Kajgana Song Contest #335 - Најдобрата македонска андерграунд ПОП песна

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
И покрај претешкиот избор сепак ќе се одлучам за песна што ја открив пред неколку години, ја засакав на прва и ќе ја сакам вечно, песна што ми е една од најомилените не само од македонската андерграунд поп сцена туку од целокупната македонска поп сцена. Наскоро следи тема, јас одам со Никола Давидовски-Остани во Моето Срце.
Прв пат во животот ја слушам песнава. Оваа не underground, туку undereverything е. :D Никола Давидовски го знам само по Земјо мила, според мене една од топ 3 најубави песни за Македонија некогаш напишани.

Стај ме мене со првата... ќе се држам до андерграундот!

Бтв Фројд е жив беше своевремен хит, а од другите, бар две ти се типично фестивалски што ги постираше како опции. .

Таа со Аднан?

А кога ја спомнавте Пинаколада, ја имаа една од моите најомилени песни кога бев дете и е песна од најраните сеќавања од моето детство:

Ми се свиѓа овој период 2007 - 2013 негде. ДНК, Врчак и Ена и Лазар Цветковски праеја солидни песни со доста музичари као Даре, Лозано.

Оти само што ја отворив темата за гласање мислам дека не можам да те ставам. @Zlatikevichius има шанси Рон да влезе?

OK, го додадов, сакал, нејќел, кој го прашува. :pos:

Инаку, од тој период за кој пишуваше Ронче и пак од Дарко Илиевски, пред некој ден ми текна на оваа:

Па после пребарував што стана со дечките од Операција Тријумф. Никола Пауновиќ баш ми беше фаворит, заедно со Ана Бебиќ од Хрватска. Ни еден не стана нешто многу популарен никаде. Сите што останале во музиката се или тезгароши или пејат по свадби или се викаат Александар Белов.

OK, го додадов, сакал, нејќел, кој го прашува. :pos:

Инаку, од тој период за кој пишуваше Ронче и пак од Дарко Илиевски, пред некој ден ми текна на оваа:

Па после пребарував што стана со дечките од Операција Тријумф. Никола Пауновиќ баш ми беше фаворит, заедно со Ана Бебиќ од Хрватска. Ни еден не стана нешто многу популарен никаде. Сите што останале во музиката се или тезгароши или пејат по свадби или се викаат Александар Белов.

И Даре и Лозано искочија од она шоу на Вучиќ. После ДНК и Врчак ги зедоа и ги направија пејачи. Лозано повише се проби, али и Даре имаш добри песничиња, но не доволно да успее.

Исто имаше едно шоу пред ова Фифи педерчето каде што искочи и имаше едно дете Кико Димитриевски, и он имаше две добри песни Цеки мислам беше жири и он го туркаше.

Има и други вакви пејачи, но некако сум ги заборавил.

И Даре и Лозано искочија од она шоу на Вучиќ. После ДНК и Врчак ги зедоа и ги направија пејачи. Лозано повише се проби, али и Даре имаш добри песничиња, но не доволно да успее.
Дарко не знаев дека пеел кај Вучиќ. Јас него го знам по бугарскиот Идол. Таму беше во финале со уште Александар Тарабунов и тој Бојан Стојков од Битола, во Солзи и смеа што глуми.

Дарко не знаев дека пеел кај Вучиќ. Јас него го знам по бугарскиот Идол. Таму беше во финале со уште Александар Тарабунов и тој Бојан Стојков од Битола, во Солзи и смеа што глуми.

Беше кај Вучиќ, со Лозано стигнаа далеку. Иначе ме потсети на Тарабунов, уште еден талент:D А Бојан Стојков не сум го прател.

Исто и Боби Мојсовски од Охрид :D Он бешеу финале на Икс Фактор.

Последно уредено:
Инаку, на Youtube каналот на Макфест од неодамна се поставени како плејлисти сите песни од скоро сите поранешни Макфести. Ако сакате малку поголема временска машина да ве врати во некои други времиња, повелете - https://www.youtube.com/@makfestfestival5665/playlists

Еве веќе најдов едно „песниште“ кое го имав заборавено:

Автоматски споено мислење:

и уште една:

Автоматски споено мислење:

и трета:

Последно уредено:
Злате , Расцветај од Ѓоко the Fish беше голем хит ко излезе а мислам дека и сега ретко кој да не ја знае песната.

Злате , Расцветај од Ѓоко the Fish беше голем хит ко излезе а мислам дека и сега ретко кој да не ја знае песната.
Не викам јас дека не беше, на темава готово веќе, се пријавивме. Тоа се однесуваше на Макфест, на каналот најдов убави песни што сум ги подзаборавил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom