Најдобар метод за потемнување

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар метод за потемнување?

• Природно сончање

Гласови: 69 83,1%
  • Солариум

Гласови: 6 7,2%
  • Средства за самопотемнување

Гласови: 8 9,6%

• Вкупно гласачи
    83
imam probano krema za samopotemnuvanje ne mi dade bas nekoj sjajen efekt,taka da ne bi koristela pak...Sakam na solarium da idam ama nekako strav mi e bidejki imam osetliva koza...taka da se mislam dali da idam:toe:
Prirodno soncanje praktikuvam do 12h i posle od 17h pa nataka,posto mn lesno pocrvenuvam:( i dali 2-3 pati do sea sum imala bas onaka fina cokoladna boja

Za mene prirodno si e prirodno nezamenlivo potemnuvanje.
Obicno sekoja godina odam na odmor i kade i da sum dobivam bakaren preubav ten.Izleguvam i vo 14h na plaza pa nemam problem.Zatoa i ne cuvstvuvam potreba od drug vid na potemnuvanje.
A imam probano ednas krema i toa okolu nova godina i koga pocna da se brise pocna neramnomerno i liceto mi bese sareno. Izgledav smesno.Loso iskustvo.
Zatoa prirodno em odmorce em boicka

природно си е природно.......

Ќе земите едно тубе свинска маст, ќе се намачкате по цело тело, ќе застанете на сонце и ќе добиете боја како катран:helou:

Сонце и ништо друго. Неам ја нит нерви нит време у животов да читам упатства на креми за самопотемнување, уште помалку да се затворам у солариум. :pipi:

prirodno, ama ne da lezite na peskiri...najuba boja vo voda se dobivat...

епа вака пошо сум од охрид и секое лето првата недела од ко ќе отидам на плажа мора да се изгорам...без то нема шанса да го започнам летово:nenene:,никакви креми со заштитен фактор не ми помагаат тогаш..единствено кисело млеко. А иначе од кога убо ќе се испечам и ќе спаднит то после си потемнувам ...ама се мачкам секогаш со масло од кантарија...И мој совет иако сите знајте:Никогаш не бидете на сонце меѓу 12 и 4 часот подолго од половина час

Единствено природно, не сум била на солаиум ниеднаш, кремите за потемнување не ги сакам зашто знам примери каде испаѓале шарени. Затоа најдобро на плажа на сонце, иако треба да се пазиш да не се исложуваш долг период, но меѓутоа сончањето кога се помали ултравиолетовите зраци наутро и пред заоѓање се многу здрави за организмот.:pipi:

До сега најмногу што сум поцрнела е од средство за потемнување,ако чекам на сонцево јас,ќе дочекам.
Никако не ме фаќа боја,па морам да се “бојосувам“ :pos:

Пред да одам на одмор, 2 пати во солариум за да не црвенеам туку право да фаќам убава боја...и да се печам колку сакам без страв дека вечерта ќе неможам да заспијам од болка:pipi:

nikogas ne goram na sonce... zatoa za mene najubavo e prirodno soncanje... odam na plaza vo 14:30 do 17:00, ne se mackam so kremi so zastiten faktor i dobivam ubava boja.... zaradi ova najveke si se sakam :)

Кажете совет: малку изгорев на рамењата од сонце:uvo:
Со што да се намачкам освен кисело млеко, има ли некоја маст или крема што помага? Помагајте!:toe:

Природно сончање, само да биде постепено и умерерно!

Природно сончање...кој ќе ми биде аргат на лозјето и да видиш каков чоколаден тен ќе фати :pos:
Природно со помош за самопотемнување е најбоЉе...за солариум имам слушнато дека било штетноооооооооооооооо :vozbud: :toe:

Najdobar metod za potemnuvanje normalno soncanje so dobra zastitna krema i toa e toa..ten od sonistata xaxa:icon_lol::):icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom