Сите жени се исти?

• Креатор на темата Креатор на темата Хоуп
  • Време на започнување Време на започнување
Жената мења презиме, дом(најчесто), а во Унгарија дури и името од мажот го зема во женска верзија, значи потполно ѝ се брише идентитетот. Мажот може да смени идентитет само ако потпадне под пичкина магија предизвикана од... *кхм!* жена со сомнителни морали, ќе го промени до непрепознатливост, да остави и фамилија и се!

Жена или ќе направи човек од тебе, или будала. Зависи што ќе одбереш и што ќе дозволиш. Ако првото е бришење на стариот идентитет во негативна смисла за тебе, оди преиспитај се! :D
Да не се лажеме се повеќе се губи овој тренд. Модерните женски/жени почнуваат да не го менуваат презимето. Или го задржуваат своето па се додава на партнерот.

Исто така све што правеле нивните мајки е старомодно. Сега најдобро е 300 денари да се плаќаат за кајгана и да се кисне во теретана со хеланки и секако секој ден нова слика на инстаграм.

I SVAKI KONJ U BLATU STADE , I SVAKA ZENA PICKE DADE , izvini majko i ti si ŽENA

..слободна сум и убаво ми е.А што ќе каже околината-искрено и не се замарам.Бидејќи сега веќе на 30 точно знам што сакам.А во моментов нема таков со кој би била.Во една минута те сакам а па за 1 мин не те сакам-таков не фала.Или она кога ќе ми речат-еј јас кога бев на твои години-абе твоите и моите не се исти.Ама на кого да кажеш
Ако де жива и здрава, не оди све совршено како што луѓето сакаат. Само едно нешо што имам приметено девојчињата што неможат да фатат дечко обично се Премногу Премногу пребирливи, барем зборам колешки што имам што работат со мене.

Буквално рачка наоѓаат на све. Па ние машките да сме толку пребирливи никогаш со девојка нема да бидеме.
Такада не верувам дека неможеш да најдеш некој.

хехе смешен си знаеш?
Vidi vaka ne e rabotata smesen ili ne … problemot e Sto nesakash da zapoznaes nekogo I sto se vika peperutki u stomak da imas nego Te mava na psiha Sto 90% tvoi vrsnici sredeni familijarni ludje Se a ti sama I Samo sakas da Se skrasis I da imas nesto neli nekoj mazjak do tebea ne ljubov … e sega Sto sekoj so 2 Grama mozok vishe oformil familija I obvrski ima I ne seta za ti da Se zapoznaes so nego … resenie ti e baraj od 30-35 godini razvedeni so namera neli da Go popravis( posho bez pricina sigurno ne e razveden) I ubavo ti rekov kupi si kuce setaj go strogo debar maalo po Parkinzi Kaj Sto parkiraat ubavi koli em ke padne nekoj na djukelata Sto ke ja kupis em gaga pijacka win win situacija… I planinarenje ti e opcija plus

Никого, ама никого на овој свет нема да сакаш повеќе од самата себе си.
Тек пак машко, никако. Највредно нешто ни се децата, родителите, ние самите. Толку, точка. Другите исклучиво по заслуга.

Замисли, полна трпеза. Сѐ има, од пиле млеко. Па после благо, па после, кафе, па после сокче. И после сѐ тоа, ако му понудиш нешто на човек ќе седи ли? Мажите се тоа. Секогаш треба да има барем малку свесност дека може да те изгуби. Бројот на оние коишто нема да ја злоупотребат твојата сервилност, жртва и посветеност се толку малку што може да се каже скоро да ги нема.
Ti si primer zasto komentiram Samo sportski stvari … fala sto me potseti …. Ajde sea stom si resila ke debatirame… prvo vakvo razmisluvanje e sebicno I nikakvo neznam koj tolku Te povredil u zivotot Ali ovakvo razmisluvanje ti e nula … ke prasas zasto I ke ti kazam … prvo edno e ljubov prema zivotni prema roditel skroz drugo e prema partner Sto idnina treba da gradis ako ti bide vakva komunikacija ta so partner bidi sigurna nema ni da se potrudi da Te osvoi nego ke Plati pijackata I ke stane … ne treba ti da mu ponudis nisto nego treba Partner da bides Sto veruvaj so ovakvo razmisluvanje najubavo ne zacrnuvaj nekoe random masko Samo Ke Go upropastis… ti razmisluvas Samo na sebe I nisto vishe maz ti treba Samo redot da ti pomine … batali podobro kupi si kuce

па коментирај бе кој те тера да си арогантен!

ова некако е како, абе знајш се курва да ама малце, еднаш месецот од разонода ништо страшно компарацијава таква некаква е.
Nema lek za tebe … edinstveno resenie ti e planinarenje I cist vozduh I kuce strogo da udomis I Instagram naprai mu I teraj … djabe sve drugo

не знам за тебе можеби да си чуваш нешто ако јас некое куче ти земи голуби
Dobro be napraivte po 30 godini ( vreme leti a ) Eden Moment glavni bevte u budva u ohrid I vishe neznam ti Kaj e shema dojde vreme ej Abe ne sum mazena Daj da Se tupnam na nekogo Ali tesko ide nekako a ? Jas Samo sakav da ti kazam smeni si ponasanje zasto vaka sekoj ke te odbegnuva sebicna I Samo na sebe mislenje … djabe e ke isterame bezveze diskusija nekoja a resenieto ti ednostavno … kupi kuce ili udomi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom