Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За власите спор нема че са остаток от некакво антично население.А иначе дали са потомци на Даките Траките Македонците или Илирите знае само Онја горе.Вс'штност изброените по горе са били роднини та все е таја.При нас ги има около Дунава.Интегрирани са нап'лно в БГ.Никој не ги смета като малцинство.Влах и президент да стане на никој нема да му направи впечатление.
Честита Нова Година на всички!!!
Кви са тија глупости пријател? Бај Тошо беше шоп от Правец. Иван Костов е само мургав. Ал Бож е евреин. Ром е с'рдечнија хирург професорЧирков.И половината чалгаджии. А с'што над80%от затворниците у нас.не е верно че ромите имат во македониjа повеке права отколку во бугариjа.ние во бугариjа имахме двајца премиери от ромски произход.тодор живков и иван костов.министер - александр божков...
jа не знам некаде во светот да е имало случај ром да стане глава на државата![]()
Често пати на форумов сум прочитал дека брсјаците биле брзите или нешто така.
Но еве една моја варијанта која е доста интересна.
Велиме дека сме збир на Мијаци и Брсјаци = Македонци
Може ли Брсјаци, еднина БРСЈАК да биде БРЗ ЈАК ( брз и силен)
За Мијаците, еднина МИЈАК и пак нешто со ЈАК, за МИ незнам, или да си дадам слобода МИ ЈАКи (ние силните)
moze ova go znaeete ali da vi kaza ja
na wiki idete na
ke vidite kolku u nas ima od slovenite.
se preporacuva dobroznaeeenje na angliskio
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_macedonians#Genes
pozdrav:salut:
![]()
Како не им е срам да користат туѓа слика, и тоа скенирана од некој ШКЉ весник и тоа црно бела. Па тие од каде што ја краделе, нека пишат меил, и ќе ај добиеле во оригинал. Само вака лична Македонка, неможе да стои каде што странци се филмаат.