Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оваа песна како намерно и систематски да е избегнувана по тв - станиците, а многу добро склопена...ги памтам дечкиве дека гостуваа кај Антонио Димитриевски на МТВ во 2003-та или така нешто.И после како да им го забранија спотов...
Oд калето пукотници, од плоштадот аплаузи...
Вечна им слава на хероите, никогаш не преболените!
Се што ќе се каже е излишно, само да не ги заборавиме никогаш и вечно да ги славиме.
Да не им заборавиме и на тие кои не им оставија ни едно цвеќе, ни грам почит.И оваа и ланската година и неколку пати наназад.А и со кое лице би им отишле, се дружат со нивните убијци![]()
Македонија е уникатен пример каде што можеш да масакрираш да малтретираш и што уште не и да добиеш амнестија за тоа а следната година и да станеш пратеник и да влезеш во влада, страшно. Очигледно сите ние живееме во колективно лудило каде што лудото е нормално а нормалното е лудо. Но највеќе од се ме боли што ги заборавија Македонските херои и нивните семејстваКога ги гледам сликиве и се потсеќам на 2001 сваќам дека амнестијава е најголемо понижување на нас Македонциве во последниве 50 год,не ми се верува колку лесно и безосетливо проголтавме ваква работа...
Господ да ги казни тие што го донесоја овој закон,а ние Македонците заслужуваме цел живот да имаме грижа на совест што дозволивме ова да се изгласа.
Слава им на сите што загинаа 2001 год бранејќи ја оваа држава!
Многу луѓе се вратија без прст.без рака,без нога итн. На тие луѓе не и дадоа ни денар оваа држава Ни СДСМ НИ ВРМО НИТ НИкој се надевам дека еден ден ќе ги снајде и нив истото и соооооо многууууууу повеќе болка за да осетат како е кога нив некој ЖИВ ќе ги запали. Премногу ме боли што никој не дојде да одаде почит да остават едно цвеќи ни една партија ни еднаСекоја им чест на Сите бранители од 2001 на сите кои го дадоа животот за Македонија. и на сите останати. Секоја им чест.
почивајте во мир.