HDR (High Dynamic Range Photography)

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Презадоволен е Точкест:) добиваш пиво (не ја шитнав) ама добиваш:)

Aj koga kje imam povekje vreme kje ti pratam uste nekoja :tv:

Од кога ке направам ХДР после како да ја сејфувам во што што формат .тиф ??????

Од кога ке направам ХДР после како да ја сејфувам во што што формат .тиф ??????
Па бидејќи е фотографија помината во hdr напрај ја пак JPG:)

Еве и јас се потрудив да направам нешто.
ivan1pv5.jpg

Па браво:) значи си сватил што е уствари HDR значи не ко мене као некој коњ да праам ексцесни фотки туку си ги видоизразил главните работи кои што ги опфаќа ова HDRов....додуша не го гледаме HDRот ние:( човечкото око е преслабо:(

како ги аплоадирате хдр сликиве мене 50 мега бајти ми излезе

како ги аплоадирате хдр сликиве мене 50 мега бајти ми излезе

отвори ги во фотошоп и смали ги на резолуција негде до кај 1024 x .... и ќе се намалат и негде компресија High :smir:

Ashtray_HDR_by_gocesup.jpg

Нешто поново од мене, и не е фејк со фотошоп промена на EVто три фотки се на +/-0.7 растојание

Ashtray_HDR_by_gocesup.jpg

Нешто поново од мене, и не е фејк со фотошоп промена на EVто три фотки се на +/-0.7 растојание

Нема врска чеок тоа врска фејк не фејк истиот ефект се добива само зависи дали фотоапараттот ќе ги генерира во него или па потоа ти ќе ги генерираш, истиот ефект се добива и со двете сум пробал :smir:

Не е поентата one shoot for HDR, сепак по друг е филмот да напраиш нешто за кое си се измачил да не го мрдаш апаратот:wink:

Знам имам правено, и што штрака три пати фотоапаратот на статив и ист ефект. :) Поважно е да ја погодиш светлината за да иди подобро HDR фотката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom