Одлични ефекти.... само би било многу подобро доколку ни ја дадете и оригиналната слика, да ја видиме подобро таа споредба...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас имам среќа што апаратот кој го користам моментално (HP R707) има една функција, се вика "Automatic Exposure Bracketing" , и со само едно притискање на копчето за сликање, автоматски слика три слики во многу краток временски интервал, со различна експозиција ( -1 , 0 , 1 ), така да можи и без статив и потпирање на апаратот да се направат исти слики, само треба рацете да бидат смирени една секундаЕве јас како ги изработвам.Ретко сликам фотки со три екпозиции бидејќи немма статив
Пак ли со мегапикселите беСакам да ве прашам....дали со мобилен да речеме како што е кај мене 2мп камерата, може да направам HDR фотографија ако менувам контрасти и сл. за време на сликањето ???
Ова намерно прашувам бидејќи камерата ми вади екстра фотки за 2мп камера...па жално ќе биде ако ми биде ускратено оваа можност!
Што помалце бои и детаљи тоа боља ХДР слика.