НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Немам воопшто приметено деградирање на играта и успехот на Јанг, си го добива заслуженото внимание.

Исто како што нема моментално ниту претерување за Дончич, тоа му е заслужено со самите перформанси.

Но, она што сакам да ти го кажам е дека нема никакви предуслови за да Јанг го рамниш со Лука, во ниту еден сегмент досега.

Еднакво добри додавачи и плејмејкери, Јанг е подобар шутер, Лука подобар внатрешен напаѓач.

Двајцата прилично лоши во одбрана, Јанг изгледа подобар оваа сезона, ама зошто е рано, ако гледам од минатата, малце подобар Лука.

Јанг е далеку по клач, Дончич е далеку подобар за скокови и блокови.

Како што пишав и пред малце за мене Лука малце подобар, ама минимална разлика.

Ама ова е само мое мислење, да не замарам повеќе со споредбава, како и да е времето ќе покаже :D

Лука беше all-NBA пред Јанг ради тимски успех и хајпот што го има од медијата, тоа и ми е поентата.

Не гледам зошто да завршат сппредбите и двајцата се млади играчи на плејмејкерска позиција и имаат слични статистики, едина разлика е што Лука имаше подобар тим лани.

Сега кога Атланта донесоа вистински играчи во тимот, ќе видиме колку Јанг може вистински да постигне.
Се потепаа америве пред две сезони да биде Јанг ROY, Атланта последните 25 утакмици играше само за да ги билда неговите статистики (и џабе). Лука е две класи пред пациенти како Зајон и Треј. Него да го ставиш и во МЗТ ќе имаат 30+ победи во NBA, потпросечни играчи покрај него стигнуваат до некој NBA просек. Игра со неверојатна леснотија и скоро секогаш е удвојуван/утројуван и пак успешно се справува со тоа. Но, мора да работи на својата спремност и одбрана ако сака да оди нареден левел, а од Далас мора да му склопат некоја екипа со која би го намалиле теретот врз него. Во оваа екипа фалат (многу) дефанзивци и барем еден шутер како Клеј Томпсон.

Се потепаа америве пред две сезони да биде Јанг ROY, Атланта последните 25 утакмици играше само за да ги билда неговите статистики (и џабе). Лука е две класи пред пациенти како Зајон и Треј. Него да го ставиш и во МЗТ ќе имаат 30+ победи во NBA, потпросечни играчи покрај него стигнуваат до некој NBA просек. Игра со неверојатна леснотија и скоро секогаш е удвојуван/утројуван и пак успешно се справува со тоа. Но, мора да работи на својата спремност и одбрана ако сака да оди нареден левел, а од Далас мора да му склопат некоја екипа со која би го намалиле теретот врз него. Во оваа екипа фалат (многу) дефанзивци и барем еден шутер како Клеј Томпсон.

Какви теории на заговор човече, се потепале америте Јанг да биде ROY и му дале супер моќ да дава по 40 поени одеднаш, само на Лука да не му ја дадат наградата, па зошто тогаш му ја дадоа наградата?

Како не им е срам на Атланта да го развиваат рукито, очигледно требало да го остават на клупа да не се навредат фановите на Лука, ако речам Треј е добар колку Лука тоа е само комплимент за Треј, а не навреда за Лука.

Не сакам повеќе да замарам со Треј-Лука муабетиве, ама стварно не ти е на место коментаров, очигледно ништо немаш гледано од Треј.

Па нели цело време минатата сезона, критиката за Лука беше дека се губи во последна четвртина?
Не викам дека не е клач, ама реално треба да поработи на кондицијата.

Па нели цело време минатата сезона, критиката за Лука беше дека се губи во последна четвртина?
Не викам дека не е клач, ама реално треба да поработи на кондицијата.
Никој никогаш не го коментирал тоа, милијарда мечеви реши у задња секунда. Хјустон кошмари имаат од него.

Па сеа беше пред неколку месеци кога му го испи умот на тој бекот од Клиперс, и кога му здрви тројка од 9 метри у последна секунда, не дека било пред 10 години па да не се сеќаваме. Лука не бил клач играч...

Јокиќ синоќа го срушил рекордот на Вилт Чембрлен од пред 52 години по број на асистенции кои ги направил еден центар. Дури 18 ги имал. Покрај Дејвис, најдобар центар во НБА.
Автоматски споено мислење:

Па сеа беше пред неколку месеци кога му го испи умот на тој бекот од Клиперс, и кога му здрви тројка од 9 метри у последна секунда, не дека било пред 10 години па да не се сеќаваме. Лука не бил клач играч...

Кој вика дека не е клач играч, нека се обеси на првото дрво. :pos:

Јокиќ синоќа го срушил рекордот на Вилт Чембрлен од пред 52 години по број на асистенции кои ги направил еден центар. Дури 18 ги имал. Покрај Дејвис, најдобар центар во НБА.
Автоматски споено мислење:

Кој вика дека не е клач играч, нека се обеси на првото дрво. :pos:
Баш за Јокич ќе пишев, ме претекна хаха. Одличен!!! Штета што немаат трет играч на ниво на Јокич и Мареј... но и вака ќе извадат супер сезона.

Џа Морант го превитка зглобот, ќе видиме колку ќе биди отсутен. Фила си губи, Бруклин си губи...

Вечерва ќе има интересни натпревари
Мајами - Милвоки и Индијана - Бостон.
Дефинитивно забавата оваа година е на истокот :D

Што мислите за Индијана, до каде ќе оди годинава?
Имаат релативно млада екипа, фајтерска,... Брогдон, Сабонис, Оладипо, Тарнер, Варен... ми се свиѓа оваа пост ПЏ Индијана, посимпатична и покомпетитивна ми е без разлика колку квалитетен играч е ПЏ.

Баш за Јокич ќе пишев, ме претекна хаха. Одличен!!! Штета што немаат трет играч на ниво на Јокич и Мареј... но и вака ќе извадат супер сезона.

Џа Морант го превитка зглобот, ќе видиме колку ќе биди отсутен. Фила си губи, Бруклин си губи...

Вечерва ќе има интересни натпревари
Мајами - Милвоки и Индијана - Бостон.
Дефинитивно забавата оваа година е на истокот :D

Што мислите за Индијана, до каде ќе оди годинава?
Имаат релативно млада екипа, фајтерска,... Брогдон, Сабонис, Оладипо, Тарнер, Варен... ми се свиѓа оваа пост ПЏ Индијана, посимпатична и покомпетитивна ми е без разлика колку квалитетен играч е ПЏ.

Индијана лагано во плејоф си влага, лани без Оладипо завршија четври, сега со истиот тим плус него, во најмала рака се плејоф тим зошто истокот е подобар годинава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom