Air fryer

Денеска се подновив со Филипс XL варијанта.

b2865e4f925b44c4815fad1900b442d7

Некој што користи Филипс да ми каже дали имавте брошура со рецепти?
Во моето немаше никакви рецепти, само показател како да ја симнеш една апликација за Филипс со рецепти. Апликацијата не е достапна за наш пазар ама нема врска си ја симнав на друг начин. Муабетот ми е дали да им се жалам или тоа е тоа брошура што викаат, апликацијата?

Го употребив денеска за да направам похован модар патлиџан. Нормално има огормна разлика ама мислам за очекување е тоа кога веќе се отарасуваш од зејтин. Кога ги пржев на зејтин ми испаѓаа меки, нормално зошто упиваат од тоа зејтинот дур ги правиш. Сега ми искочија како чипс.
И некако приметив дека не беа солени, а ги насолив пред да ги ставам. Дали тоа ја испарува солта некако, не знам. Но секако можеш да ги насолиш отпосле.

И сакав да земам решетка за него, ама братче 3000 ден решетката, не се нормални.
Во врска со солта, користи ја пред да го ставиш за печење односно еарфрајерување, исечи тоа модриот домат, сега некако не му е сеозна али нема везе ако ти дошло до него, и посоли го од двете страни, остави го во сито или цедалка да се исцеди целата течност од него. Солта ја вади течноста од модриот домат, потоа со крпа или со кујнски брисач добро истапкај го да се исуши да не е воден и потоа ќе биде убаво крцкав во фрајерот, малку измасирај само со маслиново пред пречење, за убава боја и крцкавост.

мора зејтин ако не сакаш све да ти изгледа суво. Зејтинот го штити од топлината зеленчукот или што и да готвиш и не дава да се исуши.

Само месо може да се готви без зејтин ако е мрсно како свинско, пример кременадла. Ако е посно како стек пак мора да премачкаш да не ти го исуши. Така да иако се рекламира 0 зејтин, уствари ти треба зејтин ако сакаш јадењето да ти изгледа на нешто јадливо.

Последно уредено:
Денеска се подновив со Филипс XL варијанта.

b2865e4f925b44c4815fad1900b442d7

Некој што користи Филипс да ми каже дали имавте брошура со рецепти?
Во моето немаше никакви рецепти, само показател како да ја симнеш една апликација за Филипс со рецепти. Апликацијата не е достапна за наш пазар ама нема врска си ја симнав на друг начин. Муабетот ми е дали да им се жалам или тоа е тоа брошура што викаат, апликацијата?

Го употребив денеска за да направам похован модар патлиџан. Нормално има огормна разлика ама мислам за очекување е тоа кога веќе се отарасуваш од зејтин. Кога ги пржев на зејтин ми испаѓаа меки, нормално зошто упиваат од тоа зејтинот дур ги правиш. Сега ми искочија како чипс.
И некако приметив дека не беа солени, а ги насолив пред да ги ставам. Дали тоа ја испарува солта некако, не знам. Но секако можеш да ги насолиш отпосле.

И сакав да земам решетка за него, ама братче 3000 ден решетката, не се нормални.
Филипс ти е најдобра опција, без конкуренција.

мора зејтин ако не сакаш све да ти изгледа суво. Зејтинот го штити од топлината зеленчукот или што и да готвиш и не дава да се исуши.

Само месо може да се готви без зејтин ако е мрсно како свинско, пример кременадла. Ако е посно како стек пак мора да премачкаш да не ти го исуши. Така да иако се рекламира 0 зејтин, уствари ти треба зејтин ако сакаш јадењето да ти изгледа на нешто јадливо.
Јас откако го имам купено Air Fryer-ot не сум ставил воопшто масло, т.е ставив првиот пат ама од тоа што е како спреј, почна да чади веднаш и тоа беше последно.
Стекот на пример го ставам во алуминиумска фолија, често му ставам и други зачини/сосови врз него (најчесто териаки или сенф, плус бибер, зачин за печење за пиле и сл.), го печам во алуминиумската фолија околу 10 минути, а потоа уште 5 го оставам без фолија да зарумени. Мек и сочен е секогаш, без капка масло.
Истото го правам и со некои типови на риба (филети), но зависи од рибите, најчесто ги ставам така.

И втор трик за да не миете ставајте си хартија за печење.

Јас откако го имам купено Air Fryer-ot не сум ставил воопшто масло, т.е ставив првиот пат ама од тоа што е како спреј, почна да чади веднаш и тоа беше последно.
Стекот на пример го ставам во алуминиумска фолија, често му ставам и други зачини/сосови врз него (најчесто териаки или сенф, плус бибер, зачин за печење за пиле и сл.), го печам во алуминиумската фолија околу 10 минути, а потоа уште 5 го оставам без фолија да зарумени. Мек и сочен е секогаш, без капка масло.
Истото го правам и со некои типови на риба (филети), но зависи од рибите, најчесто ги ставам така.

Naredniot pak koga ce pecis vo Alu folija podseti se na Linkov, ;)

И ја мислев да го пробам триков со алуминска фолија но видов дека не е баш решение со оглед дека воздухот мора да циркулира и одоздола. Настрана што еве бил и штетен за здравјето.

Во нашиот пак кога го купивме во проспектот пишеше едно лажиче масло можи и е препорачано :confused:

Кажи го хакот за чистење на маснотиите, мислам ти го сподели на ББ подфорумот. Колку време и нервози ми има спасено :icon_mrgr:

Jas imam od ovie sto gi reklamirat na fb, 2300 den. Soznam, aren e sega zasega, samo ako najdam uste edna resetka super ke bidi posto dve kremenadli naednas tesko deka gi beri.
Kaj ima takvi da se zemat ako imate zemeno?
20230425_192712.jpg
20230425_192739.jpg

во сосовите има масти, исто како да си ставил масло...

de de, so e fintata? :D
Прво ги вадиш маснотиите што остануват на подот и на решетката со влажни марамици, пребришуваш и после тоа миеш со сјај и вода.

Еве го мислењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom