Редовен секс

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Во повелбата на човекови права на Обединетите Нации стои дека е основно човеково право да има секс најмалку еднаш неделно или 52 пати годишно,минимум.
Ама тоа се други обединети нации...

Во повелбата на човекови права на Обединетите Нации стои дека е основно човеково право да има секс најмалку еднаш неделно или 52 пати годишно,минимум.
Ама тоа се други обединети нации...

а што кога жената има менструација? и и треа 7 дена тогаш како ќе има секс барем еднаш у неделата?
според мене зависи од околности некогаш може да се случи и 2 пати да имаш у денот некогаш па два пати у две недели...зависи од замор, нервози, чувството за потреба или пак немањето на партнер за одржување на континуитет:pos2:

Ммм, не ги споив во едно сексот и помислата за саканиот/саканата, пошто не е правило некого да сакаш за да се јави желба... :smir:

Е, овде морам да искоментирам.
Нагонот за секс е еден од основните нагони кај сите животни, вклучително и кај човекот, како најсовршен од тој вид. Некои го изедначуваат овој нагон со нагонот за хранење и жед (со што, по малку не се согласувам).

Животното, еве нека биде предатор, кога е гладно, мисли само на тоа како да го задоволи нагонот за храна. Ја демнее жртвата, ја лови, се најадува, остатоците ги остава на мршојадите.

Истото тоа животно ги врши и физиолошките потреби во моментот кога ќе се појават. Во глутница, алфа-мажјакот може да бира која женка да ја оплоди. И тоа го прави во моментот кога ќе се појави нагонот. Исклучок од ова се само некои видови животинки, кои се моногамни цел живот.

Човекот, кога е гладен, гледа што побргу да најде храна. Брзата храна е одлична компарација со сексуалните навики на модерното време. Ретко денес во некое нуклеусно семејство, да се подготвува ручекот час-два.

Замислете си, гладни сте, не сте дома, одите кај Чичко Стоилко и барате хамбургер. Девојчето ви вика: немаме готови плескавици, ќе мора да причекате 15-ина минути. Вие и викате: Направете ми го хамбургерот со непечена плескавица!

Така некако изгледа и сексуалниот живот кај денешниот човек.
Колку и да сме гладни, можеме да причекаме храната да се зготви.
Колку и да имаме физиолошки потреби, не уринираме на плоштад или во парк (?), колку и да сме жедни, можеме да се стрпиме некоја минута, па и час ако треба.

Ама кога кај мнозинството од луѓето ќе се јави сексуален нагон, гледаат да го задоволат СЕГА, ОВДЕ, ВЕДНАШ!

Тоа е мизеријата на денешното општество: љубовта се изедначува со поимот секс. Хамбургерот го добиваме веднаш, утре ќе јадеме друг... повкусен, од друго место...

Имам речено, и повторувам: сексот ги прави луѓето среќни!
Но никогаш под секс не сум подразбирал само секс, како нагон, туку компонента од љубовта, составена уште од телесна привлечност-страст, доверба-пријателство и почитување. Без ова, за мене сексот се сведува на примитивен нагон, чие задоволување е еднакво на тоа кај кучињата.

И малку он на темата: сексуалниот нагон е присутен секојдневно. Кај нас машките, тоа особено е изразено наутро, кога телото е одморено и опуштено. Обожавам утрински секс со златцето мое. Ништо полош не е ниту вечерниот, под услов светилката да е вклучена :pos2:

Да не должам: најмалку еднаш дневно, како што налагаат нагоните.
Кога не сме заедно, можам да издржам неограничено долго време.
Се гадам од неверство.

Ама кога кај мнозинството од луѓето ќе се јави сексуален нагон, гледаат да го задоволат СЕГА, ОВДЕ, ВЕДНАШ!

Тоа е мизеријата на денешното општество: љубовта се изедначува со поимот секс. Хамбургерот го добиваме веднаш, утре ќе јадеме друг... повкусен, од друго место...

Имам речено, и повторувам: сексот ги прави луѓето среќни!
Но никогаш под секс не сум подразбирал само секс, како нагон, туку компонента од љубовта, составена уште од телесна привлечност-страст, доверба-пријателство и почитување. Без ова, за мене сексот се сведува на примитивен нагон, чие задоволување е еднакво на тоа кај кучињата.
Добро кажано Аутбој, но ако занемариме фактот дека едно е желба, нагон, потреба, а друго е истото да го оствариш. Имам желба да здиплам милион евра, но тоа не го правам.:smir: И никогаш нема да го направам...исто и ова со сексот. Или со примерот со храната...ако некој јаде пастрмајлија, најверојатно ќе добиеш желба и ти да јадеш. Но ќе се стрпиш до дома каде те чека богата трпеза и твоето омилено јадење :)
Инаку со споредбата што ја правиш, океј, но љубовта кон некого ја поистоветуваш со потребата за секс. Кога пишував тргнав од фактот-сирова желба за секс, пенетрација и се што оди со тоа, импулси од мозокот, потреба да се има кога ќе видиш разнишани колкови, убаво обликувана нога, полни гради, убави усни...но не остварување на таа желба на лице место и со таа особа. Инаку што правиме кога сме сами или...на состанок, во кино, театар...мастурбејшн, не е прикладно :wink: Да не должам, едно е потреба, а друго остварување на таа потреба :smir:

а што кога жената има менструација? и и треа 7 дена тогаш како ќе има секс барем еднаш у неделата?
според мене зависи од околности некогаш може да се случи и 2 пати да имаш у денот некогаш па два пати у две недели...зависи од замор, нервози, чувството за потреба или пак немањето на партнер за одржување на континуитет:pos2:
болд 1.Има случаеви и додека трае циклусот т.е. додека има менструација да има секс...нема многу такви ама сепак постојат и такви девојќи...така да и да и трае 7 дена ќе има барем еднаш во неделата

болд 2.овоа го тресна онака или стварно го мислиш...па во овоа време ако е тешко убава и згодна девојка да најде партнер за секс...незнам кога ќе се најде..мислам дека на кој и да му речеш да има секс ќе прифати...:helou:

болд 1.Има случаеви и додека трае циклусот т.е. додека има менструација да има секс...нема многу такви ама сепак постојат и такви девојќи...така да и да и трае 7 дена ќе има барем еднаш во неделата

болд 2.овоа го тресна онака или стварно го мислиш...па во овоа време ако е тешко убава и згодна девојка да најде партнер за секс...незнам кога ќе се најде..мислам дека на кој и да му речеш да има секс ќе прифати...:helou:

ама не се сите девојки згодни и убави, а сите сакаат да имаат односи. што со тие од каде да си најдат а??? де кажи ми да си знам:tapp::pos2::pos2::pos2:

ама не се сите девојки згодни и убави, а сите сакаат да имаат односи. што со тие од каде да си најдат а??? де кажи ми да си знам:tapp::pos2::pos2::pos2:
ќе си најдеш некој на твое ниво :D а пошто те знам не веруам да имаш проблеми за тоа :pos2:

Toa doaga spontano koga ima spotreba togas i kolku zavisi toa e varijabilno a i pod vlijanie na mnogu subjektivni pricini ,no i drugi pricini...znaci ne moze da se kaze tocno sto se pod razbira pod redoven sex...barem spored mene:toe:

Што е редовен зависи од индивидуалните потреби и апетити, што и онака се различни во разни периоди во животот. Некогаш два-три пати неделно или само еднаш, некад секој ден.. до моментот со главоболки за ескивирање сеуште не сум стигнал, можда евентуално на другата глава ако се претера со работа. Шала на страна, сите да имаат редовен секс светот ќе биде подобро место за живеење :icon_bigg

Што е редовен зависи од индивидуалните потреби и апетити, што и онака се различни во разни периоди во животот. Некогаш два-три пати неделно или само еднаш, некад секој ден.. до моментот со главоболки за ескивирање сеуште не сум стигнал, можда евентуално на другата глава ако се претера со работа. Шала на страна, сите да имаат редовен секс светот ќе биде подобро место за живеење :icon_bigg

а на кој начин сексот го подобрува местото на живеење???? трга главоболки...???

Редовен секс не подразбира секој ден или па на пример неколку пати во денот,се зависи од расположение и нагон,има денови кога и до вц не ми оди не па секс,но има и по 5-6 пати кога ми се сака...така да нема правила :toe: но добро е да го има што почесто :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom