Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Ингвариус, никој не може да ја каже вистината освен самиот Бог.
Ама Бог не направил по свој изглед и ние имаме божја искра у нас.
Автоматски споено мислење:

Кај гностиците, има една хронолошка приказнаа....Бог-Софија-Yaldabaoth-Човекот. И у оваа приказнаа богот од библијата е уствари Yaldabaoth.

Затоа @PROROKOT се дрзна да одговори на мои прашања поставени кон Бога. Искра или вообразеност?
Религијата му налага, Бог ја напишал библијата преку ангелите и светците кои имале директен контакт со светото.

Гностиците имаат интересни одговори околу овие прашањава на Стојадин.
Не треба да си гностик за да ги дознаеш одговориве , треба само да ги читаш записите од Анунаките.

Седум прашања, седум денови и седумдесет и седум секунди по седумстотиот милениум.

4. Кога не создаде?

Според мерењето од православната Црква, оваа година (2025-та) се брои како 7533-та година од создавањето на Светот, значи на се‘ во Вселената.

Човекот, како род, преку Адама, како носител на родот човечки, е создаден во 6-от ден, пред 7533г.

Затоа @PROROKOT се дрзна да одговори на мои прашања поставени кон Бога. Искра или вообразеност?

Признавам...многу сум вообразен и лажно скромен...:)...а од друга страна пак, пишувам одговори на прашањата кои ти би сакал да Го прашаш Бога....па ете ти одговори уште пред да се видиш со Него...оти средбата со Бога може да биде прилично непријатна.

Како или кој го создал него.

Види што му вели Бог на Мојсеја во Исход, 3,14.

Последно уредено:
Според мерењето од православната Црква, оваа година (2025-та) се брои како 7533-та година од создавањето на Светот, значи на се‘ во Вселената.

Човекот, како род, преку Адама, како носител на родот човечки, е создаден во 6-от ден, пред 7533г.

Признавам...многу сум вообразен и лажно скромен...:)...а од друга страна пак, пишувам одговори на прашањата кои ти би сакал да Го прашаш Бога....па ете ти одговори уште пред да се видиш со Него...оти средбата со Бога може да биде прилично непријатна.

Глупердо стара.
Најстара стрела датира од пред около 74 000 године. Докажана сс ист карбонски метод у кој ти веруеш кд е у питање Торинска плашталница или сфетиот грал у Валенсију.

Пристрасно убедување и верување и те како е обратнопропорциоанлнo од ајкју.

Еве моментално заврна.
И госпо плаче колко си глуп.

Последно уредено:

Мислиш дека 77 секудни по седумстотиот милениум од ракав ги напишав? Така ми текна, да заебавам рандом небитен лик на кајгана? Така мислеше и Хептаграм.

Majtapot na strana, bi go prasal koga gi sozdal dinosaurusite i od so maka gi istrebil.
I ako mi dozvoli, so mu trebase toa so rakot i virusite :cautious:

Мислиш дека 77 секудни по седумстотиот милениум од ракав ги напишав? Така ми текна, да заебавам рандом небитен лик на кајгана? Така мислеше и Хептаграм.

Гледам какво прашање поставуваш и каков одговор да напишам.

Остатокот од твоите дописи ми е небитен...а уште понебитно ми е твоето потценување на членови на темиве.

Многу поинтересно прашање би било, што му требало фузија да прави од два хромозоми на некои примати.
P.S. Линков е и контра еволуцијата :D

Гледам какво прашање поставуваш и каков одговор да напишам.

Остатокот од твоите дописи ми е небитен...а уште понебитно ми е твоето потценување на членови на темиве.
А кој од тебе побара одговор? Ти си Бог?

А кој од тебе побара одговор? Ти си Бог?

А темата за кого е отворена?...

Izrazot e izgovor koga ne im izleguva matematikata na vernicite :toe:

Ако изразот е изговор за верниците, зашто и самиот го користиш а не му го знаеш значењето?..

7533 год е словенска рачуница. Не е праволсавна а најмалце општо христијанска.
Земи гуглај Перунови Веди и види што пишува за оваа година, што тогаш се десило и зошто е баш таа год избрана.
Најдругарски ти викам исто како поповите само со спротивно значење: не слушај што зборат, гледај што прават и не верувај во све слепо.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom