Сите жени се исти?

• Креатор на темата Креатор на темата Хоуп
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот за тој кој не сака да е сам, а е сам станува проблем и пред да наполниш 30 реално, кога се намалува дружењето, излегувањето, кога твоите врсници веќе се во стабилни врски, брак, дури некои имаат и деца, а ти веќе не си активен/активна во град како порано, веќе викендот ти се гледа како прилика за одмор, а не за журка... така се намалува и можноста да запознаеш некој...Еве јас, не сум сеуште 30, излегував летово многу, но не запознав никој... доаѓа зима така да шансите се помали да запонзнаам некој во живо, искрено ама најискрено не сакам да сум сама веќе, а и исто така не сум расположена да излегувам активно со цел да сретнам некој, па не сум должна да трагам по нешто цело време и да си ја мачам душата, заслужувам да добијам нешто да речам самото од себе, од ведро небо.... само се прашувам што ми фали? Зошто не сум сретнала никој, дали е физички не достаток (иако не верувам), дали е говор на тело што ги одбива луѓето или едноставно не е до мене, којзнае... Само знам дека осаменоста е најлошата работа на свет, до сега сум правела се сама, буквално... во сите ситуации каде другите имаат поткрепа од некого, јас сум сама...до некој степен сум среќна што на некој начин се осамостоив и тоа ми беше желба да бидам независна жена, ама од друга страна не се замислувам како сама низ цел живот, не се замислував ни млада мајка, сопруга ама пак фамилијата ми е смислата да животот, најголема желба ми е да имам деца....Како вие се справувате со вакви периоди? Како запознавате нови луѓе? Колку често излегувате и каде излегувате најчесто? Дали мислите инстаграм или др социјална мрежа би ми помогнала да запознаам некој?
Кога жена е сама до 30-тата и после 30-тата година, то е проблем. Значи ти свесно го потисунваше нештото да бидиш со маж, деца, срејчна врска само од страв да не дојдиш до целта самостојна, независна жена. И за возврат шо доби? Самотија.

А сè почесто е на денешницава кај вас жениве е ова пристуно.

Можам да ти дам одговор од машка страна како се справуваат многуте. Ништо, се помируваат дека денеска е сето fucked up, дали се женел или не, јебига то е, иако то многу боли, сепак we take it to the grave.

Одговор од женска страна не знам ама можам да претпоставам тешење и праење филм.

Запознавање нови лујџе можиш сегде, особено во СК, ако ти се излегува, а по то шо го пиша ти, не веруам дека че го напрајш.

Инстаграм треба како жена да ти биди upper hand за запознавање, секако социјалните мрежи се напраени во ваша корист, можиш таму да запознајш некој, фејсбук имаш стандард.

Или ако бараш маж маж, имаш полно single мажи в црква, појди на литургија отсабајле или за некој празник, ако ти се бендиса некој, појди и речи му. Не коса залижување или вртење очи. Сигнали даваме, не баре во сообрајчај сме.

..слободна сум и убаво ми е.А што ќе каже околината-искрено и не се замарам.Бидејќи сега веќе на 30 точно знам што сакам.А во моментов нема таков со кој би била.Во една минута те сакам а па за 1 мин не те сакам-таков не фала.Или она кога ќе ми речат-еј јас кога бев на твои години-абе твоите и моите не се исти.Ама на кого да кажеш
Ете го одговорот, самата ти си проблемот. Чим ти не си знаела пред то шо сакаш, ништо оттебе френде. Едно велиш дека сама си и убо ти е, а пред то зборуваш дека не сакаш да бидиш сама и дека сакаш маж и деца да имаш.

Нема таков со кој да бидиш оти бараш мажи на погрешно место. Значи ти сакаш маж, а одиш за клошари. Ај пробај надвор тро од комфорната зона, па да видиш дали нема маж ко шо бараш.

Искрено ако не најдиш за една година, има овие шо се над 35-40 години кои се single, можиш од тие чоечиња да си земиш за маж, секако и тие сакаат да се женат одамна

Скоро сите исти нагони и намери имаат.
Како да му наштетат и да го уништат мажот.

Сите жени се исти?​

Да сите се исти.

Како мојава.

Не се дере,само ти кажува.

Не ти викам,само ти кажувам.

Не те тепам,само ти кажувам,

Не се дере,не вика,не тепа.
Културно само кажува од кое ништо не разбирам.

Ебан сум секој ден од сам почеток кога сме заедно од првиот ден.
А јас да ја ебам?
Бебе револуција и толку беше.
Сега кој ебе повеќе?

Сите жени се исти?​

Да сите се исти.

Како мојава.

Не се дере,само ти кажува.

Не ти викам,само ти кажувам.

Не те тепам,само ти кажувам,

Не се дере,не вика,не тепа.
Културно само кажува од кое ништо не разбирам.

Ебан сум секој ден од сам почеток кога сме заедно од првиот ден.
А јас да ја ебам?
Бебе револуција и толку беше.
Сега кој ебе повеќе?
Ти кажав ќе се вратиш со ник „Ебаниот“ и неизбежнот надимак „Екстремно глуп“

не се сите исти

CktBsYmUYAA2WfJ.jpg:large

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom