10-те најголемите убијци на 20-ти век (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Ви продавале ресенчани алва бе пријателе, трговци големи се. А дека вие бевте американци, да. Сс чрвените долари, парче напраивте :)
Абе то старите и дарени БГ танкови беа препродадоа од некои МК политичари, та една алва ли нема коj да продадe во Ресен ?! :pos:
Ке се вратиме ли кон темата ? :helou:

Тито даде државност на РМ и теба капа да му се симне дозволи тоа, кога имало држава пред тоа ?

За државноста на Македонија се бореа партизани македонци и се изборија за својата државност и дури се бореа во помош и во добивањето на државност и на другите екс ју народи. И немој да кажуваш дека кога дедо ми со пушката тргнат од струга откако со своите соборци ја ослободиле македонија не се бореле и за државноста на србија и босна, бидејќи има издржано до срем, со надеж дека после иситие тие ќе им помогнат да се ослободата и егејска и пиринска македонија, но наместо тоа добија еден поголем (извинете ми на израз) кур по чело од страна на тито.

Пошто ми ојт математика, ајде да ви објаснам како стојат работите, од таа гледна точка.
На вести на А1 кажаа дека Тито бил одговорен за смртта на над 1 000 000 луѓе. Тогашна Југославија имала околу 20 000 000 луѓе, а по податоците од Билд, испаѓа дека Тито погубил 2% од Југославија, то ест 130 000 од Македонија (процентуално поделено). 130 000 од Македонија значи на секоја трета куќа (куќа = 4 членови) да фали по еден жител. На такво нешто не се сеќаваат никои од постарите луѓе што сум ги прашал. На Голи Оток завршиле околу 20 000 луѓе (историски бројки), а тоа е 1 промил (0,1 процент) од Југославија. Тоа значи, од цел Охрид, да фалат само 5 души, испрани мозоци кои пробувале да ја растурат државата во која Маршалот вложи многу. Од тие 20 000, прашање е дали 200 биле убиени.

Од каде е извадена бројката од 1 000 000, не ми е јасно. Проценете самите од ова дали Тито е во Топ10 или не.

На Голи Оток завршиле околу 20 000 луѓе (историски бројки), а тоа е 1 промил (0,1 процент) од Југославија.
Да разбирам ли дека Тито и Колишевски правилно са тепале бугари и бугараши во Голи Оток и насек'де другаде ? :(

Да разбирам ли дека Тито и Колишевски правилно са тепале бугари и бугараши во Голи Оток и насек'де другаде ? :(

Ај сеа на македонски преведи, за да можам да те разберам и да ти одговорам.

Абе бате секоја Чест на дедоти ама тие намаше да додржат да направат државност на овој простор без СФРЈ и Тито.

Знаеш ли како се праи држава реално у тој период ?

Кој ке ја подржеше една Македонија да настане кога немавме никаков сојузник ?

Тие како дедоти се џероите гинеле на Срем и индиректно како награда доби Македонија држава република ... прв пат

ако не направија така не ја платија таа цена ... немаше да влезат под капата на СФРЈ и нити мегународно нити никако ке беше признаена РМ , ке ја лапнеше Варшавски пакт односно Бугарија и Сталин. И ке ни се ебеа и баби и тетки за две црвени у наредни 50 години.

Немало друг начин морало некако да се плати државност...со Срем со Срем цехот дошол рекол Тито сакате ли бе Вие држава република или да Ве смачкам или уште полошо да ве оставам да ве смаЧкаат Бугарите и Русите ... ? Ова е пораката негова мегу редови...и тие партизани прифатиле и ете ти сеа држава си имаме ...тоа е цела сторија доста веке со романтизми

За државноста на Македонија се бореа партизани македонци и се изборија за својата државност и дури се бореа во помош и во добивањето на државност и на другите екс ју народи. И немој да кажуваш дека кога дедо ми со пушката тргнат од струга откако со своите соборци ја ослободиле македонија не се бореле и за државноста на србија и босна, бидејќи има издржано до срем, со надеж дека после иситие тие ќе им помогнат да се ослободата и егејска и пиринска македонија, но наместо тоа добија еден поголем (извинете ми на израз) кур по чело од страна на тито.

Леле значи стварно ми се преку глава изјавите дека Тито бил генијале. А бе уште ангел да го направат.
Бог да чува и да брани.
Не бил ништо повеќе од автократ, кој на многу дискретен начин се ослободувал од оние кои не биле негови истомисленици, а во исто време им го перел мозокот и им мачкал очи на останатите луѓе.
Додуша бил паметен. За да испереш мозок на толку многу луѓе, треба да ти фаќа црпката.
Не признал како држава. И? Најнеразвиена држава сме биле.
Него ај тоа е друга тема, да не забегавам и јас многу.

еј

вторпат, првиот пат е 1903 година.

Абе лепи, република самопрогласена кој никој мегународно ен ја признал и која траела неколку дена ... не е ДРЖАВА

по таа аналогија Арачиновци имаа држава 2001 ва дај не зезај молим те ... ме зезаш или не знаеш ?

Очигледно, сборувахте за Крушовската Република, визирајки 1903г. ? :helou:

Јас ке почекам да и помине на дамава главата или да и направат Лоботомија и да ми објасни како тоа ние сме имале држава 1903 та година ?

Инаку да другар бугар за крушевска република е впросот

Јас ке почекам да и помине на дамава главата или да и направат Лоботомија и да ми објасни како тоа ние сме имале држава 1903 та година ?

Инаку да другар бугар за крушевска република е впросот
Мора да си лјубезен со дамата - вели, што от тебе ја боли глава ! :pos2:

Па ако прашаш мен, дури и да не е била международно призната д'ржава, Крушовската Република е доказ дека народот во МК би могал да биде свободен и да има д'ржавност и без намесата на југославија, Тито, Темпо, Колишевски и компанија .... :helou:

Добро и баба ми можела да стане Кралица Енглеска оти еднаш била у Лондон на 7 дена ...да да се слагам има логика
лека нок

Добро и баба ми можела да стане Кралица Енглеска оти еднаш била у Лондон на 7 дена ...да да се слагам има логика
лека нок
Крушевската Република е голем историски чин, както во историјата на Република Македонија, така и на Република Бугарија, и не мора да го омаловажуваш по тоја начин !

Ама очигледно, за тебе Тито и Колишевски са много по-ценети от хероите на Илинден .... Жал ми е за това, но то си е твој бизнес ! :toe:

Ај не сери леба ти како е тоа историски ден за Бугарија ?

чин и правење држава не е исто иајд идам ја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom