Само грил,друже,печам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само грил,друже,печам
Има многу добар Ариткл за Каривнори и како да го средиш месото ако го интересира некој. https://saifedean.com/meat/Само грил,друже,
@chef_cook Аха последниов период почнав да експериментирам да не го печам многу месото зашто така мислам ги сочувува хранливите состојки повеќе
@Anon Скоро 3 год сум на оваа диета.
Има многу добар Ариткл за Каривнори и како да го средиш месото ако го интересира некој. https://saifedean.com/meat/
Најмногу јадам црвено говедско месо и риба, по малку јадам и пилешки нозе кога сакам да сменам малце а имам прочитано дека и џигерот е многу добар во карнивори диета. зајачко и коњско не сум јадел.Дали освен говедско и мисиркино,јадеш зајачјо и коњско?
Единствен начин да му ги задржиш сите хранлови материи е термички да го обработуваш месото на многу висока температура.Сето останато,динстање,варење,печење е,кур се тресе у ладна вода ))))))
Дали јадеш говедски џигер и срце ???
Дали јадеш пилешки нозе?
Џигерот и срцето,каков пауер буст му прават на организмот немаш појма.Најмногу јадам црвено говедско месо и риба, по малку јадам и пилешки нозе кога сакам да сменам малце а имам прочитано дека и џигерот е многу добар во карнивори диета. зајачко и коњско не сум јадел.
Тешко да го најдеш ова во наша месарница, евентуално под рака со циганитеЏигерот и срцето,каков пауер буст му прават на организмот немаш појма.
Напрај муабет со тој месарот што ти е,нека ти среди коњнско,и внеси во исхрана во комбинација 50 на 50 со говедското.
За два месеци фала ќе ми кажеш. )))))))
Јас имам неколку другари Корејци,на кој кучешкото месо им е во менито.Најмногу ме радува тоа што конечно ја излекував егземата
да,кај нас табу е коњското месо,али тоа за мене е врвот од месата ))) Јагнешко и коњско ми се мене омилени ))))Тешко да го најдеш ова во наша месарница, евентуално под рака со циганите![]()
Е а каков е вкусот на кучешкото месо? Немам пробано но ми кажаа дека е слично на говедско само малку пожилаво?Особено кучешкото,е многу добро при респираторни заболувања,и белодробни заболувања.Како и во процесот на закрепнување.
Знам по себе..))))))
Ја кучешки буљон пиев кога бев болен од корона,и можам да ти кажам дека,мртовец од гроб го дига,а не па болен од кревет. Имам пробано малце,али одамна,да ко говедско е..т.е телешко.Е а каков е вкусот на кучешкото месо? Немам пробано но ми кажаа дека е слично на говедско само малку пожилаво?
Никако пржење со маслиново масло.
Јас лично избегнувам какво било растително масло.
Понекогаш додавам путер.
Свинска маст исто така е во ред.
зашто?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Е ајде секој ден 40 дена непрекинато пиј на сабајле на празен стомак било какво масло освен маслиново, ако сакаш пиј и оладена топена свинска маст, па потоа непрекинато пиј 40 дена ладно цедено маслиново масло па спореди ја крвната слика со (шеќер, холестерол и триглицериди)!!! Се нафаќаш ли на тој предизвик па после со факти/резулатати да ни докажеш???Никако пржење со маслиново масло.
Јас лично избегнувам какво било растително масло.
Понекогаш додавам путер.
Свинска маст исто така е во ред.