ВОЈНАТА ВО 2001

• Креатор на темата Креатор на темата AnDoN
  • Време на започнување Време на започнување
Војната :( чиста промашена инвестиција за нас и за некој албанци но америка си го направи своето војната како што се секавам почна на 8 март 2001 не се секавам точно кога заврши знам дека по рамковниот договор кој беше склучан во охрид заврши војната и со распуштање на така наречената она или ослободителна национална армија и кој подоцна нимниот лидер стна пратеник и ја води нашата држава... Оваа војна може само да буди лоши спомени:(

А бе ај будела не будела.. не се будалете...

ОВОЈ конфликт ги има сите карактеристики на ВОЈНА герилски тип... Напад задрганичен... упад во туѓа територија.. и повлекување назад... Затоа не се будалете многу....

Нелегитимна ПАРАВОЈСКА нападна ДРЖАВА... тоа е Војна..
Исходот како што го знаеме е ДОБАР... за разлика каков можеше да биде.. Анулурање на цело Албанско население... што е најлошата можна варијанта..

Вака се е ОК. едни проблем е што војниците влегоа у Парламент, па глеате шо праат.

ПОАРНО ЕДЕН ДЕН ЛАВ ОТКОЛКУ ЦЕЛ ЖИВОТ ОВЦА

[media]http://youtube.com/watch?v=u7ZmVimfQx8&mode=related&search=[/media]

има такви клипови повеке за војната :)

Vojnata bese cisto i kristalno isplanirano od tajnite sluzbi na sigurimi CIA BND pa duri i od nasive UBK(uprava za bezbednost i razuznavanje).

Znam eden koj bil pripadnik na Lavovite i licen svedok na tie nastani, i zamislete sto im kazale onie od vladata koga Lavovite si gi barale svoite plati ,e so ovie zborovi:
KURSUMITE STO STE GI ISPUKALE KE VI GI NAPLATIME ILI KE VI ODZEMEME OD PLATATA.

Toa e sto najveke me rastazuva toa sto ovie vo vladata so stomaci im gi pravele ovie gluposti na svoi ludje

Znam eden koj bil pripadnik na Lavovite i licen svedok na tie nastani, i zamislete sto im kazale onie od vladata koga Lavovite si gi barale svoite plati ,e so ovie zborovi:
KURSUMITE STO STE GI ISPUKALE KE VI GI NAPLATIME ILI KE VI ODZEMEME OD PLATATA.

DA SUM BIL JAS VO LAVOVITE (vo vojnata), I OVA DA MI GO REKLE NA MENE, tesko niv, ke se soberevme 5-6 dusi, i vladata partal ke ja napravevme,pa makar i u zatvor da ideme. ke idat LAVOVITE da ja branat Makedonija, pa uste od vkada ke naplakaat kursumi. sramota

abe nomoj da gi pravdate lavovite i da gi uvelicate kako makedonski braniteli. tie bea licna vojska na lupco i krdeaa kade sto stsaa. vistinskite braniteli bea onie koi zastanaa vo odbrana na makedonija uste vo pocetokot na krizata a ne od ko vidoa kolkavi plati se zemaat. lavovite bea bivsi kriminalci barem povejceto od niv. dodeka go imaa oruzjeto kaj niv se pukase po gradovite sekoja vecer

abe nomoj da gi pravdate lavovite i da gi uvelicate kako makedonski braniteli. tie bea licna vojska na lupco i krdeaa kade sto stsaa. vistinskite braniteli bea onie koi zastanaa vo odbrana na makedonija uste vo pocetokot na krizata a ne od ko vidoa kolkavi plati se zemaat. lavovite bea bivsi kriminalci barem povejceto od niv. dodeka go imaa oruzjeto kaj niv se pukase po gradovite sekoja vecer
КАКО МОЖЕ ТАКА ДА ПИШИШ ТИЕ КРАДЕА АМА САМО албански КУЌИ А АКО ТИ СИ ТОЛКУ ХТАБАР КАДЕ БЕСЕ КОГА СЕ ПУКАШЕ (СИГУРНО ДОМА)

КАКО МОЖЕ ТАКА ДА ПИШИШ ТИЕ КРАДЕА АМА САМО албански КУЌИ А АКО ТИ СИ ТОЛКУ ХТАБАР КАДЕ БЕСЕ КОГА СЕ ПУКАШЕ (СИГУРНО ДОМА)

Taka e.se soglasuvam so AnDoN, som mislis deka kradele, so ne otides na nivno mesto koga se puka a???da ne bea Lavovite,Tigrite,Volcite (vojskata i policijata nemozea sami da ja odbranat Makedonija) kojznae so ke napravea Albancite so Makedonija, +kolku i da zamale pari vredelo,zs si go rizikuvale zivotot.

Ако те интересира за време на војната татко ми бесе мејѓу првите кои беа повикани од страна на армијата како резервен состав и тие први отидоа на терен. после кога видоа сто се слуцува нив ги избркаа а ги пуштија лавовите од кои околу 80% беа бивси затвореници и локални мафијаси. А дали краделе само од албански куќи или не тоа не знам на телевизија имасе и македонци кои беа ограбени

Dali kradele od Makedonci ili od Albanci e irelevantno. Dovolen e podatokot deka vrshele nelagalna dejnost...

Taka e.se soglasuvam so AnDoN, som mislis deka kradele, so ne otides na nivno mesto koga se puka a???da ne bea Lavovite,Tigrite,Volcite (vojskata i policijata nemozea sami da ja odbranat Makedonija) kojznae so ke napravea Albancite so Makedonija, +kolku i da zamale pari vredelo,zs si go rizikuvale zivotot.
gospodine nemoj da ja navreduvas ARM so toa sto ja sporeduvas so lavovite, tie bea i ostanaa najgolemite bednici vo istorijata na RM isto kako sto bea ljubco, bucko i boskovski( najgolemi predavnici na Makedonskiot narod). no ima luge koi ja znaat pravata vistina i toa eden den ke go doznae cel narod.
imam pisuvano po forumov za boskovski pa ako te interesira mozes da procitas
so pocit

значи навредувајки ги лавовите вие ги навредувате денешните специјалци во т.н ебр или желки кој како љуби

значи навредувајки ги лавовите вие ги навредувате денешните специјалци во т.н ебр или желки кој како љуби
lavovite si ja napravija sami svojata reputacija, jas nisto ne izmisluvam tuku toa im e poznato na mnogu luge vo RM. a toa kako oni se odnesuvaa vo 2001 godina sozdava mnogu mesto za somnez dali oni imaat rakovoden kadar koj e strucen i dostoen za da izvrsuva takva rabota.
sega da ne se pravime ludi bozem ne znaeme sto pravea.
p.s. ima luge na koi im mnogu dobro poznata situacijata od 2001 i samo prasanje na vreme e koga ke se doznae se.
p.s.s. vie da ne se navredivte od toa sto jas go spomnav, inaku moeto mislenje za ovaa policiska edinica e deka ne gi biva i iskreno se nadevam deka konecno ke sfatat kaj e nivniot problem i ke zalicat na toa sto treba da bidat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom