Месојади (Carnivore Diet)

  • Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
@chef_cook Аха последниов период почнав да експериментирам да не го печам многу месото зашто така мислам ги сочувува хранливите состојки повеќе
@Anon Скоро 3 год сум на оваа диета.

Исто толку време сум и јас. За крвта пишав погоре дека крвната слика никогаш не ми била подобра. Немав некои проблеми и пред тоа, но сега навистина ситуацијата е под контрола со сите можни параметри.
Најмногу ме радува тоа што конечно ја излекував егземата. Што ли не пробував пред тоа. Срам ми беше да шетам во кратки ракави, до толку беше излезено од контрола. А не јадев многу брза храна, пак секој ден бев со домашно и зготвено, внесував овошје, житарици умерено...
 
Има многу добар Ариткл за Каривнори и како да го средиш месото ако го интересира некој. https://saifedean.com/meat/


Дали освен говедско и мисиркино,јадеш зајачјо и коњско?
Единствен начин да му ги задржиш сите хранлови материи е термички да го обработуваш месото на многу висока температура.Сето останато,динстање,варење,печење е,кур се тресе у ладна вода ))))))
Дали јадеш говедски џигер и срце ???
Дали јадеш пилешки нозе?
 
Дали освен говедско и мисиркино,јадеш зајачјо и коњско?
Единствен начин да му ги задржиш сите хранлови материи е термички да го обработуваш месото на многу висока температура.Сето останато,динстање,варење,печење е,кур се тресе у ладна вода ))))))
Дали јадеш говедски џигер и срце ???
Дали јадеш пилешки нозе?
Најмногу јадам црвено говедско месо и риба, по малку јадам и пилешки нозе кога сакам да сменам малце а имам прочитано дека и џигерот е многу добар во карнивори диета. зајачко и коњско не сум јадел.
 
Најмногу јадам црвено говедско месо и риба, по малку јадам и пилешки нозе кога сакам да сменам малце а имам прочитано дека и џигерот е многу добар во карнивори диета. зајачко и коњско не сум јадел.
Џигерот и срцето,каков пауер буст му прават на организмот немаш појма.
Напрај муабет со тој месарот што ти е,нека ти среди коњнско,и внеси во исхрана во комбинација 50 на 50 со говедското.
За два месеци фала ќе ми кажеш. )))))))
 
Џигерот и срцето,каков пауер буст му прават на организмот немаш појма.
Напрај муабет со тој месарот што ти е,нека ти среди коњнско,и внеси во исхрана во комбинација 50 на 50 со говедското.
За два месеци фала ќе ми кажеш. )))))))
Тешко да го најдеш ова во наша месарница, евентуално под рака со циганите :D
 
Најмногу ме радува тоа што конечно ја излекував егземата
Јас имам неколку другари Корејци,на кој кучешкото месо им е во менито.
При долготрајно и тешко боледување конзумираат кучешко и прлешко.
Особено кучешкото,е многу добро при респираторни заболувања,и белодробни заболувања.Како и во процесот на закрепнување.
Знам по себе..))))))
Автоматски споено мислење:

Тешко да го најдеш ова во наша месарница, евентуално под рака со циганите :D
да,кај нас табу е коњското месо,али тоа за мене е врвот од месата ))) Јагнешко и коњско ми се мене омилени ))))
 
Последно уредено:
Особено кучешкото,е многу добро при респираторни заболувања,и белодробни заболувања.Како и во процесот на закрепнување.
Знам по себе..))))))
Е а каков е вкусот на кучешкото месо? Немам пробано но ми кажаа дека е слично на говедско само малку пожилаво?
 
Е а каков е вкусот на кучешкото месо? Немам пробано но ми кажаа дека е слично на говедско само малку пожилаво?
Ја кучешки буљон пиев кога бев болен од корона,и можам да ти кажам дека,мртовец од гроб го дига,а не па болен од кревет. Имам пробано малце,али одамна,да ко говедско е..т.е телешко.
 
Од месо човек нема да се дебелее ама под услов месото да е варено, а не пржено!!! Варење во експрес лонец за да биде ептен кревко...

Е сега тие меса што сакаат пржење во тава со масло (Ќебапи, плескавици, кременадли, чадени свински ребра, вешалици, свински бут сечен на ситни коцки) најубаво би било да се пржат без капка масло во нелепливите тави. Масло тие самите ќе си пуштат...

А може и пржење со маслиново масло (мислам тоа што е наменето за пржење), не со ладно цедено. Ладното цедено да биде само за салатите зачинување.

Сончогледовото масло да се исфрли од употреба ниту за готвење ниту за салати најздрава работа тоа би било...
 
Никако пржење со маслиново масло.

Јас лично избегнувам какво било растително масло.
Понекогаш додавам путер.
Свинска маст исто така е во ред.
 
Никако пржење со маслиново масло.

Јас лично избегнувам какво било растително масло.
Понекогаш додавам путер.
Свинска маст исто така е во ред.

зашто?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Никако пржење со маслиново масло.

Јас лично избегнувам какво било растително масло.
Понекогаш додавам путер.
Свинска маст исто така е во ред.
Е ајде секој ден 40 дена непрекинато пиј на сабајле на празен стомак било какво масло освен маслиново, ако сакаш пиј и оладена топена свинска маст, па потоа непрекинато пиј 40 дена ладно цедено маслиново масло па спореди ја крвната слика со (шеќер, холестерол и триглицериди)!!! Се нафаќаш ли на тој предизвик па после со факти/резулатати да ни докажеш???
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom