немам намера да се надмудрувам ни со ставро ни со ниеден тука што дава спвети за тоа дали се правилни или не. Коцака е зависност а зависности не се лечат на форум!!!! Тука може поддршка да добиеш во моменти на криза, ама тоа нема да помогне. Оди на лекар!!!
немам намера да се надмудрувам ни со ставро ни со ниеден тука што дава спвети за тоа дали се правилни или не. Коцака е зависност а зависности не се лечат на форум!!!! Тука може поддршка да добиеш во моменти на криза, ама тоа нема да помогне. Оди на лекар!!!
На Владе нема да му одговорам на несодветниот пример, многу е срамотен.
Туку, не ми одговори на едно мое прашање, па еве јас сам ќе си кажам... со ЕДНО кратко вдишување да издржиш што е можно подолго без да вдишеш повторно воздух.
Сигурно дека зборуваме за едно исто, само што секој го нарекува поинаку. На почеток не верувам дека си можел/а да издржиш една минута, со таков еден услов.
Но, човеков праша за совет како да се откаже од коцка. Еве ќе разговарам по твојски, со помош на самоконтрола која се вежба редовно. Не се случува наеднаш, освен ако постои смртен страв. И како да успее тој да се САМОКОНТРОЛИРА, мора да има некое решение, ама не е решението да му се каже дека е глуп. Еве, ти му даваш добар пример, нека се зафати со апнеа и медитирање. Мене апнеа вежбите ми помогнаа да ја победам астмата после 7 години, кога веќе докторите се откажаа од мене и само уште кортизол спреј ми препишуваа. На првиот ден од вежбањето можев само 18 секунди да издржам со „едно“ нормално вдишување. По 5-6 месеци редовно вежбање, стигнав на 1 минута и 40 секунди, мојот личен рекорд. Еве веќе една година се немам прснато со спрејот за астма, ниту пак имам тегоби. И верувам, кога јас успеав астмата да ја победам, може и ТОЈ зависноста од коцкање да ја победи на некаков начин
Мојот совет до тебе е да намалиш на интерпункциски знаци. Мојот совет до него е едноставен. Никој нема да му помогне додека сам не си помогне. А ќе си помогне сам кога ќе се погледне во огледало и ќе си рече, мајко мила, каков глупак сум. Додека другите си ги трошат парите на убави работи, јас сум нечија кучка и богатам некого.
Никаков доктор нема да може да му помогне, не е настинат. Последните две години сум дебел зијан на покер. Пред два месеци се пресметав точно и сфатив дека во моментот не сум доволно добар да продолжам. Ги одинсталирав сите покер страници од сите компјутери кои ги имам, и од тој момент рака немам изиграно. А многу сакам да играм покер, баш ми е задоволство.
Така се решаваат проблеми, со воља, а не со апнеа, медитација и купување леб.
Oti sramoten. Bas e realen i sekoj moze da se pronajde ili barem mnogu povekje odkolku nurkanjeto ili tamu nesto.
I kockanjeto ne bilo sramota, seksot bil, aj belja .
Апнеа, медитирање и одење по леб ќе го спасат. Милион посто.
Интернет за секого, а? Е јеби га, вака изгледа.
Автоматски споено мислење:
Мојот совет до тебе е да намалиш на интерпункциски знаци. Мојот совет до него е едноставен. Никој нема да му помогне додека сам не си помогне. А ќе си помогне сам кога ќе се погледне во огледало и ќе сиу рече, мајко мила, каков глупак сум. Додека другите си ги трошат парите на убави работи, јас сум нечија кучка и богатам некого.
Никаков доктор нема да може да му помогне, не е настинат. Последните две години сум дебел зијан на покер. Пред два месеци се пресметав точно и сфатив дека во моментот не сум доволно добар да продолжам. Ги одинсталирав сите покер страници од сите компјутери кои ги имам, и од тој момент рака немам изиграно. А многу сакам да играм покер, баш ми е задоволство.
Така се решаваат проблеми, со воља, а не со апнеа, медитација и купување леб.
Da, ama umot na narkomanite mozi bil sosem ok pred da se navlecat na droga.
Tuka za sosem drugo pravime muabet. Samokontrolata kaj narkomanite e narusena od hemija, vo slucajot so droga.
Koja hemija mu ja narusi samokontrolata na kockarot za da stani kockar?
Da, ama umot na narkomanite mozi bil sosem ok pred da se navlecat na droga.
Tuka za sosem drugo pravime muabet. Samokontrolata kaj narkomanite e narusena od hemija, vo slucajot so droga.
Koja hemija mu ja narusi samokontrolata na kockarot za da stani kockar?
Oti sramoten. Bas e realen i sekoj moze da se pronajde ili barem mnogu povekje odkolku nurkanjeto ili tamu nesto.
I kockanjeto ne bilo sramota, seksot bil, aj belja .
Па ако ти одговорив овде на форумов на твојот коментар, ќе дознаеа сите дека никогаш немам употребено „заштита“, не знам ни како изгледа. И само еднаш во животов имам изгубено САМОКОНТРОЛА.
I kaj kockarite se laci dopamin, endorfini, isto kako i kaj odredeni drogi. Koga ke prekine, ke se oseka nisto porazlicno od nekoj narkoman koj prekinuva so droga, kako gomno.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.