ЗБОГУМ на коцкањето

• Креатор на темата Креатор на темата Миг1440@
  • Време на започнување Време на започнување

Верувам дека Миг1440@ :

• ќе влезе во коцкарница, нема да издржи!

• ќе влезе во коцкарница ама нема да се коцка.

• ќе влезе во коцкарница и ќе продолжи со коцкање.

• ќе го одржи ветувањето и нема да влезе во коцкарница и да се коцка.

• не знам што ќе направи.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Времето ќе покаже дали сум се лажел сам,сум се правдал или сум се откажал.Нели ме советуваше :)
... ДА, ама не на ваков начин, прочитај повторно, никому не смееш да кажеш дека нема веќе да се коцкаш, ниту на самиот себе, оти ќе имаш дупла потреба и силен фитбек на твојот „импулс“!
...пореметување на импулсот е проблемот кај мене...

... ДА, ама не на ваков начин, прочитај повторно, никому не смееш да кажеш дека нема веќе да се коцкаш, ниту на самиот себе, оти ќе имаш дупла потреба и силен фитбек на твојот „импулс“!
Дупло ќе се борам со мојот импулс, прв тест ќе направам со поголема сума пари во мене дали ќе ги искоцкам, ветувам ќе бидам искрен ако не одолеам на искушението ќе пишам.

Хм, зарем постојат и психијатри кои ќе те излечат? Јас не познавам некој што прекинал да оди кај нив оти се излекувал, најчесто или му светнало дека му ги собрале парите, или сфатил дека џабе си го губи времето :D
постојат, знам такви луѓе.

Мене не ми се јасни овие на апарати што го трошат времето, парите и живците. Седиш пред тоа и штракаш ко будала, па нели ви станува досадно послем одредено време? Никакво задволство не преставува тоа штракање. А и не знам што мислите, дека баш ти со тој на кој ќе му клапнат црешички и ќе стане богат преку ден. Вакви игри бабине од америка ги играат зошто не ги разбираат останатите игри на среќа.
Ај спортска, покер и некој такви игри ќе разберам, размислуваш, пратиш, ќе го убациш мозокот во втора, Покрај среќа бара и одредено знаење и ако ги разбираш можеби и да ќе ќариш нешто. А на апарати си осуден на пропаст од старт освен на почеток не фатиш нешто крупно и си речеш крај, ме послужи среќата.
Тоа е проблемот, што се нискоинтелегентни, не мислат и немаат карактер. Затоа и не можат да се откажат, неговиот мозок му вика ќе фатиш сега, среќата ќе те стрефи, нема тука статистика колку има шанса да фати. Имаат они "интуиција" дека тој е тој апарат, ги мирисаат апаратите, ги бацуваат, па амајлии и тракатанци. Нивните анализи се, ако мириса вака апаратот, ќе даде. Наркомани побрзо се лечат, зашто имаат 2 грама мозок.

Лек за ова е имање карактер, ќе речеш не влегувам и не влегуваш, нема филозофија.

Ја играв рулет, тешка зависност е. Нулата ме гонеше со месеци во сон.
Тие пари се проклети, и кога фаќав големи суми ништо не можев да завршам со тие пари.
И вие што пишувате како некој вид на коцка е подобар од друг у тешка заблуда сте, дали е тоа покер или спортска кога тогаш ѓаволот ќе го наплати долгот и ќе ви земе се.

Ја верувам во Бог и се откажав така што дадов завет пред Бога дека нема да влагам. И никогаш не влегов и милиони да ми се дадени гратис да ги играм нема да влезам.

Пишувањето на јавен форум подразбира обид за комуникација. А бидејќи никому не му е гајле за твоите искуства со коцката како девица, труеш како и обично. Пролив досаден си.
А што да пишам да лажам дека се коцкам. Едноставно неможам да ставам пари на нешто што ќе изгубам а добијам за возврат лоша видео игра или тапа и досадна борд игра. Контам само малку спортска ама и тоа е глупо зошто се губат пари. Али другото ми е ептен глупо. Плус и сите фаци ми се катастрофа во казината. Јас знам да ставам ризично пари на берза но барем таму знам дека шансите ми се 50+% дека ќе добијам иако и тоа не го сакам многу и ме нервира. Така да тоа...

MНикој нема да му помогне додека сам не си помогне. А ќе си помогне сам кога ќе се погледне во огледало и ќе си рече, мајко мила, каков глупак сум. Додека другите си ги трошат парите на убави работи, јас сум нечија кучка и богатам некого.

Ako nekogas fatam da se kockam poradi do sega unforseen pricini najiskreno bi go adresnal sam vaka.

Никаков доктор нема да може да му помогне, не е настинат.

Jas sum pregolem skeptik koga stanuva muabet za vakvi doktori koi za sega mi se samo materijalizirani self help knigi, nesto sto ocigledno ne funkcionira spored mene.

No, ne kaj sekoj funkcionira tough love kako sovetite spodeleni tuka, tuku nekogas nekoj platen za toa da ti go prenese toa so trpenie a ne od noga dodeka kenjas i skrolas od wc, pa duri i blago manipuliranje mislam deka moze da vrodi uspeh.

Последните две години сум дебел зијан на покер. Пред два месеци се пресметав точно и сфатив дека во моментот не сум доволно добар да продолжам. Ги одинсталирав сите покер страници од сите компјутери кои ги имам, и од тој момент рака немам изиграно.

Ova ti go ubiva kredibilitetot.

Mnogu cesto go slusam ova kaj kockari sto mislat deka se vo kontrola samo oti ne se duzni na brzi krediti.

Ako poslednite dve godini si zijan, kolku vreme si “silen” i ti se izbrisani aplikaciite? Mesec vreme? Za da moze da se falis deka si vo kontrola mora taa kontrola da ja praktikuvas podolgo, vo sprotivno ne si izbrisal aplikacii oti si vo kontrola tuku od impuls, sto e smrtonosnoto kaj kockarite.

edit: sega procitav deka 2 meseci nemas aplikacii, sto e malce grubo zaokruzuvanje pretplstavuvan no sepak ne e dovolno za da argumentiras so toa.

А многу сакам да играм покер, баш ми е задоволство.

Pa igraj dva tri turniri po 50 evra u mesec, ke ti go pokrie itchot bez da ti impaktira budget.

Pa igraj dva tri turniri po 50 evra u mesec, ke ti go pokrie itchot bez da ti impaktira budget.
Е па тука е проблемот, во моментот кога се коцкаш парите поинаку ги гледаш и не можеш да си поставиш лимит на одредена сума, ако изгубиш ти е криво сакаш да ги вратиш и тонеш уште подлабоко.
Замисли коцкар да ти кажува дека има самоконтрола.

Е па тука е проблемот, во моментот кога се коцкаш парите поинаку ги гледаш и не можеш да си поставиш лимит на одредена сума, ако изгубиш ти е криво сакаш да ги вратиш и тонеш уште подлабоко.
Замисли коцкар да ти кажува има самоконтрола.

Tocno no napisanoto bese tailored za pretpostavuvam Stavro, kaj kogo vrtat drugi sumi a plus go tretira kockarstvoto kako income

Tocno no napisanoto bese tailored za pretpostavuvam Stavro, kaj kogo vrtat drugi sumi a plus go tretira kockarstvoto kako income
Ок не знам он како гледа на коцкањето али мислам дека е у заблуда, и од коцка не можеш никогаш инком да имаш и да си у плус, тука сумите не играат никаква улога со големи суми уште полошо, можеш само да се лажеш дури и неколку години по ред да имаш инком ќе те начека на слабост, лош ден се ќе изгубиш.

Последно уредено:
ааааааа така ли, ете ја причината на испадите на Ставро овде на форумот од времето кога бил легенда, преку новите последователни сто ника, а сега како демек фатил колосек, црниот чемер во него како последица од блокирањето на инпутот на коцкањето, а вентил на испуштање на незадоволство на форумов, тоа е веќе друга ситуација да се разбере неговото пишување.

Ја играв рулет, тешка зависност е. Нулата ме гонеше со месеци во сон.
Тие пари се проклети, и кога фаќав големи суми ништо не можев да завршам со тие пари.
И вие што пишувате како некој вид на коцка е подобар од друг у тешка заблуда сте, дали е тоа покер или спортска кога тогаш ѓаволот ќе го наплати долгот и ќе ви земе се.

Ја верувам во Бог и се откажав така што дадов завет пред Бога дека нема да влагам. И никогаш не влегов и милиони да ми се дадени гратис да ги играм нема да влезам.
Единствени проклети пари се оние кои ги немаш кога ти требаат. Ти само си заменил едно лудило со друго, но барем ова второто со Бог и Ѓаволот е ефтино. Тамам ко за тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom