Месојади (Carnivore Diet)

• Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
Е ајде секој ден 40 дена непрекинато пиј на сабајле на празен стомак било какво масло освен маслиново, ако сакаш пиј и оладена топена свинска маст, па потоа непрекинато пиј 40 дена ладно цедено маслиново масло па спореди ја крвната слика со (шеќер, холестерол и триглицериди)!!! Се нафаќаш ли на тој предизвик па после со факти/резулатати да ни докажеш???

Зборувам за готвење. А тоа никако не смее да се прави со маслиново масло.
Не оспорувам дека од ладно цедено маслиново има придобивки за здравјето, ама ретко јадам салати а и кога го правам тоа во нив не додавам масло. Сончогледово, соино и сите други растителни треба да се избегнуваат. Да се исфрлат сосема од исхраната, ако јас се прашувам.
Не гледам потреба да се нафаќам на каков било предизвик.

Јас имам неколку другари Корејци,на кој кучешкото месо им е во менито.
При долготрајно и тешко боледување конзумираат кучешко и прлешко.
Особено кучешкото,е многу добро при респираторни заболувања,и белодробни заболувања.Како и во процесот на закрепнување.
Знам по себе..))))))
Автоматски споено мислење:

да,кај нас табу е коњското месо,али тоа за мене е врвот од месата ))) Јагнешко и коњско ми се мене омилени ))))
Да,да, Кинезите исто така веруваат дека јадењето лилјаци е добро за борба против респираторни заболувања.Еден Кинез пред една година на цел свет му го докажа тоа!:eek:

Последно уредено:
Да, Кинезите исто така веруваат дека јадењето лилјаци е добро за борба против респираторни заболувања.Еден Кинез пред една година на цел свет го докажа тоа!:eek:
Веруваш у тоа?

Дека од изеден љиљак е целово срање не..
Па повекето заразни болести се пренесуваат од животно на човек.Свински Грип Птичји,Маларија,Бруцелоза,Чума,Ебола, итн.Докажано е дека корона вирусите се најприсутни кај лилјаците!Ова го кажуваат научници,не е некоја моја теорија.

Последно уредено:
Па повекето заразни болести се пренесуваат од животно на човек.Свински Грип Птичји,Маларија,Бруцелоза,Чума итн.Докажано е дека корона вирусите се најприсутни кај лилјаците!Ова го кажуваат научници,не е некоја моја теорија.
Да,али имено оваа мутација на ковид19 кас мислам дека е дело на човечка рака

Дури и ако карниворската диета би била најздрава опција за човечкото тело (не е, ама хипотетички да речеме дека е), тогаш ако не умреме од јадење месо, ќе умреме од болести (мислам не е потребно дополнително објаснување) и загадување (месната индустрија е меѓу најголемите загадувачи на планетава), настрана од етичко-емоционални импликации. Пазете што правите со себе - тоа не ве афектира само вас, ги афектира и сите луѓе и суштетва на планетава.

Пазете што правите со себе - тоа не ве афектира само вас, ги афектира и сите луѓе и суштетва на планетава.
Можеби не сме на врвот на ланецот на исхрана.....онака, чисто како размишљање. Прашањето од милион долари е зошто да не си гледаме своја работа, ама не.......ароганцијата :)

Ја кучешки буљон пиев кога бев болен од корона,и можам да ти кажам дека,мртовец од гроб го дига,а не па болен од кревет. Имам пробано малце,али одамна,да ко говедско е..т.е телешко.
Дали кучето треба да е пидбул, пудлица или може да е и обична џукела?

Дали кучето треба да е пидбул, пудлица или може да е и обична џукела?
Еј бро,ептен се напна,олабај се.
Не викам дека е нормално да се јадат кучиња.
Али давеникот се фаќа за сламка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom