Поубаво е сам да се живее или не?

Skroz sama u stan da ziveam ne sakam, na koj ce mu kukam koga ke padnam u depresija ili so koj ke se smeam koga ke bidam raspolozena. Sakam barem so uste edna licnost da ziveam drugarka ili de4ko,ama sekoj da si ima i svoja soba, koga ke ti se sede sam da si sedis sam, koga ke ti treba drustvo da go gnjavis cimerot. Ne mora da e eden cimer moze i da se poveke,samo da ne ziveam so mama i tato, oti mi se zdosadi sekoa vecer nekoj da mi vleva u soba i da vika uste ne spiis, nekoj da mi kazuva koga da jadam, da mi drze predavanja za se i sesto itn.

Обожавам кога сум сама.:pipi:
Едноставо уживам во мир и тишина без некој да ми смета или да ми кисни над гла.
Некако имам поголема слобода,можам да правам што сакам и никој ниту ме гледа ниту ме контролира.
Сепак со тек на време ова ќе ти стани досадно.Тогаш ќе чувствуваш потреба да си со некој.Ни требаат луѓе кој ќе се околу нас.
Мислам дека да се живее сам долг временски период е лошо.

Па нормално ако се живее сам ке биде досдно и осамено без разлика на каков начин се живее:пријатели забава слободоумие......
но сепак е потребно друштво во домот јас живеам со мајками и со таткоми но се гледаме ретко:vozbud:кога сум дома постојано сум сам во соба на ПС седам или глем филм на ДВД или пак ТВ но понекогаш одам во дневна да си подискутирам и со родителите знаете чудна работа е да си сам и да не си сам

Јас поке би сакал да сум сам, ако сакам да разговарам или да се видам со родителите тогаш ке појдам кај ниф

Еве сеа сум сам и ми е закон. Си уживам во мирот. Него незнам колку ке можам да издржам така...

Не знам можеби и ќе ти биде досадно понекогаш не сум живел , не би можел да се одлучам но коај би размислил добро ми седи живиш сам викаш другари, сок , филм зафарканции повеќе би имало тоа сам готвиш тоа е добра работа сакам да готвам понекогаш и др. :)

јас панично се плашам од осаменост. Не би можела да издржам ни еден ден да го поминам сосем сама. Сакам околу себе да бидам опкружена со луѓе

ауууу сам сам самааааааааааааааа!!! едно маче, едно кутле и едно папагалче, може и еден хрчак и така можам цел месец... е после оти ке прекисне па може да почнам гости да примам хаха :)

Најгоље е да се има свој стан и сам да се живее...сигурно нема пола живот да го пројдам живејќи со мојте и да дозволам тие да ме издржуваат. Сум имала период коа сум живеела сама и супер е само проблемче што ми беше начинот на исхрана зш дома сум навикната да иам све спремнп на маса:vozbud::vozbud:

Мислам дека животот да го поминеш сам е тага...
доколку се живее со некој секој ден ќе има нешто ново кога ќе се вратите...

Не сум ни за скроз сама ... ама не сум ни за со родителите ..
Сепак најубаво е да си имаш свое станче ... една другарка/другар (нормално се подразбира секој/а со своја посебна соба)
и едно маченце... е за вакво нешто сањам, а и како што ги познавам моите уште долго ке сањам :S:S...
али јбг :toe:

Од сегашна гледна точка би сакала да живеам сама...Е сега финтата е колку ќе издржам сама.Таков човек сум да мора постојано да биде опкружен со луѓе така да најидеално решение би било кога би живеела со цимерка или со партнерот:pipi:
Убавини...

Сам. Али сепак би си зел едно куче, златен ретривер, хаска, шарпланинец или волчјак. Ќе си правеш муабет со него, оно само ќе те слуша, и нема да ти одговара, и си мислеш оти се слага со тебе. За мерак...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom