Kajgana Song Contest #335 - Најдобрата македонска андерграунд ПОП песна

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Да не се заборави мегахитот.

Ваква реакција од публика ниеден наш изведувач било кога нема добиено.
" Таа го целива, тој се прелива" урлаат деца од по 13 години . Бардовци ! :icon_lol:

Последно уредено:
Ваква реакција од публика ниеден наш изведувач било кога нема добиено.
" Таа го целива, тој се прелива" урлаат деца по 13 години . Бардовци ! :icon_lol:
Zaborajv od koja pesna mu bese tekstot, a mi e maka da baram.
Sakam da sum jas detelinka, skini me, srekja da ti dam :D .
Od kaj mu ideja zborojte da mi e da znam :cautious:

Пишуваше и песни за други пејачи. Знам дека Остани до крај, една од првите песни на Тоше, беше негова, веројатно и некои други од раната фаза на Тоше, не се сеќавам.

После пишуваше и за План Б продукција, еве една негова од тоа време:

Тоа е земено од песна на Мони Ковачиќ - Сакам да сум јас детелинка, ама таа пее „скини лист, среќа да ти дам“, а кај него беше „скини ме, среќа да ти дам“. :pos:

Имаше многу трипи текстови. Најсмешна ми беше преработката на Don't Cry од Guns and Roses во „Дончо крај туба“. :pos: Други: „мојот Дедо Мраз е црн, нема брада бела“ и „сакам да бидеш лампион и јас да те обесувам на мојата елка новогодишна“ :pos:, „некои ја сакаат пола, некои ја сакаат цела, а јас сакам да е врела (пица)“ :pos:, една песна му се викаше „Има ли тесна“ (ја исмева „Има ли песна“ на Наум Петрески), и многу други, сега не ми текнуваат.

Zaborajv od koja pesna mu bese tekstot, a mi e maka da baram.
Od kaj mu ideja zborojte da mi e da znam :cautious:

Оригиналната песна од каде му е земен тој дел на Ристо е од таа Злате што ја стави. Песната каде он го употреби тој дел:

А кога сме веќе на темава да се пофалам и јас со материјалните богатства што ги поседувам.

398.jpg

"Има ли тесна". :icon_lol:
Каде ни умреа еланот и духот како народ и општество ..
Таму негде околу 95'та ги прележавме сипаниците на првата вистинска независност..
Заедно со "Македонски народни резил прикаски" од Џумерко, ефтините копии на италијански шоуа од 80'тите како "Џандар збира", "Докторите пеат", "Вашите 5 минути", Миле паника сакоата, трајните фризури и потпонките..
И се разбира погоре спомнатите "уметници", спрема кои Ребека и Маја Вукичевиќ беа поим за стил и квалитет!!

Пред да си легнеш... повтори си го ова во глава...
Ребека и Маја Вукичевиќ ни биле светска класа!! Светска класа... светска класа....

И пушти солза од среќа што си бил доволно мал, па не си ни разбирал многу, туку само како низ магла се сеќаваш..

Ребека и Маја Вукичевиќ
Ребека и Маја се 2000-ти. Во 90-тите ги имавме Ена Веко, таа од Пинаколада, Каролина беше девојче што ја молеше мајка и да ја пушти да искача навечер... И толку. Пресвртот се случи во фамозната 2000-та и појавата на Пута Пута Љ (XXL на албански, за неупатените).

Ребека и Маја се 2000-ти. Во 90-тите ги имавме Ена Веко, таа од Пинаколада, Каролина беше девојче што ја молеше мајка и да ја пушти да искача навечер... И толку. Пресвртот се случи во фамозната 2000-та и појавата на Пута Пута Љ (XXL на албански, за неупатените).
Моја грешка...
И да, се сеќавам на Ена Беко...

Ама мене симпа ми беше Маја Вукичевиќ :love:
Стварно беше пичка и пол!!

Моја грешка... :icon_lol:
И да, се сеќавам на Ена Беко...
Ама мене симпа ми беше Маја Вукичевиќ :love:
Стварно беше пичка и пол!!

Mаја беше стварно еблеста ко се појави , ама Ена Веко беше главен дркачки материјал кај тинејџерите тогашни ( кај нас малку поголемите и така и така ) . Види само каков cameltoe вади на клипов , иако е лош квалитетот на видеото :icon_lol:

Се само дел од песните што не се спомнати а сакав да ги ставам. И покрај претешкиот избор сепак ќе се одлучам за песна што ја открив пред неколку години, ја засакав на прва и ќе ја сакам вечно, песна што ми е една од најомилените не само од македонската андерграунд поп сцена туку од целокупната македонска поп сцена. Наскоро следи тема, јас одам со Никола Давидовски-Остани во Моето Срце.

Дур не сум ја доправил темата за гласање, ќе сакаш да учествуваш? Ама мора една да одбереш.

Мара е универзално позната со таа тешко, а со блиц афера можеш.

Дур не сум ја доправил темата за гласање, ќе сакаш да учествуваш? Ама мора една да одбереш.

Мара е универзално позната со таа тешко, а со блиц афера можеш.
Стај ме мене со првата... ќе се држам до андерграундот!

Бтв Фројд е жив беше своевремен хит, а од другите, бар две ти се типично фестивалски што ги постираше како опции. .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom