Кои се нашите предци?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

Ние сме потомци на....

• Античките Македонци

Гласови: 93 43,5%
  • Словените

Гласови: 45 21,0%
  • Мешавина од претходните

Гласови: 76 35,5%

• Вкупно гласачи
    214
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ПАСКО СИ Е ПАСКО
НЕЗНАЕ ДА СЕ ИЗРАЗУВА
А И СТРАВ МУ Е ДА ЗБОРУВА
ИМА ЗОШТО !

За власите спор нема че са остаток от некакво антично население.А иначе дали са потомци на Даките Траките Македонците или Илирите знае само Онја горе.Вс'штност изброените по горе са били роднини та все е таја.При нас ги има около Дунава.Интегрирани са нап'лно в БГ.Никој не ги смета като малцинство.Влах и президент да стане на никој нема да му направи впечатление.
Честита Нова Година на всички!!!

Власите се романизирани Македонци.

Ej ne im davajte sliki na bugarite so romi. Vie gi napagate deka gi ima vo Bugarija mnogu no ne zaboravajte deka samo vo Makedonija(od celiot svet) ima romska opstina (Suto Orizari). kaj nas romite imaat mnogu poveke prava otkolku vo Bugarija.

не е верно че ромите имат во македониjа повеке права отколку во бугариjа.ние во бугариjа имахме двајца премиери от ромски произход.тодор живков и иван костов.министер - александр божков...
jа не знам некаде во светот да е имало случај ром да стане глава на државата:toe:

не е верно че ромите имат во македониjа повеке права отколку во бугариjа.ние во бугариjа имахме двајца премиери от ромски произход.тодор живков и иван костов.министер - александр божков...
jа не знам некаде во светот да е имало случај ром да стане глава на државата:toe:
Кви са тија глупости пријател? Бај Тошо беше шоп от Правец. Иван Костов е само мургав. Ал Бож е евреин. Ром е с'рдечнија хирург професорЧирков.И половината чалгаджии. А с'што над80%от затворниците у нас.

Често пати на форумов сум прочитал дека брсјаците биле брзите или нешто така.
Но еве една моја варијанта која е доста интересна.

Велиме дека сме збир на Мијаци и Брсјаци = Македонци

Може ли Брсјаци, еднина БРСЈАК да биде БРЗ ЈАК ( брз и силен)
За Мијаците, еднина МИЈАК и пак нешто со ЈАК, за МИ незнам, или да си дадам слобода МИ ЈАКи (ние силните)

Јас мислам дека потекнуваме од античките-македонци :>)

Често пати на форумов сум прочитал дека брсјаците биле брзите или нешто така.
Но еве една моја варијанта која е доста интересна.

Велиме дека сме збир на Мијаци и Брсјаци = Македонци

Може ли Брсјаци, еднина БРСЈАК да биде БРЗ ЈАК ( брз и силен)
За Мијаците, еднина МИЈАК и пак нешто со ЈАК, за МИ незнам, или да си дадам слобода МИ ЈАКи (ние силните)

Петар Поповски баш и тоа го говори во книгата ------Мијаците директни потомци на Античките Македонци итн,итн.........
Мијаците биле најјаките пешадијци, а брсјаците биле дел од коњаницата (брзо јуришале со коњите) така нешто

eve ovie koi ostavile vakvi dokazi se nasite pretci
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
zivotno.jpg
Карпестата уметност во Македонија е откриена во 1992 година од д-р.Душко Алексовски, по неговиот студиски престој во Швајцарија, каде за прв пат се запознава со терминот Карпеста уметност. Првиот карпест гравир е откриен во селото Трновец, на местото викано “Орлов Камен“. Во 1993 година Друштвото за наука од Кратово се пререгистрира во Центар за карпеста уметност на Македонија, како прв Центар од овој вид на Балканот. Од 1992 година, до 2000 истражувачкиот тим на Центарот откри на 460.000 карпести цртежи. Сто илјадитиот карпест цртеж беше промовиран во Македонската Академија на науките и уметностите.
Центарот организира повеќе изложби и предавања од областа на карпестата уметност во земјата и во странство. Првата изложба беше организирана во НУБ “Св.Климент Охридски“, а ја отвори претседателот на Светската федерација (понатаму ИФРАО), д-р. Дарио Сеље од Италија. Предавањата беа организирани во сите поголеми градови во Република Македонија, како и во Хајделберг - Германија, Љубљана - Словенија, Торонто - Канада.Македонскиот центар за карпеста уметност ја врши мисијата на популаризацијата на карпестата уметност на Балканот. Во 1998 година со помош на Институтот на трајни заедници од САД, Центарот го изгради првиот резерват за карпеста уметност во Источна Европа. Центарот разви специјален вид на современо сликарство со помош на карпестата уметност и учењето на Фројд и Јунг. Со проучувањето на карпестата уметност правилно се дефинира културното, историското, уметничкото, лингвистичкото, етнолошкото како
1.jpg
и религиозно - филозофското наследство на Македонија и од тој аспект завршувањето на овој толку значаен проект претставува императив на времето.
Карпестата уметност покажа дека тлото на Македонија културно, во континуитет се творело повеќе од 30.000 години. Повеќе за Историјата на Центарот и неговите манифестирани активности види во книгите од д-р.Душко Алексовски : Монографија на Центарот, објавена на англиски и македонски јазик, и книгата, Како ја открив карпестата уметност во Република Македонија со паралелен текст на англиски и германски јазик.
[/FONT]

eve uste eden predok
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
last.jpg
[/FONT]

moze ova go znaeete ali da vi kaza ja
na wiki idete na
ke vidite kolku u nas ima od slovenite.
se preporacuva dobroznaeeenje na angliskio
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_macedonians#Genes
pozdrav:salut:

img_3633_za_net.jpg

Како не им е срам да користат туѓа слика, и тоа скенирана од некој ШКЉ весник и тоа црно бела. Па тие од каде што ја краделе, нека пишат меил, и ќе ај добиеле во оригинал. Само вака лична Македонка, неможе да стои каде што странци се филмаат.

img_3633_za_net.jpg

Како не им е срам да користат туѓа слика, и тоа скенирана од некој ШКЉ весник и тоа црно бела. Па тие од каде што ја краделе, нека пишат меил, и ќе ај добиеле во оригинал. Само вака лична Македонка, неможе да стои каде што странци се филмаат.

A vide so pisuva so praele genetski istrazuvanja samo 15,2% sme imale slicnost so slovenite odnosno od taa haplogroup r1a1

koi se vasite predci???pa site si go znaete be toa eve da vi pomognam malce!!ilinden.jpgThe Flag of the Ilinden Uprising 1903. It is written in pure Bulgarian, because Macedonia was undivided part of Bulgaria for 12 centuries:
За неја ние се борим'
За неја ние мрем'

А овакво љунга онака процедурално ја гледаш на картава на знамето Софија Варна Пловдив нешто што ке ти ја потврди во целост тезата со кој сакаш да си го издигнеш твоето инцестно/потурчено потекло на повисоко ниво...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom