wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.771
- Поени од реакции
- 34.410
А ако можеш да бираш сам да дознаеш у бесконечно многу обиди и у неограничено време и да ти се дадат на тацна работите што би одбрал?
Ако има бесконечно многу обиди и неограничено време, зошто мислиш би имал повеќе поттик да некои прашања ги приоритизира избраниот за темава кога претходно со ограничено време веќе не можеше да ти даде одговор што би го прашал Бог? Како парадоксот на прашување човек под маска кој е ти е поставено прашањето - контраинтуитивно. Точно дека избраниот од старт не ти даде добар одговор а тоа повикува други постови со слични една-реченица полу-шега одговори како следна утакмица. Бесконечно многу прашања за што имаш да го прашаш Бог не е одговор и тој тоа добро го знае.
Да не буцкам ама јас би го држел повеќе одговорен да сум на твое место кога веќе влеговте во дискусија. Не е од вчера да не знае дека кога се отвара тема и се прашува нешто се дава прво личен одговор. Ако може јас уште да имам трауми веќе 15 години од кога еден лик отвори тема и одговори: “Што би направиле ако ја видете вашата мајка гола? Јас искрено би ја ебел.”, тогаш може и тој да напише што би го прашал Бог без да се курчи како насловот бил самосодржаен. Еве му едно инстант, каде беше Бог тогаш?

Овој само би го прашал дали болеше кога падна од рајот само за да скршам мраз, па кога веќе на темата, би допрашал дали му фали мраз таму доле за вискито и затоа ли е опседнат па е стално меѓу нас горе? Или измеѓу, сеедно. За топло виски и мене ми се раѓаат побуди за мачење луѓе реално, и јас би се опил од моќ.Светот во кој што живееме, има еден владател, Сатана, Ѓаволот.
Куранот, библијата, спајдермен стрип едицијата #16 не служат како архива на историски факти. Не биди дете. Тие постојат како морални кодекси за однесување, писанија од кои нешто ти треба да научиш за да бидеш подобар човек и да придонесуваш кон подобар свет. И не само тоа, разликата е во тоа ако дојдам и ти ја пукнам муцката како што и заслужуваш - фер би било со истото да ми вратиш и ти, но бидејќи во ситуацијата си пичка и не би можел, тогаш ја имаш заштитата од општеството, право на реституција, групата да ми ја пукне мене муцката во твое име. Сигурно си чул за око за око, заб за заб? Тие правила постојат и во стариот завет на пример. Хамураби ги ставил на дванаесет камени табли. Покриваат репарација, отштета во својата прва форма. Овие правила се спроведувале како “волја” на боговите, без разлика дали истите богови постоеле во материјалниот свет или не. Подоцна Јустинијан I кој бил голем промотер на христијанството и основоположник на денешното европско цивилно право кодифицирал многу од тие религиски обичаи и норми од римскоте права од кои се дел и баш дванаесетте камени табли од погоре, ги кодифицирал во закони, закони кои ден денес се столб и дел од нашиот правен систем поради кој не можам да дојдам и ти ја распукам муцката и да се вратам на форум да си свиркам како ништо да не се случило без репарација.svoevolno si resila da si veruvas vo toa sto pisi vo knigata isto kako sto bi veruvala sto pisi vo druga nekoja religiozna kniga da bese pripadnik na druga religija.

Hi, будалче! Фалиш како добар вовед на тема.Самосодржаен е насловот..
Okay, get god on the phone. Tell him wont be long. Имам неколку прашања, и ниту едно не е зошто има рак во светот… Јас имам играно would you rather сценарија па немам проблем да замислам дека Бог постои за да прашам без да го потам дали постои, чија религија е боље, како создал светлина на првиот ден а сонцето на четврт итн итн итн. Јас во вакви ментални гимнастики сакам да одам интерспективно бидејќи @Tyler Durden вика self improvement is masturbation, now self destruction… па би го прашал како на mid year 1:1 evaluation со corpo менаџер:
1. Дали е задоволен како се развивам?
2. Каде има простор да се подобрам?
3. Дали сум на патека да сум промовиран во рајот?
Но всушност:
Дали сум добар син?
Дали сум добар сопруг?
Брат, другар?
Дали сум доволно емпатичен?
Дали имам доволно разбирање за другите?
Дали искушенијата до сега ме направиле посилен?
Дали сум себичен, љубоморен?
Горделив?
Дали доволно простувам?
Дали гаам многу лоши мисли?
Дали срцето ми е доволно отворено?
Дали ќе ми простиш за сѐ погоре бидејќи ги знам веќе одговорите но сепак често потфрлам?
И да не ми простиш е ок. Викаат не можеш да го спасиш светот додека го градеш својот.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
I choose me, I’m sorry.
И не ме барај, ја ќе те барам.