Јамб

• Креатор на темата Креатор на темата bici
  • Време на започнување Време на започнување
U prva godina na faks,dodeka sedevme u Skopje so decko mi,igravme jamb kako ludi.so site cimeri,do 5 saat nasabajle,4 meseci.Posle morav da odmoram,i veke ne igram oti znam deka e teska zaraza i nema da prekinam barem 1 mesec...Ama super e igrata!!

Мајка ми игра секој ден со комшивката. Кога ја нема игра со мене. Интересна игра

Мајка ми игра секој ден со комшивката. Кога ја нема игра со мене. Интересна игра

Интересна фамилија.

Онтопик - Јамб закон. Нека постои.

Топ игра за губење време. Интересна и супер за двајца

Ја сакам играва! Порано многу бевме со другарка ми заразени.

Само штета што сега на никој не му се игра:(

Ја сакам играва! Порано многу бевме со другарка ми заразени.

Само штета што сега на никој не му се игра:(
Те чекам да дојдеш:helou: прво се упознаваш со *кики* јас варам кафе спремаме масата и лифчиња и удираме јамб:smir:можит

јамб правилно се игра со 5 коцки,а со 6 е илеџицки,така полесно се паѓаат саканите бројки:)играм јамб,обично кога сум на одмор и е прилично забавна и заразна игра:)обично добро ми иде,па ако сака некој да се решиме нека се пријави:pos2::pipi:

јамб правилно се игра со 5 коцки,а со 6 е илеџицки,така полесно се паѓаат саканите бројки:)играм јамб,обично кога сум на одмор и е прилично забавна и заразна игра:)обично добро ми иде,па ако сака некој да се решиме нека се пријави:pos2::pipi:
Maца има повеќе видови на јамб
ЈАМБ - од 1 надоле, слободна, јамб нагоре, најава (5коцки)

ЈАМБ 2 - од 1 надоле, слободна, јамб нагоре, мин/макс, најава (6коцки)

МЕГА ЈАМБ - од 1 надоле, слободна, јамб нагоре, мин/макс, најава, обавезна најава (6коцки)

Има и од средина нагоре и средина надолу во една колона.

Не ми текнува моментално на други, одамна не сум играла.

Има и од средина нагоре и средина надолу во една колона.

Не ми текнува моментално на други, одамна не сум играла.
Eпа ја кажав и таа почнуваш од минимум надоле и од максимум нагоре:) мин/макс:)

Уште кога бев помала,чичко ми ме научи да играм јамб,многу добра работа морам да признаам,само немам многу луѓе во моја околина што знаат да играат.Иначе и со 5 и со 6 коцки знам,сеедно : ))

Сакаам јамб. Ама нема со кого да играм. Понекогаш преку лето, ако имаат време моите и се погодиме дома во исто време, свртиме една партија.

Maца има повеќе видови на јамб
ЈАМБ - од 1 надоле, слободна, јамб нагоре, најава (5коцки)

ЈАМБ 2 - од 1 надоле, слободна, јамб нагоре, мин/макс, најава (6коцки)

МЕГА ЈАМБ - од 1 надоле, слободна, јамб нагоре, мин/макс, најава, обавезна најава (6коцки)
Најубавата друштвена игра според мене!
Ја играм од многу одамна па се до ден денес и ретко има ден да промашам да не изиграм барем 1 партија..Зараза жива.
Нај интересна од сите овие ми е МЕГА ЈАМБ иако морам да признаам дека прв пат прочитав и дознав дека така се вика-Мега!
Ај отидов да изиграм една со керка ми...:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom