Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Седмо прашање на осмиот ден, стигнато по пошта, датирано на вториот ден. Таква е дискусијата со @PROROKOT

Верувам дека самиот можеш да ги дадеш точните одговори на твоите прашања...

Би го прашал да ми ги каже кои се тие генијални покварени умови кои владеат со светот од сенка и секогаш се во предност и ако постои шанса да ми даде моќ да им ги скинам главите и ја прекинам лозата со мечот на архангел Ми(ха)каЕЛ за пар минути после се враќам во сенка(анонимност) и ја..

Последно уредено:
Од причина што е злосторство врз луѓето таа работа, или кажи го најголема казна.
Зошто е злосторство 80 години живот? Замисли да живеевме по 200 години, што кур ќе праиш толку долго тука...

Тек па иљадарка да ја тераш скоро, како Адам.

Зошто е злосторство 80 години живот? Замисли да живеевме по 200 години, што кур ќе праиш толку долго тука...

Тек па иљадарка да ја тераш скоро, како Адам.
Како бе така што ќе правиш? :)
Ја све испод 1000 го сметам за недоволно....да го свртам секој дел од земјинава кугла. Доволно време и да се пронајдеш у тоа што највеќе го сакаш и за што си створен уствари. И доволно време за да научиш многу и за себе и за се друго. Сум размислувал доста на оваа тема, оптимално е негде 10000 год. над тоа е веќе многу, под 1000 е малку. Гладна кокошка просо сонува, ама тие се бројките. Досада како поим у мојов речник не постои, секогаш има што да се прави.

Како бе така што ќе правиш? :)
Ја све испод 1000 го сметам за недоволно....да го свртам секој дел од земјинава кугла. Доволно време и да се пронајдеш у тоа што највеќе го сакаш и за што си створен уствари. И доволно време за да научиш многу и за себе и за се друго. Сум размислувал доста на оваа тема, оптимално е негде 10000 год. над тоа е веќе многу, под 1000 е малку. Гладна кокошка просо сонува, ама тие се бројките. Досада како поим у мојов речник не постои, секогаш има што да се прави.
Да не си го гледал Хајлендер во скоро време? :D

Третото прашање по зошто не создал и како не создал би ми било:

3. Каде не создаде?
Автоматски споено мислење:

Ponekogas i ja ne znam zosto voopsto pisuvam ovde.
Ke odam da gledam brainrot na reels, dobra nok.
Наместо да си го ротнуваш брејнот со рилсови, седи на темава. Ефектот е 3 пати поголем, загарантирано.

Последно уредено:
Да не си го гледал Хајлендер во скоро време? :D

Третото прашање по зошто не создал и како не создал би ми било:

3. Каде не создаде?

1. Зашто Бог не‘ создаде?

Ако мислиш само на родот човечки, одговорот е следен; Бог го створи човекот за да ја надополни празнината, која се створи на Небестата откако Деница измами 1/3 од белите ангели па откако тоа друштво се побуни против Бог, Бог, преку Арх. Михаил и неговите небесни војски, ги истера побунетите ангели надвор од Небесата.

2. Како не‘ создал?

Ако мислиш само на родот човечки, одговорот е следен; Бог го створи Адама така што сам Бог зеде земја (не хумус, туку хемиски елементи од кои се створена и Земјава), ја обликува во човечко тело и на телото му вдахна дух животен и така Адам стана живо битие.

3. Каде не‘ создаде?

Ако мислиш само на родот човечки, одговорот е следен; Бог го створи човекот на Земјава, покрај Едемската градина (некаде во пределот Месопотамија/Меѓуречје) па откако Адам беше створен, беше внесен во Едем.
Автоматски споено мислење:

Cudni se patistata gospodovi :toe:

Ај подобјасни го изразов...благодарам.

Ако дојди до средба меѓу мене и Него значи дека веќе сум мртов , така што нема да има поента да го прашувам било што . Зошто би барал информации за нешто кое Тој го знае а јас не кога веќе не сум жив ;) .

1. Зашто Бог не‘ создаде?

Ако мислиш само на родот човечки, одговорот е следен; Бог го створи човекот за да ја надополни празнината, која се створи на Небестата откако Деница измами 1/3 од белите ангели па откако тоа друштво се побуни против Бог, Бог, преку Арх. Михаил и неговите небесни војски, ги истера побунетите ангели надвор од Небесата.

2. Како не‘ создал?

Ако мислиш само на родот човечки, одговорот е следен; Бог го створи Адама така што сам Бог зеде земја (не хумус, туку хемиски елементи од кои се створена и Земјава), ја обликува во човечко тело и на телото му вдахна дух животен и така Адам стана живо битие.

3. Каде не‘ создаде?

Ако мислиш само на родот човечки, одговорот е следен; Бог го створи човекот на Земјава, покрај Едемската градина (некаде во пределот Месопотамија/Меѓуречје) па откако Адам беше створен, беше внесен во Едем.

Седум прашања, седум денови и седумдесет и седум секунди по седумстотиот милениум.

4. Кога не создаде?

Како или кој го создал него.

Гностиците имаат интересни одговори околу овие прашањава на Стојадин.

Гностиците имаат интересни одговори околу овие прашањава на Стојадин.
Ингвариус, никој не може да ја каже вистината освен самиот Бог.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom