The Last of Us

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Ели сеуште ми е тотален промашај и по втората епизода. Али нема да ми смета за долго, ако вака продолжи темпото на серијата.

Се бунев за кастингот на Ели, ама ставот и актерската игра на Ремзи - топ! (y)

И каква кинематографија... :cuc:

Прегледај го приврзокот 363696

Одлично е претставено градот бомбардиран напуштен со рушени згради, фатено мов на зградите, лисја насекаде, коли насекаде. Се во детали смислено.

Последно уредено:
Мене ме нервира Ели, карактерно е ДНО. Демек тренирана во армија, а се понаша ко разгалена пичкица.

Не знам како ја трпи овој Педро, јас досега ќе ја испуцав. Не поднесувам раскрекани девојчишта, два шамари и у кревет на спиење.

+грда е

P.S. За оние кои мислат дека конечно нема да гледаме woke срања, зашто нема LGBT sub-plot-ови (барем за сега) една информација: главниот актер или актерка, Бела Ремзи, се идентификува како non-binary и се одзива на заменките They/Them. :tapp: На нашки: не е ни машко, ни женско, туку нешто измеѓу, некогаш повеќе машко, друг пат повеќе женско, а за да и ја исполниме желбата, наместо со ТОЈ или ТАА, можеме да ја нарекуваме ТОА (како заменка за „суштеството“ :несвест: ).
Тешко се доаѓа до добри улоги без тоа Злате. Сигурен сум дека барем половина од актерите измислуваат дека се геј, нон-бајнари... само за да се докопаат до улоги, сигурно и ги советуваат така. Не им е и ним лесно.

И гледам се уште и немаш простено на Оливија за Фринџ.

giphy.webp

Тешко се доаѓа до добри улоги без тоа Злате. Сигурен сум дека барем половина од актерите измислуваат дека се геј, нон-бајнари... само за да се докопаат до улоги, сигурно и ги советуваат така. Не им е и ним лесно.

giphy.webp

Секти, после ќе гледаме документарци како за оној Вајнстин ли беше, мислам така се викаше, каде уште од мали нозе ги „курваат“, доктринираат за вакви работи кај им се обеќаат кариери и улоги, и после одеднаш некој рандом добил улога како оваа флуидна. Дефинитивно не им е лесно ама тоа што пропагираат вакви работи е сосема друга тема на дискусија и затоа не ги ни жалам.

giphy.webp

pa veke projdovme ednas niz toa so elliot page
ke bese super izbor pred 10tina godini hahaha
ellie mene mi e dobar izbor, znam deka ne izgleda ko ellie no dobro e izglumena i napisana a toa e najbitno

najmnogu mu smetase ovaa olivia od fringe, iako mi e okej glumica, ne ja gledam mnogu vo ovoj svet ama znaejki sto ke se sluci ne dozvoliv da me dopre

vtora epizoda isto dosta dobra
svetloto e apla kradeno od igrata duri na momenti ne mi se veruva kolku se potrudile da dostignat takva imitacija od igrata

Со девојка ми ја гледаме заедно, предобро и залепи серијава во првиве две епизоди. Зашто ги нема играно игрите и појма нема што се дешава, а јас ги имам, јако е да се глеа нејзината реакција на моментите кои мене ме оставале со зината уста додека ги играв игрите.

mojata me gledase koga gi igrav
vtorata e eden dolg film so benchmark facial expressions i prikazna koja otvara dosta temi

izigraj ja pak so nea bez zbiranje strafovi na easy, mnogu poveke ke ja jade tenzija so serijata posle i poubavo ke si projde

serijata e teska za varenje poradi atmosferata
posle igrite pisav deka nikogas nema da gi revisitnam

giphy.webp
Е, истата фаца, цела серија! :pos: Ме потсети.

оваа флуидна.
Не била оваа флуидна, родово неутрална била. Флуидните, како овој, од The Walking Dead: The World Beyond, некогаш се чувствувале мажи:
1674670872168.png
а друг пат жени:
1674670984503.png
На оваа само не и било гајле дали и се обраќаат како маж или како жена, едноставно се чувствувала и така и така. Свашта има!

Имаше еден facebook коментар под некоја слика на некој небинарен, не памтам каде, велеше: јас се чувствувам како крал, од утре ве молам да ми се обраќате со pronouns his/your majesty. :pos:

Не верувам дека оваа е некоја која толку тешко може да дојде до улоги, искрено. Дури и во Game of Thrones глумеше. Ако не се сеќавате:

1674671232307.png

Не верувам дека оваа е некоја која толку тешко може да дојде до улоги, искрено. Дури и во Game of Thrones глумеше. Ако не се сеќавате:
За девојчево зборувате дека е ни машко ни женско? Така и изгледа ...
Син ми ме потсети дека е од Гејм оф тронс, и одма ми светна која улога ја играше таму :)

Генијална идеја да зомби пандемија поврзеш со инфицирање од спори на халуциногени печурки.

Де бе Злате, стареам ама уште не сум кај Анчо :D

Не велам јас за неа дали е или не е, нејзина работа, ама логиката ти е фалична овде. Само затоа што добила улога како дете во ГоТ (многу споредна улога) не значи дека и понатаму ќе и сервираат улоги, посебно не главни женски. Работите се менуваат драстично од година во година, види само кој доби главна женска улога во ХоД и се ќе ти биде јасно. Сега се работи со квоти и тие квоти мора да се пополнат, знаеш веќе, да не забегуваме од темава.

Посебно јас да се исчистам затоа што не ми е изгледана втората епизода а Њотомир веќе ме спојлерираше малце. Сто години си немаме пишано на тема серија, еднаш ќе ме цитира и одма спојлер. И утре да добие улога во некоја серија и да изјави дека е педер, нема да му веруваш? :D

Генијална идеја да зомби пандемија поврзеш со инфицирање од спори на халуциногени печурки.

Uste koga ja igrav igrata , ova mw zainteresira , godini podocna ja zatekov originalnata ideja vo eden norveski film The Rain baziran na kniga od 80 tite https://www.imdb.com/title/tt6656238/
Just a heads up ,ako nekoj pocne da ja gleda serijava , ova go ima najdobrio NOT DUCKING HAPPY ENDING na site vreminja :)

Uste koga ja igrav igrata , ova mw zainteresira , godini podocna ja zatekov originalnata ideja vo eden norveski film The Rain baziran na kniga od 80 tite https://www.imdb.com/title/tt6656238/
Just a heads up ,ako nekoj pocne da ja gleda serijava , ova go ima najdobrio NOT DUCKING HAPPY ENDING na site vreminja :)
Интересно е дека тоа што епидемиологот од филмот го кажуваше за мравките, го потврдува и доктор

03:20

Последно уредено од модератор:
Vtorata epizoda filerska, mozese sosema i da ne ja emituvaat, nisto nemase da se smeni. Sakam malku podinamicni serii, aj valda samo epizodava ke e takva kakva sto bese.

Непопуларно мислење - Walking Dead првите епизоди ми беа далеку подобри отколку првиве епизоди на Last of Us.
Не навлегувам подлабоко дали тоа актерите се добро одбрани, дали е добро прикажан светот итн итн, чисто онака колку ме држи внатре во серијата и колку сум заинтересиран да пуштам нова епизода.

бтв преголем фан сум на ваков вид на серии/филмови со думс деј, апокалипси, зомбина и вируси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom