- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.722
- Поени од реакции
- 85.663
Ја цело време зборам за Руанда.
и двете земји имаат Хуту и Тутси
и двете земји имаат Хуту и Тутси
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислев за Бурунди зборуваш, се даде пример дека во Бурунди 14% Тутси се застапени со 40% во собрание.Ја цело време зборам за Руанда.
моја грешкаМислев за Бурунди зборуваш, се даде пример дека во Бурунди 14% Тутси се застапени со 40% во собрание.
Прашањето е: дали ние имаме уште 10-20 години во нас како држава останато за да го истрпиме овој нивни налет?Они имаат долгорочна стратегија колку што скакулците имаат долгорочна стратегија кога ќе се оформи рој и ќе почне да ги напаѓа посевите. Каде што нивната нога ќе згази цврсто, позади не останува ништо освен еколошка, урбанистичка, социјална, академска и културна катастрофа. Нивната агенда ако може и така да се нарече е анти-цивилизациско делување и ништо повеќе. Сакаат секој тип на институција да го уништат и да нема ништо.
Чист пример за ова е кога од Косово им влегоа во Албанија и им ја запалија патарината дека како смеело така да им се скратува правото на движење.
Они веќе самите себе си се самоуништија, се што треба е да се тргнат овие предавници и да се издржи тој последен нивен период од уште 10-20 години за да им изумрат последните генерации на барем полу-способни генерации и од нив нема да остане ништо.
И ја гласав за Заев у 2016 па сега сум за Левица.Прегледај го приврзокот 289592
link
Eve citajte si stavovi okolu popisot vo sega dalecnata 2016 godina. Ima interesni mislenja. Za gospozata ne se ni zamaram dali ke se popisi no epten me interesira @Bateman kakov stav ima okolu popisot posto ete togas ako sudime po lajkot go deli istiot stav so gospozata i dali sega ke se popisi. Isto i na @Almeida me interesira stavot , a posebno na @Bitcoin , cisto onaka kolku za sporedba od pred nekoja godina.
Vo sekoj slucaj citnete si od ovoj post sto go posociv vo linkot pa natamu nekoja strana, veruvam ima interesni raboti za citanje.
Sakas da kazis deka togas bevte glupi ama kao se opametivte.И ја гласав за Заев у 2016 па сега сум за Левица.
Не можеш да ги закржлавуваш мислењата на луѓето да мислат исто и сега и после година дена.
Ajde bas me interesira dali si ti isklucok od praviloto. Dali togas smetas deka pravilno postapi ili ednostavno si bil epten glup, tup, naiven i kusogled.Najgolemiot del na razocaranite sareni kurtoni sega se blagonadezni levicari. Toest site onie koi ne uspeaja da se zgrizat nekade. Ova im sluzi kao alibi, kao perenje na sovesta, kao tesenje deka togas ne bile samo glupi tuku imale samo najdobri nameri itn itn itn. Eden po eden da gi prasvas dali togas pogresile, i toa pazi od denesna gledna tocka koga mnogu jasno se gledaat posledicite od nivniot pameten izbor, nikoj ama bas nikoj nema da reci deka zgresil. Aj togas matno vreme, tie tupi bez kapacitet da vidat edna nedela unapred ne pak godini za posledicite od nivnoto zivotno delo koga srusija rezim so penkalo, razbiram. Ama i sega cvrsto da se drzat do toa, mora da e vo prasanje nekoja dijagnoza. E so takvi si imas rabota tuka, so teski pacienti kaj koi samo egoto im e pogolemo od nivnata glupavost.
Sega cvicat, ke bojkotirale, golem zaeb bilo rabotata itn itn.
Dobro utro Sherlock, fala sto ne prosvetlivte, ne znaevme.
Сакам да кажам дека тогаш гласавме за Заев за да падни Грујо.Sakas da kazis deka togas bevte glupi ama kao se opametivte.
Vo sekoj slucaj da ne se povtoruvam.
Ajde bas me interesira dali si ti isklucok od praviloto. Dali togas smetas deka pravilno postapi ili ednostavno si bil epten glup, tup, naiven i kusogled.
Аха значи си дал подршка за некој како ЗЗ односно СДС кои низ годините од осамостојувањето имаат нанесено непоправливи штети на Македонија, па сега пу пу не важи отиде кај Левица. Епа извини овака што ќе ти кажам ама со тоа што си пребегал не ја намалува твојата одговорност (и на сите останати кои гласале), а и тука ти се гледа паметот до кај си созреал. Си дал подршка, епа батка ЗЗ немаше да се испосере на државата без твојата помош, и парите кои денес ги прави зашто ти и таквите како тебе сте му дале амин, и колку е ЗЗ виновен толку и ти си дел виновен за она што се случува денес.Сакам да кажам дека тогаш гласавме за Заев за да падни Грујо.
Заев ќе продолжев да го гласав да не се испосереше врз државата.
Левица е опцијата која нуди нешто сосема различно и се чувствувам комотно со секој изминат ден.
Абе и здравјето ме служи ко сум со Левица.
Животот е прекраток за да го поминам правејќи пари за некој бизнисмен.
Животот е преубав работејќи за општо добро. Тоа општо добро ќе не однесе далеку во вселената. Затоа што ќе се свртиме кон работа , наука , здравство а не пари пари и само пари.