Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
затоа Курти цело време потенцираше дека Србија ќе нападне и ќе има војна.
Стварно бе што е работава...
Вчера еден од овие твоиве угнетениве, обесправени ми вика "Абе ова ќе има војна, ќе се пука?"
Ја "А?!?".... Го глеам коцкесто...
Тој да ти мислел за тоа Косово... Преокупиран кутриот, пена му тече низ уста.... Ја незнам ни што се дешава, не ме тангира ама уопште.
Арно ама албанскиов етникум некако многу вознемирен од сиутацијава. Зашто е тоа така? Или ко ајкулине... А смириса на барут и ви се отвараат дизните во носојте. Станувате агресивни, воинствени. Орковското излага на виделина.
Со душа се чека да се извади калашот од таван. Што да се арчат куршуми во воздух по свадби кога може да се пука во каури.

Стварно бе што е работава...
Вчера еден од овие твоиве угнетениве, обесправени ми вика "Абе ова ќе има војна, ќе се пука?"
Ја "А?!?".... Го глеам коцкесто...
Тој да ти мислел за тоа Косово... Преокупиран кутриот, пена му тече низ уста.... Ја незнам ни што се дешава, не ме тангира ама уопште.
Арно ама албанскиов етникум некако многу вознемирен од сиутацијава. Зашто е тоа така? Или ко ајкулине... А смириса на барут и ви се отвараат дизните во носојте. Станувате агресивни, воинствени. Орковското излага на виделина.
Со душа се чека да се извади калашот од таван. Што да се арчат куршуми во воздух по свадби кога може да се пука во каури.
Спремни за во Украина на фронтот а ?

62084183.jpg

Види го оној у дрес на Интер, чик куманово влечка со црна чорапа и цвик. :pos:
Си видел некој од љољчиниве да навива за Јуве, Наполи, Рома, Лацио ?
Сите се за Милан или Интер.

Од април месец имало сознанија дека се спрема ваква група и затоа Курти цело време потенцираше дека Србија ќе нападне и ќе има војна.
Море лепи, ако овие навистина напаѓаа немаше да се заебаваат со двајца без тројца, и вие да им се чаталите со дронови и специјалци, ќе ве загрофтаа со артилерија да не знаете каде ви е главата.

Овие ти се дечишта како тие од 27ми во мкд, напиј се две три ракии и само лабаво, уште не треба да облекуваш чизми и да лежиш во ров.

Не знам, само можам да ти пренесам што другите кажуваат, а најголем дел од нив се зложуваат во тоа: Првата група требало да се пробие до Бањска и да обезбеди сигурен влез на други групи, до утринските часови требало да стигнат до Митровица, да пуштаат сирени за тревога, да излезат цивилите, да се постават барикати насекаде, цивилното население на барикадите а во позадина вооружените лица, да се прогласи некоја независност.

Меѓутоа при поставување на првата барикада со два камиона негде 2 часот по полноќ, некој пријавува на полицијата и првата патрола се упатува, наводно мислеле дека се работи за криумчари, меѓутоа набрзо било стрелано од групата при што загинува еден полицаец а двајца се повредени, почнува престрелка тука, бидејќи меѓувреме биднале 10 косовски полицајци на лице место, од тука сите се повлекуваат, а за пола саат веќе стигнале првите специјалци, групата се повлекува во манастир.

Избегале бидејќи виделе дека немаат шанси, изгубени германци, дронот ги наблудувал, снајперите работеле одлично, а специјалците веќе почнале да дејствуваат.

Успеале да избегаат бидејќи немало целосен обрач, планината била позади манастирот и планина по планина нема како да се затвори обрач, плус специјалците уште не биле доближени на далечина за да пукаат со обично оружје, плус уште во раните утрински часови имаше одма посета на амбасадорите кај Курти, може и они барале благо да се дејствува, нели заради манастирот и цивилите во него (скоро 60 биле внатре).

Од април месец имало сознанија дека се спрема ваква група и затоа Курти цело време потенцираше дека Србија ќе нападне и ќе има војна.

И меѓународните дипломати и косовските познавачи велат дека нема да заврши со ова и ќе има повторен напад, некој втор план.

Денес Еди Рама молеше Кфор да го превземе северот под контрола бидејќи покасно може да биде ем потешко ем со повеќе последици, што значи и он најавува продолжување на борбите.

Тука зависи од Вучиќ, колку е спремен да ризикува.

Alloo,
Prashanjeto beshe,
Da bea Albanci Katolici ili Pravoslavni , dali i za niv vaka ce placeshe?

I nemoj da preseruvash i odbirash samo toa shto ti odgovara tuku odgovori na prashanjevo.

Милан Радојчиќ се обрати на јавноста преку неговиот адвокат (зошто не лично, дека е повреден?), призна дека бил водач на групата.

Радојчиќ е најблискиот човек на Вучиќ и моментално најмоќниот србин, криминалец од големи размери.

Обвинителството заедно со специјалците извршија претрес на неговиот имот на северот од Косово, запленија документи и возила.

Се појави снимка од неговата вила, невиден луксуз

FB_IMG_1695991900123.jpg

FB_IMG_1695991884784.jpg

Последно уредено:
За тебе е битен. Ти овде се ољуди. Можеби очите не ги гледаат, ама потсвеста ти гледа како секој ден си се помалце шипптар. Ти седи тука и да не си мрднал додека не ја завршиме дешиптаризацијата .

Е кур мој се сменил. Од прв ден кога е дојден е истото. Вие не репресирате, ние сме автохтони илири/дардани/арнаути/арбанаши/марсовци, геноцид, Србите, Србите, Србите, не можеме да се образуваме, геноцид, православните Албанци, малиот Алмир, Андреа Гропа, Јосип Багери, Петар Богдани, тие од Смилковско се невини во затвор Заев кажа, Србите, геноцид, Косово, Албин Курти, Србите во Косово живеат подобро од шиптaрите во Македонија, вие сте Срби, Љуботен, вие сте Бугари, полиција нема во шиптaрски средини оти намерно сакате да ни е лошо, Америка, линкови од 2 случаја годишно кога некој Трпе му рекол на некој Шкодран да ти ебам мајката шпoнска, Србите, геноцид, линкови од 2 случаја годишно кога некој Шпатим му помогнал на некој Стојко да смени гума и не му побарал ни пари, Џокович, Србите, геноцид, Југославија, Србите, српски тајни служби, намештаљка е, ние шиптaрите никогаш не би направиле вакво нешто, опресија, словенизација на автохтоното население, Милошевич, Србите, Александар Ранкович, еве јас плаќам сметки, каурот, извадок од кој знае која книга And that night the Serbs came and killed 1,236,789 Albanians and burned 22,718 villages with women, children, unborn babies, puppies and kittens, балистите ги бранеле каурите, еве кај мене во Куманово ниеден шиптaр не знам да не плаќа данок и да прави криминал а две куќи подолу комшијата Станко краде струја, линк од Македонци што се степале на свадба во Мелбурн и само краток коментар-племе, Србите, геноцид, вие сте криви ако сме ние глупи и криминалци, тој што ги уби шпoнците на паркинг оти ја закачале ќерка му, линк од некој инцидент во Кочани со коментар-еве ги каурите што прават, Србите, геноцид, Србите, еве јас не сум муслиман и не припаѓам на ниту една нација, немам знаме, куран и не летам орли, Србите... Уште само што си ја стега душичката, се крие и не си признава онака машки дека оди во џамија, го сака Ердоган и вози Голф оти му е срам и мисли дека ќе го заебаваме и има комплекс наместо кур да не го боли и да се дере во 4 сабајле за инат на цел глас Алахууууууу екбеееееер, Алахуууууу екбеееееееер, лаа илаааха ил Алах, мухамедун расул Алааааааааах.

Mislish na Lepotanov

Прегледај го приврзокот 392328
Автоматски споено мислење:

Ovaj mora da e od Aracinovo Pilotite, zazel startna pozicija, kaj da e ce letni, Samo si velam nadovu pod mostot

1695996550963.png

А еве го и оригиналниот.

PM Albin Kurti releases statement about situation in north Kosovo -  Euronews Albania

Најди ми 3 разлики. Не бе, една најди ми.

Во рамото овај е барем 3 пати поголем од Курти. Главата му има различна форма, особено челото. А инаку, многу се идентични...

Абе што испадна Радојчиќ призна директна вмешаност и организација во конфликтот, интересно ќе видиме што ќе испадне од ова

Не можете да го сфатите вие пуниша. Тој ти е нешто како некој рокер или металец што слуша турбофолк, премногу е сељак за хард кор рокерите, а премногу алтернативен и забеган за сељаците.
Така и тој тука ни изгледа како најголемиот шиптaр ама во очите на неговите тој е најпрогресивниот шиптaр што може да постои.

Пуно е нашиот прогресивен шиптaр (оксиморон i know), ама како поинаку би го категоризирал, албанец не е сигурно :icon_lol:

Абе што испадна Радојчиќ призна директна вмешаност и организација во конфликтот, интересно ќе видиме што ќе испадне од ова
Секое српско име и презиме кое ќе го прочитате во оваа ,,дешавка” или се работи за најглупите луѓе на свет кои сами се открија без анкета или се работи за луѓе кои шуруваа(т) со косоварите и на кое пак се враќаме на првата констатација..

Е кур мој се сменил. Од прв ден кога е дојден е истото. Вие не репресирате, ние сме автохтони илири/дардани/арнаути/арбанаши/марсовци, геноцид, Србите, Србите, Србите, не можеме да се образуваме, геноцид, православните Албанци, малиот Алмир, Андреа Гропа, Јосип Багери, Петар Богдани, тие од Смилковско се невини во затвор Заев кажа, Србите, геноцид, Косово, Албин Курти, Србите во Косово живеат подобро од шиптaрите во Македонија, вие сте Срби, Љуботен, вие сте Бугари, полиција нема во шиптaрски средини оти намерно сакате да ни е лошо, Америка, линкови од 2 случаја годишно кога некој Трпе му рекол на некој Шкодран да ти ебам мајката шпoнска, Србите, геноцид, линкови од 2 случаја годишно кога некој Шпатим му помогнал на некој Стојко да смени гума и не му побарал ни пари, Џокович, Србите, геноцид, Југославија, Србите, српски тајни служби, намештаљка е, ние шиптaрите никогаш не би направиле вакво нешто, опресија, словенизација на автохтоното население, Милошевич, Србите, Александар Ранкович, еве јас плаќам сметки, каурот, извадок од кој знае која книга And that night the Serbs came and killed 1,236,789 Albanians and burned 22,718 villages with women, children, unborn babies, puppies and kittens, балистите ги бранеле каурите, еве кај мене во Куманово ниеден шиптaр не знам да не плаќа данок и да прави криминал а две куќи подолу комшијата Станко краде струја, линк од Македонци што се степале на свадба во Мелбурн и само краток коментар-племе, Србите, геноцид, вие сте криви ако сме ние глупи и криминалци, тој што ги уби шпoнците на паркинг оти ја закачале ќерка му, линк од некој инцидент во Кочани со коментар-еве ги каурите што прават, Србите, геноцид, Србите, еве јас не сум муслиман и не припаѓам на ниту една нација, немам знаме, куран и не летам орли, Србите... Уште само што си ја стега душичката, се крие и не си признава онака машки дека оди во џамија, го сака Ердоган и вози Голф оти му е срам и мисли дека ќе го заебаваме и има комплекс наместо кур да не го боли и да се дере во 4 сабајле за инат на цел глас Алахууууууу екбеееееер, Алахуууууу екбеееееееер, лаа илаааха ил Алах, мухамедун расул Алааааааааах.

Прегледај го приврзокот 392439

А еве го и оригиналниот.

PM Albin Kurti releases statement about situation in north Kosovo -  Euronews Albania

Edniot nosi bela kosula, nema kravata,i ne e nabildan kako drugiot

Милан Радојчиќ се обрати на јавноста преку неговиот адвокат (зошто не лично, дека е повреден?), призна дека бил водач на групата.

Радојчиќ е најблискиот човек на Вучиќ и моментално најмоќниот србин, криминалец од големи размери.

Обвинителството заедно со специјалците извршија претрес на неговиот имот на северот од Косово, запленија документи и возила.

Се појави снимка од неговата вила, невиден луксуз

Прегледај го приврзокот 392430

Прегледај го приврзокот 392431
Знаеме мие и за овдешни виле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom