ЕУРО 2020 - Група Д (Англија, Хрватска, Шкотска, Чешка)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кои репрезентации ќе се пласираат во нокаут фазата?

• Вкупно гласачи
    46
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Курташак утакмица играат и едните и другите, ама класика на Кајгана после 25 минути се одлучува кој до каде ќе стигне и дали некој вреди или не како играч. xD
Толку ли не гледате дека со 20% играат. Групнава фаза на ЕП стана смешка со зголемувањето на бројот на учесници, една победа може да ти биде доволна за пласман во нокаут фаза. Си ги чува играчите и тоа е тоа.
Интересни изговори морам да признаам.

Курташак утакмица играат и едните и другите, ама класика на Кајгана после 25 минути се одлучува кој до каде ќе стигне и дали некој вреди или не како играч. xD

Конзервативен тип на тренер е Саутгејт, на место се критиките дека се летаргични, импотентни итн. Ако ништо друго, има промилски напредок од прошло светско, не игра 343, не се влечат ко црева и не вртат ко киша око крагујевац т.е. не ја пробува грдата тики-така и царинење на топка.

Какви изговори, Англија имаше 5 играчи дебитанти на едно големо натпреварување денеска. Плус влезе Белингам во второ.

Хрватите свесни дрка шансата им е против Чешка и Шкотска. Двата тима играа со никаков интензитет и некаква желба за победа. Сум гледал пријателски утакмици со повеќе жар на терен. :)

Какви изговори, Англија имаше 5 играчи дебитанти на едно големо натпреварување денеска. Плус влезе Белингам во второ.

Хрватите свесни дрка шансата им е против Чешка и Шкотска. Двата тима играа со никаков интензитет и некаква желба за победа. Сум гледал пријателски утакмици со повеќе жар на терен. :)
Несфатливо како концепт ми е еден спортист за својата држава на ЕП да се штеди поради X причини, али ако е тоа стварно случајот, дека се штеделе, тогаш тоа ќе биде токму и причината зашто Англија ќе се посере и нема да направи ништо на првенствово.

Сигурно Шо и Чилвел се подобри од Трипие, сигурно. Ајде назад во пештерата наречена фан клуб Јунајтед, подалеку од клубот не сте виделе.

Морам да признаам дека искина денес Трипие на позиција лев бек, MOTM перформанс.

Мене овој Рајс ми е многу преценет играч. Копач ала Тим Хадерлстон.

Како ги гаѓаш прогнозиве денес. :oleee:

Конзервативен тип на тренер е Саутгејт, на место се критиките дека се летаргични, импотентни итн. Ако ништо друго, има промилски напредок од прошло светско, не игра 343, не се влечат ко црева и не вртат ко киша око крагујевац т.е. не ја пробува грдата тики-така и царинење на топка.
И мене не ми е нешто омилен тренер Саутгејт и сметам дека знае да биде премногу дефанзивен, ама тоа не менува дека до сега има супер резултати на чело на Англија. Си има некој негов систем и негови замисли, кои во глобала, барем за сега, му фунционираат.

Тоа што решил да експериментира на меч кој и нема толкаво големо значење (пак ќе кажам, Англија нема како да излезе од групава, дури и да изгубеше) не го прави бос тренер во никој случај. Крај краева, Англија го доби мечов дури и вака.
Автоматски споено мислење:

Несфатливо како концепт ми е еден спортист за својата држава на ЕП да се штеди поради X причини, али ако е тоа стварно случајот, дека се штеделе, тогаш тоа ќе биде токму и причината зашто Англија ќе се посере и нема да направи ништо на првенствово.
Зошто, не разбирам искрено? :)

Англија со ваква игра тешко дека далеку ќе стигне. На тој состав, вака безвезе да играш ми е необјасниво.

Зошто, не разбирам искрено? :)
Зашто професионален спортист со менталитет за победа не се понаша така. Тактизирање на ЕП не постои, поготово не за репрезентација како Англија и поготово кога ќе се земе во предвид дека максимум се 7 натпревари. Идеш со намера да ги победиш сите наптревари и да го освоиш првенството.
Се друго за мене, се изговори. За што се чувале? За Чешка, за Шкотска? За 1/8 финале? Хрватска беше најтешкиот натпревар за нив во групава, и они као се чувале? Не се ова квалификации каде што играш минимум 10 натпревари во групна фаза па да експериментираш со тактики и играчи.
Или па ова што го збориш "тоа што решил да експериментира на меч кој и нема толкаво големо значење", како натпревар на ЕП не е од големо значење не разбирам? :D
Се надевам дека ова е само твое мислење, а не генералното мислење и чувство кое владее во репрезентацијата на Англија, зашто ако е второто, тогаш оваа репрезентација нема далеку да догура на првенствово.

Ги помина ли лекарските Санчо у Манчестер? :pos:

За едно е во право, европското изгуби многу со овој формат. Со една победа идеш понатака, на прошлото Португалија отиде мислам со три нерешени и дури во полуфинале ја имаше првата победа.
Во групана на смрта што ја викаат со Германија, Франција и Португалија ќе видиме делење бодови меѓу овие и ќе ги здрват Унгарија за да поминат. Да беше претходниот систем ќе паѓаше крв во оваа група и сигурно ќе испаднеше една од нив.

Ги помина ли лекарските Санчо у Манчестер? :pos:
Рано е да се каже до крај на летото ќе не држат у неизвесност.

За едно е во право, европското изгуби многу со овој формат. Со една победа идеш понатака, на прошлото Португалија отиде мислам со три нерешени и дури во полуфинале ја имаше првата победа.
Со 1 победа го освои првенството.

Не го сфати муабетот на Џонтра. Го немаше Санчо денес во состав.:)

Не го сфати муабетот на Џонтра. Го немаше Санчо денес во состав.:)
Да бе имаше претходно коментар дека на мдеицински прегледи бил.
Инаку може сакаат да прават бум кога Ед ќе го најави можеби го учат да свири на Гајда или на Кларинет само Санчез ли да излезе дека е музикален.
:pos: :pos:

Португалија тогаш победи со Хрватска, Велс и Франција и имаше 4 нерешени :angel:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom