигентен спидосан токмак кој бил манипулиран од тие околу него. Тој да бил малце паметен ке нападнел Англија со сите сили а не Русија и тоа у среде зима ...морон.

Мао це не знам шо како ептем искрено ама на толкава држава е ко ние да утепаме у Македонија 100 терористи или еве некој кој не ни се допага , значи процентуално ништо не е тоа.

Кој го стаил Ленин тука врска си немал што збори.

Па пизда им материна кај им е Франко него тоа од политичка коректност кон сегашна ЕУ членка се прекутуе ... тој колку потепал и малтретирал и ден денес се кути и не се откопуваат гробници по Шпанија... многу педерски натпис.

Па кај е Пиноче такви некои...ме нервира хипокризија

Затоа Тито рулес
Power 2 the people:vozbud:...точно.Пред да се извади документарецот за наовдното непостоење на Тито и за неговото австриско потекло,сите го сметаа за божество.Па знаете ли колку луге плачеле на погребот на Тито како за свој роден татко?...Ги натерал ли нив некој да плачат?...НЕ.Убиствата кои ги направил Тито,се претежно врз неговите политички опоненти,кои во тоа време се обидувале да ја дестабилизираат Југославија,баш во нејзиниот најголем развој.Тоа што Македонија е малку изоставена од целиот тој развој,е негова вина,точно.Но сепак,ако не влезеше в федерацијата,сега сеуште ке серевме во полски клозети,тоа е факт.

Уште ке кажам за Тито ...

Абе дедо ми Србин плачеше кога он умре... иако беше херој од НОБ , со преку десет ордена а после тоа малтретиран и пракан у Огулин најусташко место ко официр да изгине , бил и на превоспитување малтретиран затоа што малце ко Србин не прекутувал ама се повлече од таа машинерија за срека на време ... и на крај пак плачеше по него.

И не не беше ама ич сиромашен пред НОБ , од големопоседничко семејство со земја колку пола Скопје у сред Шумадија и сето тоа го даде за некои идеали за народ да не се двои, да не плука на она за што отишол да се бори заедно со другите комунисти, и не доби два стана туку само една кука си ја отплати сам иако му беше нудено да се политишки активира ама беше горд на себе се додека не умре ...и тој чоек штом плачеше и после се поради Тито иако и него зло му нанел значи ТИТО ВРЕДЕЛ

Е затоа и на дедо ми погребот пола град плачеше и горд сум и на Тито и на дедо ми и не давам бре да се става Тито у ист кош ко овие .

Од друга страна да ја комплетирам прикаската прадедоми од другиот ми родител бил капиталист трговец Штипјанец еден од основачите на Вмро... ја ценам и едно и друго ама вистината најмногу ја ценам...би сакал и вие тоа да го правите

Абе зборете што сакате ама таков народски Чоек ... државник немало нити ке има...

плус природно паметен а полуписмен бравар , многу заебан играч...

На негов погреб имало повеке државници од цел свет повеке од било кој друг претседател на УСА !

Тоа е факт вредел !

Делимично оф-топик: Што ви значи тоа "бил Машино-Бравар"?

Не сум идолопоклоник на Јоже, ама многу ме интересира зошто се користи ефтин погрден термин како бравар за некој кој 40-тина години водел една огромна земја? За некој за кого многу луѓе кажале дека бил Бог, помалку убиец - ама сите во себе знаеле дека е голем?

Тито бил бравар. Бранко е електраш. Еди Рама е сликар.

Па?

20-najgolemi-ubijci-20-vek-04.jpg
Хитлер е на третото место
јас колку што знам хитлер нема убиено повеќе од три луѓе. Меѓу кои и еден од неговите најдобри да не речам десна рака - луѓе.

Абе зборете што сакате ама таков народски Чоек ... државник немало нити ке има...
Да бе толку бил народен што го собрал цел народ во затворите. Дали знаеш дека Голи оток бил полн со виситинските комунисти народни херои , инвалиди од НОБ и Шпанската граѓанска војна дури имало и луѓе кои учествувале во Октомвриската револуција, држел и илијадници жени во затворите.. а на слобода ги пуштал четниците и усташите.
плус природно паметен а полуписмен бравар , многу заебан играч...
абе што да ти кажам "природно паметен"..бре, бре
На негов погреб имало повеке државници од цел свет повеке од било кој друг претседател на УСА !
Фала што ќе ми се на погреб...не им идам јас на нив па не ги сакам ни на мојот.
Тоа е факт вредел !
Да ама не за народот.

јас колку што знам хитлер нема убиено повеќе од три луѓе. Меѓу кои и еден од неговите најдобри да не речам десна рака - луѓе.

До некаде, Некро е во право :pos:

Кои луѓе се убијци? Оние кои дале наредба? Оние кои ја послушале? Оној кој го произвел оружјето?

Значи, дали е Роберт Опенхајмер заговорник убиец? Алберт Ајнштајн? Роберто Берета? Сите имале поинакви цели кога придонеле за производство на одредено оружје, ама пак повисоки цели имале и Адолфче молерот, Висарионович Земјочуварот, Јоже Браварот.... Како тоа имале поинакви цели? Па замислете Германија да победеше во втората светска војна - НИЕ тие цели денес ќе ги величавме. А по други ќе плукавме.

Нели?

Абе на арапите од африка им продавал скии , на Исланџани фрижидери

Хрушчов со тоа кондурата ко мало маче си идел срекен од кај него оти знаел да им праи кејф...му врзуел таму елени демек он го фатил , ке ги опиел опуштел и сите го сакале ... и сите ни даваа немавме визи за европа, бевме ценети бевме бе Америка у европа, Русите технологија за џабе... се да не го купи некој а ние уживавме ( тие што кутеа за политика )

Абе 48 ма на Стаљин да му кажеш НЕ и да опстанеш еј наукааа , па нормално дека бил сензитивен тие времиња и се што малце шушкало како против СФРЈ...терал на голи оток ... морал бе ке дошол Стаљин ке не прегазел со 500 тенка ебате беља ако не сме биле сложни и ке бевме зацрнети ко Бугарите 50 години... да ни се ебат мајките сестрите за две црвени ... а не ние ко господа после 60 тите коа се диган стандард иди трст париз сан ремо ова грција не ја ни мочавме тогаш цигани , пољаци сироти доагаа со коли продаваа и се дивеа кај се они кај сме ние ... сме иделе со една плата сме можеле да се иживљаваме практично со пари по овие источни земји... абе ГОСПОДА !

Ко сеа што идат енглези у Тајланд ние сме можеле да идеме у Полска . Румунија , Чешка абе лепота живота...

И сеа потепал некој , земал имоти јебига демократија ако 80 посто биле срекни тоа е тоа а верувајте биле 80 посто срекни најмалце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom