12 причини да бидеш верник...

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Христос го ИСПОЛНУВА Законот! И воспоставува Нов! Никаде (бар јас) во Библијата не сум сретнал дека нешто ПУ ПУ не важи повеќе.
Ако тебе Let 3 пријателе, Саботата тие МИЛА, слави го Господа во неа. Тоа Библијата никаде нема да ти го оспори.

Христос го ИСПОЛНУВА Законот! И воспоставува Нов! Никаде (бар јас) во Библијата не сум сретнал дека нешто ПУ ПУ не важи повеќе.
Ако тебе Let 3 пријателе, Саботата тие МИЛА, слави го Господа во неа. Тоа Библијата никаде нема да ти го оспори.

Да али ако НЕ ЈА СЛАВИШ САБОТАТА, тоа спрема Библијата е смртен грев.

Што се однесува до Библијата, ти не треба да ја славиш Саботата, туку Господ во неа. Ако ти мислиш дека во Сабота поарно ќе го славиш Господ-ЈУРИШ. Но ако мислиш дека САМО со таканаречено ДРЖЕЊЕ на Сабота ќе се спасиш, ГАДНО СИ СЕ ЗЕЗНАЛ. :nenene:

Што се однесува до Библијата, ти не треба да ја славиш Саботата, туку Господ во неа. Ако ти мислиш дека во Сабота поарно ќе го славиш Господ-ЈУРИШ. Но ако мислиш дека САМО со таканаречено ДРЖЕЊЕ на Сабота ќе се спасиш, ГАДНО СИ СЕ ЗЕЗНАЛ. :nenene:
Читајќи ја Библијата на многу места се наредува, празнување на Саботата во чест на господа, па дури и се убиваат луѓе кои работеле во Сабота. Во Сабота ни човек ни слугата ни волот ни гостинот не смее да работи ништо. Сабота се слави во чест на Господ создателот.
Инаку не само со држење на сабота ќе дојди спасенето туку и со почитување на сите прописи и заповеди божји (обрежување, приносување жртви, нејадење свинско, не клањање на слики и идоли, не чинење прељуба, неубивање, славење на празниците дадени од бога и на начин како тој наложил......
Се што е надвор од тие закони и прописи е непостоечко и навредливо за Господ Бог.

Очевадно е дека се Саботјанин, т.е. Адвентист-ТВОЕ ПРАВО. Беспредметно е понатамошно дискутирање, оти само ќе се вртиме околу ЈАЈЦЕТО и КОКОШКАТА.

Јас го почитувам твоето верување. Дали е исправно? - е тоа е друго прашање. :smir:

Очевадно е дека се Саботјанин, т.е. Адвентист-ТВОЕ ПРАВО. Беспредметно е понатамошно дискутирање, оти само ќе се вртиме околу ЈАЈЦЕТО и КОКОШКАТА.

Јас го почитувам твоето верување. Дали е исправно? - е тоа е друго прашање. :smir:

Саботјанин.... не ме познаваш доволно, али на страна тоа, дали на пример Господ е Саботјанин ако каже “Пазете ги моите Саботи, и бојте се од моите светињи, Јас сум Господ“

Сето тоа е старозветен начин на живеење. А Христос вели дека Он е господар и на саботата, па така Оној Кој ја одредил саботата за празнување како 4-та заповед, истиот може и да ја промени заповедта.

Сето тоа е старозветен начин на живеење. А Христос вели дека Он е господар и на саботата, па така Оној Кој ја одредил саботата за празнување како 4-та заповед, истиот може и да ја промени заповедта.

Дали се знае кој христијанин и кога го променил денот посветен на бога Сабота во Недела?

Ќе се распрашаме и ќе дознаеме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom