Од трите мобилни оператори, кој има најдобар МАРКЕТИНГ?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да официјално на Македонскиот пазар постојат три мобилни оператори. Што значи дека веќе официјално има конкренција на пазарот.

Факт е дека маркетингот има пресудна улога во овој момент во нивното позиционирање на пазарот, и во однос на тоа колкав дел од колачот на корисници ќе приграби секоја од нив.

Сите три компании во овој момент идат до агресивни кампањи во кои се вложуваат големи пари со цел да привлечат нови корисници а истовремено да ги задржат постојните. Секоја од нив излезе со нова понуда и со нови цени.

Според Вас, ГЛОБАЛНО, која од трите комапнии во овој момент има најдобра кампања, најдобар маркетинг?
Која од нив има најдобри реклами?
И според рекламите и според тоа што се нуди на нив, доколку сега би избирале оператор, кој би бил вашиот избор?
И на крај што мислите за кампањите на T-MOBILE, VIP и COSMOFON.
Прегледај го приврзокот 3424

Прегледај го приврзокот 3425

Прегледај го приврзокот 3426

Јас сум корисник на T-Mobile но сметам дека Cosmofon имаат најдобра маркетинг кампања.

Јас сум корисник на T-Mobile но сметам дека Cosmofon имаат најдобра маркетинг кампања.
Исто и јас. Т-Мобајл користам а Космофон и реклама и понуда најдобра имаат.

Spored mene T-Mobile, nekako najdobri ponudi mi imaat, imav broj i od cosmofon no mnogu kradat a i skapi se, so T-Mobile poubavo mi e.
a i za marketing mislam deka podobri se T-Mobile, spored mene imaat podobar marketing od drugite dva operatori

Не мешајте тарифи, понуди и кој оператор бил поефтин со маркетинг. Темата е исклучиво за маркетинг и пропаганда - креативност и оргиналност на кампањите, нивна застапеност во медиумите...односно кој на поинтересен начин вели "биди наш корисник".

Многу ми се допаѓаат кампањите на Т-Мобајл откако се ребрендираа.

Кампањите на Космофон ми се...хммм впечатливи, но треба многу ај кју да се сфатат. Ова фрогов им е, :pos: контраст

ВИП сеуште немаат автентична рекламна кампања, истите материјали од кампањата во Србија само преведени на МК и АЛ. Ништо посебно.
Боите на брендот мн ми се допаѓаат, ама кампањата е ништо посебно, убави лица со мобилни во рацете. Де Жа Ву.

Т-Мобиле апсолутно. Сите останати копираат од нив. Многу од рекламите воопшто не ми се допаѓаат но затоа односот со потрошувачите и грижата за корисниците им се на највисоко ниви. Комплетен веб сајт кој што нуди доста опции како за праќање смс, симнување позадини, песни и сл, па се до нарачување преку нет. На сите пост пејд корисници им доставуваа двомесечен магазин, клуб 360 наградна игра, достапност за дополнување кредит на секој чекор, голем број на спонзорирани и организирани манифестации итн итн. Грижата за корисниците е многу поважна во маркетингот отколку само добра реклама

многу им е добра рекламава на t-mobile за easy тарифниве модели посебно за easy sms исто така многу ми се допаѓа тоа што вип ги одкупи рекламните шпици на а1 и канал 5 никаде не пишува вип но знаеме за што се работи,добро беше од космофон онаа рекламата за бесплатните минути што ти ги даваат во една кола кај што вика дечково дај да видам...
што знам вип нема којзнае што засега а т-мобиле и космофон си се добри на свој начин

Космофон најдобри се за реклама.

Зашо, како, али друг пат...:)

Korisnik sum na T-mobile. Ama Cosmofon imaat najdobri reklami, ovde ke kazam deka nitu edna firma vo makedonija ne moze so niv za reklami, zakon se nivnite, ne sum se zainteresiral koj gi pravi i shto ama mnogu se dobri!
Setete se na onaa 'aj samo da vidam, aj samo ednash...' i na kraj ke ti kaze: 'kolku poveke zboruvash tolku poveke dobivash' hehehe! Ili onaa reklamata so turchinot, ili so podmornicata vo ezero! UBEDLIVO imaat najdobri reklami vo MK!

Ili onaa reklamata so turchinot, ili so podmornicata vo ezero!
Еееептен заглам оператор. Човек да помисли дека Македонија е рај на планетава :)
Инаку со сестра ми сеуште го користиме „Да Точно“ (од подморницата).
Ретко гледам телевизија па ги заборавив овие два момента.

Космофон се најмрднати и имаат голема смисла за хумор, додека Т-Мобајл и ВИП се некако премногу ЕМО.

п.с. стајте анкета за гласање.

Т-Мобиле апсолутно. Сите останати копираат од нив. Многу од рекламите воопшто не ми се допаѓаат но затоа односот со потрошувачите и грижата за корисниците им се на највисоко ниви. Комплетен веб сајт кој што нуди доста опции како за праќање смс, симнување позадини, песни и сл, па се до нарачување преку нет. На сите пост пејд корисници им доставуваа двомесечен магазин, клуб 360 наградна игра, достапност за дополнување кредит на секој чекор, голем број на спонзорирани и организирани манифестации итн итн. Грижата за корисниците е многу поважна во маркетингот отколку само добра реклама

Тотално се согласувам со тебе, T-Mobile се најдобри се си кажа, мене лично они најмногу ме привлекуваат да бидам нивен корисник, до некаде и Cosmofon се добри не да не, ама некако извештачено ми делиува што знам:toe:

Корисник сум на T-Mobile и многу сум задоволна од нив. Мислам дека имаат добар маркетинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom