Скинерски стил

• Креатор на темата Креатор на темата Commando
  • Време на започнување Време на започнување
Од стилов ги практикувам мартинките и тесните фармерки, но дека нашиов град е filled with douchebags, добив неколку коментари како "види го овој, како женско се облака", "глеј го, фармерките ги ставил внатре во чизмите", "види, носи женски чизми" итн.

Oд стилот на облекување Наци ШИТХЕДСИТЕ освен трегери, мартинки и тесни фармерки треба на главата да си стават и еден капак од шоља. Бидејќи Неонацистите наместо 1.5 кг мозок имаат 1,5 кг измет во главата.
mud%20filled%20brain%20nazi.gif

Oд стилот на облекување Наци ШИТХЕДСИТЕ освен трегери, мартинки и тесни фармерки треба на главата да си стават и еден капак од шоља. Бидејќи Неонацистите наместо 1.5 кг мозок имаат 1,5 кг измет во главата.
mud%20filled%20brain%20nazi.gif

Не ти одговара коментарот и сликата со твојот потпис.

Свашта.:nesvest:

Не ти одговара коментарот и сликата со твојот потпис.

Свашта.:nesvest:
E ajде де појасни што е тоа што не ми одговара со коментарот и потписот со шесте слики.

Оф топик Стојков :

1. Замислениот филм за нацистите не е таков каков што мислиш.
2. Тоа е Национал Социјализам т.е Идологија баш многу слична како Комунизмот што го пропагираш ( ова ти е за аватарот)
3. Гледам слика што означува Анти-семитизам.
4. Гледам слика против ЕУ.
5. Гледам слика против Капитализам.

Едно мислиш,друго збориш а со трето се претставуваш. Паметен дечко биди, сите идеологии се слични по себе. За да мразиш треба да знаеш факти, за да поштуваш треба да ги разбереш фактите и да ги прифатиш. Нема да ја должам за НС идеологијата бидејќи тука не е местото.

Забегана е темата со оф топици многу за идеологиите, еве накратко јас како гледам кон тој проблем, традовите и нео нацистите се фаците, јаките момци. Со тоа биле навредени комунистите или антифа па ајде сега и ние сме јаки момци и ние ќе се облакаме така. Хомосексуалците исто така својата машкост ја искажуваат на таков начин. Геј скинхедс се уствари скинери кои се хомо, отфрлени од своите бивши другари па си формирале свое скинхед движење, као што се појавуваат шарпови, хамери, ортодокс итн итн итн итн.

ОН ТОПИК Сите се работичка класа! Тоа е облеката на Англискиот Работник! Порано немале униформи за работниците, туку фармерки бидејќи се од издржлив материјал, чизми со челик над прстите денес познати како Мартинки, трегерите се користат наместо каиш бидејќи се попрактични при работа, не се сите ќелави нула или бричени но сепак неможеш да бидеш скинхед со 4рка шишан не е тоа тоа, спитфаерот па тоа е најпозната јакна во Англија но и во светот после Моторката( општо познато повеќе има металци и рокери и моторџии). Доколку се збори тоа се само набилдани фаци, без мозок итн итн итн итн тоа е ради физичката работа затоа и се носат тие маици уз тело, тие тесни кошули, немора даси паметен да бидеш доктор, анатомија се учи и е тешка исто толку колку што е тешко да изградиш зграда некоја како обичниот работник чија работа може да однесе човечки животи што воопшто ниеден доктор не ќе може да ги спаси.

Стил на облека кој е премногу скап, порано као тинејџери се носевме како сакаме, сега, елегантно облечен скинер ќе го чини дебело за во нашава држава.

За стилот на облакање не ги делите по нивната идеологија сите потекнуваат и живеат во духот на 1969!

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.
Prvite skinhedsi ne bile nacisti, toa e fact. Posle se pojavile nazi skins, stilot na oblekuvanje im e ist,osim simbolite... radnicka klasa se i desnica (naziskins) i red skins i sharp...samo stvarta e deka radnickata klaasa e najpatriotska poso nema druga tatkovina osven svojata a protiv stranci se deka vaka u makedonia treba prednost da ima makedonecot a u england anglicanecot i u taa smisla demek so ni doagate da ni zemate rabota nego kogo go boli za nacijata sve za profit osobeno kapitalistite tie se ista vera ko trgovcite.

значи скинхед не мода туку е начин на живот, во англија нивниот стил на облекување е познат како traditional illi smart dress, зашо во '60-те повеќето од луќето носеле хипичка облека, а и повеќето од младината купувала скапи облеќи и било модерно да се купуваат најскапата и најмодерната облека што ќе излезе по бутиците, е сеа првите скинери што искочиле во лондон се реакција на сето тоа, ако имате слушнато за rude boys или mods нешо ќе ви биде јасно ако немате читнете и ќе ви стане јасно, rude boy културата во англија ја донасат јамајканските имигранти а mod културата била веќе присутна во англија, односно тогаш модерно било да си мод рокер или хипик, сите искачале на посебни места се дружеле и така натака, mod е скратено од modern, значи самото име ни кажува дека поентата било да бидеш модерен, така и било, младината повеќе обрнувала внимание на облеката, купувале скапи одела скапа облека, е сеа онаа младина која припаѓала на работничката класа немале финансии да бидат у тек со модата па затоа имат украдено од стилот на облекување на модовите и руд бојсите кој главно се состоело во одела, кошули, левис 501, поло маици, харингтонки и друго, тие биле достапни за сите во тоа време, друго во тоа време младината се повеќе и повеќе навлегувала во хипи движењето, па почнале ѕвонарките широки кошули, кур се тресе кои биле премногу скапи, па така младината од работничката класа како израз на револт почнуваат да фурат свој стил, т.е. кратка коса(подобро за работа), теснифармерки(од модовите), харингтонки(модови), фред пери маици, кошули, трегери, чизми. типична облека за работниците во англија за тоа време, и стилот е наречен smart look, ради тоа што во тоа време хипиците почнале да изгледаат некако грдо и глупо.
во тоа време реге музиката била популарна па така и првите скинери слушале реге и соул, биле редовни на реге концертите и забави па така доста од реге бендовите и изведувачите во тоа време имат посветено на скинхеад културата а и дел од самите изведувачи биле скинери. и така натака така натака станало традиција, дружење, забава, музика, ист стил на облекување и тоа е тоа начин на живот, лојален на работничката класа и горд.

Оф топик Стојков :

3. Гледам слика што означува Анти-семитизам.
4. Гледам слика против ЕУ.
5. Гледам слика против Капитализам.
[/SIZE][/I][/B]
па според неговите толувања он испаѓа поголем неонацист дури и од самите нацисти........се е анти настроен,

Горд skinhead сум и неонацист :) го обожавам стилот на облекување :)

Добро стварно имат некој вака шо се облеквит :icon_lol:?
Јас барем во живо немам видено.
И не ни сакам да видам.Грдо е бе! :)

И, да погодам, искачаш у парк? Седиш на школка и скримате со другарите?
Yeah, cool..............

Незнам зашо, стилов на облекување ми нема шмек. Овие шо се облакаат вака, немаат шмек. Сите ми се исти, бричени глави, усмрдени маици несменети 2 недели, искинати тесни фармерки, мартинки (ко демек коа работиш на градилиште ако ти падне нешо тешко, да не ти ја искрши ногата, а?).
Идете опрајте се <3 (:
Самите си ги стварате предрасудите, не сум јас таа што ги поставува (:

Не зборувај за мене додека не ме сретнеш напротив излегувам на сите нормални места како и нормалниот народ едино што ме разликува е стилот боде у очи и не скинхед само да се носи како стил Треба да си ги знаеш корењата идеологијата и се што оди со овој стил на живот ако мислиш да си скинер

Добро стварно имат некој вака шо се облеквит :icon_lol:?
Јас барем во живо немам видено.
И не ни сакам да видам.Грдо е бе! :)

Не е грдо, се облакам чат пат зависи од локацијата и местото.

И, да погодам, искачаш у парк? Седиш на школка и скримате со другарите?
Yeah, cool..............

Незнам зашо, стилов на облекување ми нема шмек. Овие шо се облакаат вака, немаат шмек. Сите ми се исти, бричени глави, усмрдени маици несменети 2 недели, искинати тесни фармерки, мартинки (ко демек коа работиш на градилиште ако ти падне нешо тешко, да не ти ја искрши ногата, а?).
Идете опрајте се <3 (:
Самите си ги стварате предрасудите, не сум јас таа што ги поставува (:

Не се бањаме ЛОЛ?
Прво да се облакаш одиш по идеологија, а таа е далеку од панкерската очигледно си измешала панк со скин,.... мада и панкерите веќе почнаја да се миат редовно.

Добредојде во друштвото.

Иначе пред некој ден видов едно детенце мислам во петокот беше кај школото Песталоци поминуваше е сега дали беше основно или средно незнам, ама голем мерак ми напрае.

Респект.

Ова сум јас пред 4 години мислам дека беше во Охрид кај Библиотеката, и баш убаво мирисав иако не бев нешто ама ич среден ко што знам да се облечам скинхед стил за по гости.

149564_126969697363795_100001522950384_187819_4724013_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom