- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 22.398
- Поени од реакции
- 38.955
,,Според Законот за управување со кризи, член 33, државата може да употребува и ресурси и на приватни фирми, како и употреба на ресурсите на граѓаните и други правни лица ,,Јаооооооо.....просто бомбастична вест "Македонија прв ден живее во кризна состојба на целата територија"
Фрапиран сум кога го читам ова....кризна состојба.
Северџаниве не пуштија да се давиме на отворено море.....битно кризна состојба било.
Убаво викаше другарот @Наќо Скопски ќе умираме од слепо црево како пред 200 години....еве дојде и тоа проклето време.
Сега и ако во целост ги претворат и приватниве клиники целосно во КОВИД....каде ќе се лечиме, државно здравство за X здравствен проблем немаме одамна.....сега и приватното ќе ни го сопрат.
Ќе цркаме како џукели од разно разни други болести, ќе дојде време да нема кој да не сошие ако се исечеме. За посериозно нешто да не праиме муабет.
Ако така ни треба.....живееме во најголемата дупка.....амбис на планетава.....со најнеспособните џукели на власт.....искрено не памтам во историјава на државава поголеми џукели од овие......а сум во средна возраст.

... тотално да се распрдат со парите и да не одговарат пред никого, оти е кризна ситуација, донесена со цел ...мани мани мани ...шупак араунд!
...за некоја недела нема да ме чуди ако се разделат заслужените ваучери за зимски одмор во критичен момент на пандемија, тоа ќе биде циркус, ем во кризна состојба ем ваучерски платен зимски одмор во Крушево, Маврово, Берово и други зимски центри, затоа нема да има ниту полициски час, ниту карантин!