marcus
струмички модератор
- Член од
- 5 јули 2006
- Мислења
- 5.378
- Поени од реакции
- 131
Добро..значи реинкарнација е во прашање...Членот е мртов
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро..значи реинкарнација е во прашање...Членот е мртов
Ако некој верува во реинкарнација, онда можеби и да може.Добро..значи реинкарнација е во прашање...
Јас не верувам..ама сепак..добредојде назад..Ако некој верува во реинкарнација, онда можеби и да може.
Христос го ИСПОЛНУВА Законот! И воспоставува Нов! Никаде (бар јас) во Библијата не сум сретнал дека нешто ПУ ПУ не важи повеќе.
Ако тебе Let 3 пријателе, Саботата тие МИЛА, слави го Господа во неа. Тоа Библијата никаде нема да ти го оспори.
Читајќи ја Библијата на многу места се наредува, празнување на Саботата во чест на господа, па дури и се убиваат луѓе кои работеле во Сабота. Во Сабота ни човек ни слугата ни волот ни гостинот не смее да работи ништо. Сабота се слави во чест на Господ создателот.Што се однесува до Библијата, ти не треба да ја славиш Саботата, туку Господ во неа. Ако ти мислиш дека во Сабота поарно ќе го славиш Господ-ЈУРИШ. Но ако мислиш дека САМО со таканаречено ДРЖЕЊЕ на Сабота ќе се спасиш, ГАДНО СИ СЕ ЗЕЗНАЛ. :nenene:
Очевадно е дека се Саботјанин, т.е. Адвентист-ТВОЕ ПРАВО. Беспредметно е понатамошно дискутирање, оти само ќе се вртиме околу ЈАЈЦЕТО и КОКОШКАТА.
Јас го почитувам твоето верување. Дали е исправно? - е тоа е друго прашање. :smir:
Сето тоа е старозветен начин на живеење. А Христос вели дека Он е господар и на саботата, па така Оној Кој ја одредил саботата за празнување како 4-та заповед, истиот може и да ја промени заповедта.