Астра Зенека вакцина, Oxford Astra Zeneca vaccine

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Канада ја има вакцинава нарачано од индискиот производител и пред 1 недела Индија го стопираше извозот за да си ги исполни сопствените резерви при што влегоа во дипломатски скандал.Моментално во Канада се дешава исто што и тука имаат од сегде купено а никој не им испорачува.Па суспензијава на вакцината за лица помлади од 55 години ќе им дојде супер изговор до следната пратка.

India to delay AstraZeneca vaccine exports, including doses for Canada.
Баш вчера правев муабет со пријател од Канада. Веќе ги имаат вакцинирано тие што сакаат над 70 години. Сега ги вакцинираат тие над 60.

Претходно веќе ги вакцинираа медицинските лица, вработените во образованието и уште некој критични професии.

И тоа бајги користат Фајзер и Модерна.

Реално АЗ и таму слабо ја сакаат луѓето, така да ништо чудно да почнат да ја даваат на кој сака, како во Србија.

Затоа што нема исто толку случаеви. Што им мења на канада дали ќе биде Астра или фајзер, ни една не е нивна.
Нема зашто никој не пишува за Pfizer.Терам по таа логика со Руската и Кинеската.Тие па ич немаат несакани ефекти,ама ако знаеш руски или кинески јазик може ќе најдеш нешто.
-In a case series, James Bussel, MD, and colleagues reviewed 20 reports of thrombocytopenia after receipt of the Pfizer and Moderna COVID-19 vaccines in the U.S.
На гоогле кога ќе пишеш bloоd clot vaccine првите неколку страни само за астра се статии па дури и pfizer blood clot vaccines пак ја дава астра па после 2 3 страни почнуваат статии за pfizer side efect.Toa е за нас обичните цивили мн мн што не се разбираме,но доколку прочиташ 2 3 научни студии и испитувања за обете вакцини ќе видиш дека е идетичен бројот на проценти на несакани ефекти(ако планираш да се вакцинираш без разлика кој производител ич не ги читај).

Ima i slucaevi kaj Biontech/Pfizer i Moderna so trombozi isto taka mnogu mnugo malku slucaevi. Ne sum ekspert ama mi deluvavo retki slucaevi ocekuvano sto ima slucaevi na tromboza so ogled deka i samiot virus vo 20% od slucaevite pravi tromboza. Znaci vakcinata vo malku slucaevi predivikuva avotimuna reakcija i se stvara tromboza kolku sto mozes da citam (slobodno neka me koregira nekoj).

SAD ima tolku mnogu kolicina na Pfizer i Moderna koi se Amerikanski firmi so proizvodstvo vo Amerika, ednostavno ne im treba AZ. Zosto da go dadat koga mRNA vakcinite se uste podobri? A Kanada kolku sto citav se nadevase na povekje dozi od Amerika da dobie ama ne ispadna kako sto planiraa SAD prvo za sebe si gleda, ne dava eksport ili vo mali kolicini a i finansiski mnogu vlozija za izgradba na proizvoditelni kapaciteti.

Kolku sto znam Pfizer i Moderna vo SAD se urgentno pusteni a ne regularno. AZ na primer vo Evropa e regularno pustena a ne urgentno za da se dobie doverba kaj naselenieto. Problemot so raznite pravila vo drzavite so AZ e na primer malku podatoci kaj lugje nad 65 godini (veke ima) ili sega so trombozava od bezbednosni pricini. Ima drzavi so specificni pravila vo vrska so godinite ama ima i drzavi kako Germanija kade AZ se dava na sekogo nad 18 godini.

Нема зашто никој не пишува за Pfizer.Терам по таа логика со Руската и Кинеската.Тие па ич немаат несакани ефекти,ама ако знаеш руски или кинески јазик може ќе најдеш нешто.
-In a case series, James Bussel, MD, and colleagues reviewed 20 reports of thrombocytopenia after receipt of the Pfizer and Moderna COVID-19 vaccines in the U.S.
На гоогле кога ќе пишеш bloоd clot vaccine првите неколку страни само за астра се статии па дури и pfizer blood clot vaccines пак ја дава астра па после 2 3 страни почнуваат статии за pfizer side efect.Toa е за нас обичните цивили мн мн што не се разбираме,но доколку прочиташ 2 3 научни студии и испитувања за обете вакцини ќе видиш дека е идетичен бројот на проценти на несакани ефекти(ако планираш да се вакцинираш без разлика кој производител ич не ги читај).
Работата е што не се од гугл вестиве, туку од официјалните државни медицински агенции. Тие сигурно знаат подобро од мене и тебе, и има причина зашто ја стопираат Астра зенека а не Фајзер. Моментално ова е едина вакцина што има активирано официјален safety signal, може ќе има и од другите ама сега за сега нема.

Нормално ако ти е полесно да веруваш дека има теорија на заговор против АЗ, дека сите вакцини се опасни, тоа си е твое, меѓутоа тоа не е ништо поразлично од теориите за чипирање и тн. Од вакцини не смее да се умира, ни еден во 100 000 ни во милион.
Доколку се докаже ова што се сомневаат, вакцинава ќе иде у канта у нормални земји како што отишле многу претходно низ историјата.

Ама реално интересно е како човечкиот мозок може да прифати различни работи кога различно ќе му се пласираат. Кога се зборува за вакцини и анти-ваксерите предупредувале дека некои вакцини предизвикуваат аутизам, смрт, тешки компликации и слично, сите ги правеле ненормални и теоретичари на заговори и дека тоа нема врска, а сега се појавуваат статистики каде се кажува дека на х број вакцинирани има х број смртни случаеви ама то е ок пошто многу пострашни биле бројките на смртни случаеви ако не се вакцинираш и одеднаш ок е, нека има мртви, не е многу 5,10,15 на 100 или 200 или 300 000. А сега можат да извадат и статистика, на пример, каде ќе пишува дека се испоставило дека на 500 000 вакцинирани бебиња, "само" 3 развиле аутизам од шо мозокот им се напрајл каша од вакцината АМА ако не се вакцинирале ќе заболвеле од Корона и ќе ја пренесвеле на возрасните и ќе имало многу повеќе смртни случаеви на 500 000 луѓе отколку аутизам на 500 000 деца и одеднаш се ќе е ок. Шо сакет ни прает, како сакет не вртет, од која страна и да гледаме, обичнава раја ќе си го јајме.

Затоа што има разлика од вест на фејсбук од Слаџана велков и изјави од официјални агенции за лекови.

Ама реално интересно е како човечкиот мозок може да прифати различни работи кога различно ќе му се пласираат. Кога се зборува за вакцини и анти-ваксерите предупредувале дека некои вакцини предизвикуваат аутизам, смрт, тешки компликации и слично, сите ги правеле ненормални и теоретичари на заговори и дека тоа нема врска, а сега се појавуваат статистики каде се кажува дека на х број вакцинирани има х број смртни случаеви ама то е ок пошто многу пострашни биле бројките на смртни случаеви ако не се вакцинираш и одеднаш ок е, нека има мртви, не е многу 5,10,15 на 100 или 200 или 300 000. А сега можат да извадат и статистика, на пример, каде ќе пишува дека се испоставило дека на 500 000 вакцинирани бебиња, "само" 3 развиле аутизам од шо мозокот им се напрајл каша од вакцината АМА ако не се вакцинирале ќе заболвеле од Корона и ќе ја пренесвеле на возрасните и ќе имало многу повеќе смртни случаеви на 500 000 луѓе отколку аутизам на 500 000 деца и одеднаш се ќе е ок. Шо сакет ни прает, како сакет не вртет, од која страна и да гледаме, обичнава раја ќе си го јајме.
Ако не можеш да ги процесираш сите тие информации и да си донесиш заклучок, тогаш најдобро е да си се исклучиш и ич да не му ја мислиш.

Kako prvo: vakcini ne predizvikuvaat autizam. Za dzabe nonstop se mesa vo muebetot okolu covid-vakcinive.

Kako vtoro: vakcinata e korisna koga prednostite se pogolemi od rizicite. Dali sega e taka i po smrtnite slucaevi so AZ? Sekako deka da. Imas od mnogu milioni dadeni dozi 50 slucaevi od koi 20-30 smrtni. Toa sepak e seriozna pojava i treba da se ispita koi grupi so koi karakteristiki se rizicni. Ako potvrdat, deka kaj zeni od 18-55 ima zgolemen rizik, togas imaat izbor da im dadat na niv druga vakcina. Na drugite grupi moze i ponataka AZ. Isto kako so lekoj. Ima lekovi koi ne smees da gi zemes pri nekoi zaboluvanja.

Del od diskusijata e kako da sme imale milioni zrtvi od AZ. Nema. Znaci 99,999% od lugjeto koi ja primile AZ ne umrele.

Најјаките доктори у словенија се вакцинираа со астра зенека,македонче просто немало да се вакцинира.
Абе и ова што ни се случува е малку за оваа проста маса!

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Kako prvo: vakcini ne predizvikuvaat autizam. Za dzabe nonstop se mesa vo muebetot okolu covid-vakcinive.

Kako vtoro: vakcinata e korisna koga prednostite se pogolemi od rizicite. Dali sega e taka i po smrtnite slucaevi so AZ? Sekako deka da. Imas od mnogu milioni dadeni dozi 50 slucaevi od koi 20-30 smrtni. Toa sepak e seriozna pojava i treba da se ispita koi grupi so koi karakteristiki se rizicni. Ako potvrdat, deka kaj zeni od 18-55 ima zgolemen rizik, togas imaat izbor da im dadat na niv druga vakcina. Na drugite grupi moze i ponataka AZ. Isto kako so lekoj. Ima lekovi koi ne smees da gi zemes pri nekoi zaboluvanja.

Del od diskusijata e kako da sme imale milioni zrtvi od AZ. Nema. Znaci 99,999% od lugjeto koi ja primile AZ ne umrele.
Баш затоа е стопирана, дали преднстите се поголеми од ризиците. За одредена група на луѓе очигледно не се сигурни, така да стопирана е со право.
Ја на 1/25000 шанса не би си пробувал среќа, ете медицинските лица на @Marquess и други доброволци може слободно да идат и да им обезбедат на Канаѓаните поточни информации и проценти.

Баш затоа е стопирана, дали преднстите се поголеми од ризиците. За одредена група на луѓе очигледно не се сигурни, така да стопирана е со право.
Ја на 1/25000 шанса не би си пробувал среќа, ете медицинските лица на @Marquess и други доброволци може слободно да идат и да им обезбедат на Канаѓаните поточни информации и проценти.
Ако не си во ризична група стварно незнам зашто запињаш да се вакцинираш со било која вакцина.

Ако не си во ризична група стварно незнам зашто запињаш да се вакцинираш со било која вакцина.

Дискутираме, не е лично за мене,ниту нудам совети кој да се вакцинира. Плус ме интересира како ќе се реши ова, вакви случаи не се детектирани кај ниедна вакцина до сега :)

aha,taka znaci do vcera jadehme cuski, a od denes piperki a se od ista niva-folija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom