Астра Зенека вакцина, Oxford Astra Zeneca vaccine

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
и има причина зашто ја стопираат Астра зенека а не Фајзер. Моментално ова е едина вакцина што има активирано официјален safety signal
А која е причината што експресно сите земји ја вратија во употреба?

Ти си против аз или општо против вакцина?
Ни против едно ни протв друго. Може да се молиме да го разјаснат/ решат проблемот зашто огромен број од светот ги фрли картите на оваа вакцина.

Ни против едно ни протв друго. Може да се молиме да го разјаснат/ решат проблемот зашто огромен број од светот ги фрли картите на оваа вакцина.
Во иста ситуација бев како тебе.несакам тазе вакцина ама несакам и да заглавам во државна.Ни за тест ни за ртг ни за терапија ни за хоспитализација.Кој лежел или негов близок лежел и се лечел пред коронавав од било која причина 90% се боде и со косовска да има и со таа ќе се мавне.Да сум Германија на вакцина не ни помислувам...ама вака поарно ќе им дадам душа на Гејтс и компанија отколку на Филипче:D
Вакциниве се ситен бизнис не верувам дека им е бизнис пандемијава.Да сакаат да не трујат во аналгините и парацетамолите ќе ни клават 5г не им треба вакцини.

...баш ме интересира кој рок на траење е АЗ вакцината што пристигна кај нас, во Србија беа до почеток на април чинам според изјавата на српскиот премиер(ка), дали овие се стопираните италијанските кои ни пристигнаа преку Ковакс ќе видиме утре кога ќе се почне со вакцинирање,

^ познавајќи ја транспарентноста на нашата политичка фела и со вакцини со поминат рок би не вакцинирале. Ни колку Србинкана не би откриле.

...баш ме интересира кој рок на траење е АЗ вакцината што пристигна кај нас, во Србија беа до почеток на април чинам според изјавата на српскиот премиер(ка), дали овие се стопираните италијанските кои ни пристигнаа преку Ковакс ќе видиме утре кога ќе се почне со вакцинирање,
Не е проблем рокот.Сигурно имаат подолг рок од година дена.проблем е складирањето и транспортот па треба да се употребат за 10тина дена.Незнам точно кој производител беше ама сретнав вакви написи.И среќа што ни стигаат мали пратки по 5 10 20илјади дози зошто немаат нашиве капацитет ниту да ги складираат ниту да ги употребат за 10тина дена.

Не е проблем рокот.Сигурно имаат подолг рок од година дена.проблем е складирањето и транспортот па треба да се употребат за 10тина дена.Незнам точно кој производител беше ама сретнав вакви написи.И среќа што ни стигаат мали пратки по 5 10 20илјади дози зошто немаат нашиве капацитет ниту да ги складираат ниту да ги употребат за 10тина дена.
... се сомневам за највише месец, а не пак година, овие АЗ се добиени од стопираните и држани настрана од снабдените ЕУ држави, па сигурно дадени преку Ковакс сигурно произведени од средина на 2020 год, моја претпоставка, затоа беа изненадени од количината која ниту ја очекувале дека ќе ја добијат толку брзо, утре ќе видиме кога ќе почнат со вакцинацијата!

... се сомневам за највише месец, а не пак година, овие АЗ се добиени од стопираните и држани настрана од снабдените ЕУ држави, па сигурно дадени преку Ковакс сигурно произведени од средина на 2020 год, моја претпоставка, затоа беа изненадени од количината која ниту ја очекувале дека ќе ја добијат толку брзо, утре ќе видиме кога ќе почнат со вакцинацијата!

како може да бидат произведени у средината на 2020та кога нон стоп има побарувачка? сигурно ги заборавиле у подрум, па ни ги дале нас

како може да бидат произведени у средината на 2020та кога нон стоп има побарувачка? сигурно ги заборавиле у подрум, па ни ги дале нас
...не заборавени, туку стопирани!

...не заборавени, туку стопирани!

нема стопирани, вакцинацијата е во тек низ цел свет. Нашите вакцини најверојатно се пренаменети од некоја држава која се откажала од астра зенека

нема стопирани, вакцинацијата е во тек низ цел свет. Нашите вакцини најверојатно се пренаменети од некоја држава која се откажала од астра зенека
...мижење пред проблемот или негирање, не значи дека проблемот е решен, туку напротив внимателно треба да се следи!
15.03.2021: Germany suspends vaccinations with Astrazeneca as a precautionary measure
Berlin (dpa) - As a precautionary measure, Germany is also suspending Corona vaccinations with the preparation of the manufacturer Astrazeneca. This was announced by the Federal Ministry of Health on Monday and referred to a current recommendation of the Paul-Ehrlich-Institute for necessary further investigations.
AstraZeneca vaccinations have already been suspended in several European countries. This is due to cases of blood clots that occurred in connection with vaccinations. The European Medicines Agency (Ema) knows of 30 such cases in a total of five million vaccinated people in the EU and another 12 million in the UK. Ema and the World Health Organisation (WHO) see no reason to suspend vaccinations. (deutschland.de)

Како што пренесе Дојче Веле, одлуката е донесена врз основа на моментално достапните податоци за појава на ретки, но многу сериозни несакани ефекти поврзани со тромбоза.

Комисијата (Стико) соопшти дека ќе издаде упатства што да прават лицата под 60 години кои веќе ја примиле првата доза на „Астра Зенека“, а нивниот термин за ревакцинација е во месец април.

Претходно денеска институтот „Пол Ехрлих“ соопшти дека се регистрирани 31 случај на церебрална тромбоза, за кои се сомневаат дека се случиле по аплицирање на вакцината „Астра Зенека“.

Девет од тие случаи завршиле со смрт и освен во два случаи, сите биле жени на возраст од 20 до 63 години.

Претходно и Канада од истите причини го запре вакцинирањето со „Астра Зенека“ за сите под 55 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom