А1 си воведе рандом трошок за плаќање на фактура во салон

• Креатор на темата Креатор на темата bogev4eboy
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ги плаќам сите сметки онлајн, но што прајме со тие луѓе што немаат електронски картички? А верувам дека доста ги има такви. Како тие да си ги платат сметките освен на шалтер или автомат што работи со кеш? Банките се друга приказна, дерат до коска.

Му се нафрливте на чоекот како хиени.
Погрешно е тоа што наплаќаат па макар биле и 15 денари.

Ако во 2021 не можеш да платиш сметка преку интернет тогаш ќе си плаќаш плус 15 денари се дур не научиш. А електронски картички не постојат. Постојат дебитни картички што се издаваат бесплатно со самото отварање сметка во банка. Така да секој што има сметка во банка има и картичка.

Иначе ова не е баш од сега, мислам од поодамна е воведено.

Ако во 2021 не можеш да платиш сметка преку интернет тогаш ќе си плаќаш плус 15 денари се дур не научиш. А електронски картички не постојат. Постојат дебитни картички што се издаваат бесплатно со самото отварање сметка во банка. Така да секој што има сметка во банка има и картичка.

Иначе ова не е баш од сега, мислам од поодамна е воведено.

Како бе нема?
IMG_20211003_191550.jpg

Картичка се дава само на твое барање а не и задолжително...И не се сите на твои години и не сите знаат со тие картички да работат, не сите имаат смартфони, лаптопи, компјутери...ИНТЕРНЕТ.!!!

Јас пишав дека плаќам онлајн ама имам разбирање и за останатите кои немаат такви можности и способности.

Извинете господа современи со фенси ајфони и разни апликации на нив, има и постари генерации кои незнаат да плаќат онлајн.

Да му го попушите курот на некој дедо шо едвај знае да врти на телефон со копчиња, камоли да плаќа онлајн. :kuracc:

Извинете господа современи со фенси ајфони и разни апликации на нив, има и постари генерации кои незнаат да плаќат онлајн.

Да му го попушите курот на некој дедо шо едвај знае да врти на телефон со копчиња, камоли да плаќа онлајн. :kuracc:
Се надевам дека тој дедо нема внуци.

Се надевам дека тој дедо нема внуци.

Не е битно. Треба да има опција да си го плати долгот колку што му е, без да има дополнителни трошоци само заради шо незнае друг начин. Макар биле и 15 мизерни денари.

Здраво дечки!
фактура зашто сметката била платена во продажен салон.
... и мене исто, а по салони не одам! :D
У време на пандемија кога плаќање на сметки преку телефон/компјутер од било која локација е прелесно и бесплатно, не ми е јасно зашо праите гужва у салон за да платите фактура. Платете ја онлајн и нема да ви земат 15 денари. Simple as that.

... јас плаќам онлајн, па ми одбиле и мене дополнително 15 ден и ддв на тој износ,

Истите тие генерации што "не знаат да плаќаат онлајн" ене ги на секоја една слика оставаат реакција и гифче во коментар на фејсбук. Една икона не оставија без "Амин", ги споделија сите светци на нивни профил.

"Не знам", "немаше во наше време тоа" е изговор. Најлесно им е друг да им заврши работа.

Не е битно. Треба да има опција да си го плати долгот колку што му е, без да има дополнителни трошоци само заради шо незнае друг начин. Макар биле и 15 мизерни денари.
Има автомат во секој салон, како и во Евн.
Автоматски споено мислење:

... и мене исто, а по салони не одам! :D

... јас плаќам онлајн, па ми одбиле и мене дополнително 15 ден и ддв на тој износ,
Нема шанси. Само тебе ти се случуваат некои работи

У време на пандемија кога плаќање на сметки преку телефон/компјутер од било која локација е прелесно и бесплатно, не ми е јасно зашо праите гужва у салон за да платите фактура. Платете ја онлајн и нема да ви земат 15 денари. Simple as that.
2 работи само како контра:
- Фирма која продава услуги чула нешто за SERVICE?
- Има луѓе што не знаат компјутер да пуштат а не пак да платат преку нет.

И од маркетиншки аспект: Имаш муштерија во салон ако си махер продај му нешто плус а не вака подмукло 15 ебени денари да ќариш.

Не знам како, зато.
Туку дај да се фокусираме на проблемот, a тоа што не ти е јасно нека продолжи да ти биде нејасно :D
... добив „смс“ на мобилниот од рандом институција која ме информира нешто службено, а јас на истата направив риплеј на смс за да им одговорам, арно ама не приметив дека тоа било „ммс“, а не „смс“ и ете тоа се наплатувало, не дека се јавив да ги прашав, проверив и го видов „мамецот“ вон пакетот што се наплатува ете не внимавав,

... највероватно и ти имаш нешто таква работа, дополнително кое се наплатува, а не си свесен дека си го направил тоа за разлика од минатиот месец, ама тоа не е оправдување за нељубезната операторка, запиши кога си се јавил и кога ќе ти дојде на мобилен „анкета за проценка и оценување на задоволство на работата на А1“, нека не те мрзи после сите не, не , не , не, одговори на незадоволство опиши на крај искуството со операторката, ако навистина била така нељубезна, а тоа и е работно место да биде љубезна и да објасни, верувај неа ќе ја санкционираат самата фирма, не мора на друго место да се жалиш!
Нема шанси. Само тебе ти се случуваат некои работи
... ми се случуваат, како што им се случува на сите, затоа што секој договор има по некоја дупка, ама јас знам да најдам и друга дупка во истиот договор, па си ги добивам средствата повратно со „извините“, така да не е лошо и ти да научиш нешто ново од други искуства, макар биле и мои!

Последно уредено:
Како бе нема?
Прегледај го приврзокот 308960

Картичка се дава само на твое барање а не и задолжително...И не се сите на твои години и не сите знаат со тие картички да работат, не сите имаат смартфони, лаптопи, компјутери...ИНТЕРНЕТ.!!!

Јас пишав дека плаќам онлајн ама имам разбирање и за останатите кои немаат такви можности и способности.

Тоа е дебитна картичка бе другар, Electron e името на картичката, имаш Visa Electron, Visa Debit итн., а не дека картичката е "електронска", заборави го тој израз :)
Инаку дебитна ти СЛЕДУВА со секое отварање на трансакциска во било која од нашиве банки, е сега ако некој поради необјаснива причина сака да ја одбие тоа е негов проблем.

А интернет и смартфон има секој ојле дојле, 2021 сме ало. Секој старо-купујем има смартфон во џеб. Дедовците и бабите остајте ги, они и така сакаат да одат по шалтери, тоа им е хоби. Еднаш имаше гужва во ЕВН, се обидов на еден чича да му објаснам колку лесно може преку нет да плаќа, на крај ми рече "Ааа нее, папир си е папир, само црно на бело". А буквално истиот PDF што му го принтаат на хартија ќе го добива и на мејл. Епа нека го рецкаат сеа по 15 денари за секое црно на бело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom