- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.854
- Поени од реакции
- 11.836
Значи ГОБ 8ми септември повторни е ковид центар.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па имаа голем избор: ГОБ 8-ми Септември или Градска...Значи ГОБ 8ми септември повторни е ковид центар.
А тие се самодиагностицирани затоа што нема тестирање. Познавам многу луѓе кои имаат некои симптоми, се јавуваат на матичен од каде добиваат само објаснување ,,не си за тестирање,, немаш корона. А ако апла имаш силно изразени симптоми тогаш ке ти закажат тестирање за ,, не оваа среда ами другиот петок,,. Здравството веке одамна нема капацитет да го издржи овој удар и затоа нема ниту тестирање, ниту хоспитализација на секој што треба да се згрижи.... бројат само кревети, а во државава кревети колку сакаш, и хотелите се празни па ако вака тераат изгледа и многу хотели ке станат болници ама само за никој да не умре во домашни услови ами во ,,болнички,,Карантинот е привремено решение со кое се обидува да се намали неконтролирано ширење..
Мерката не е долгорочна туку во даден момент треба да го прекине ланецот на ширењето. Со некакво рационално размислување, кај нас е вистински момент за една ваква мерка. Со практично размислување, нема да го има предвидениот ефект и ќе донесе голема ентропија на сите други полиња.
Ние во моментов се соочуваме со наезда од самодијагностицирани ликови кои прогласиле дека не им е ништо и масовно шират зараза.
Ако јас имам некаков симптом и нема термин или матичниот не е сигурен нема да искачам и да одам на работа или ќе се однесувам уште повнимателно. Познавам луѓе за кои мислев дека се „писмени“ баш со ваков манир: матичниот им кажал не ми е изгледа дека е корона и како мали дечиња ако им кажеш ништо не ти е, пуштени на најјако.А тие се самодиагностицирани затоа што нема тестирање. Познавам многу луѓе кои имаат некои симптоми, се јавуваат на матичен од каде добиваат само објаснување ,,не си за тестирање,, немаш корона. А ако апла имаш силно изразени симптоми тогаш ке ти закажат тестирање за ,, не оваа среда ами другиот петок,,. Здравството веке одамна нема капацитет да го издржи овој удар и затоа нема ниту тестирање, ниту хоспитализација на секој што треба да се згрижи.... бројат само кревети, а во државава кревети колку сакаш, и хотелите се празни па ако вака тераат изгледа и многу хотели ке станат болници ама само за никој да не умре во домашни услови ами во ,,болнички,,
Штом ја одбраа 8ми септември значи дека се спремаат за црни сценарија...оти болница со 8 спрата да ја уништиш само за една проблемтика, за една болест....тешко нас.Па имаа голем избор: ГОБ 8-ми Септември или Градска...
Pa planot e nie da si prodolzime po nase, vie da si ostanite doma vo samoizolacija na bezbedno pa koga ke prestrasite ili vi se smaci bujrum.pa na primer planot e da postoi nekoja kontrola...
Vaka ako nema karantin i si prodolzite da pijate pred koperacija koj vi e planot?
I Svedska e vo evropa ako ne pak, a toa sto ne znaat da rakuvaat so respirator toa ovie humanite prasaj gi so e rabotata. Znaes kolkava zrtva napravile dodeka se skolovale, baska pari i vreme frleni.Вака испаѓаме попаметни од европјаниве, а тешка мизерија сме, еден респиратор не знаеме да ракуваме
Gospozo kolku pati planot da ti go povtoram, mislam na pametniot i ednas mu e dovolno. Izgleda onoj delot kade ke sedis doma no bez primanja ne ti e nesto po kef, povekje bi sakale da sedite doma ama i plata da vi vrvi. Ne se pravam svetec, toj plan i mene mi odgovara ama toj film vo privatno tesko ke go vidime. Za razlika od vas nie treba lebot da si go izvadimeЕпидемиолошкиве мерки не дадоа некои големи резултати, а и вирусов излезе неверојатно подмукол со уште поневеројатна брзина на ширење зараза..факт е дека карантинот е скап за државава, за народот, но човечкиот живот е уште поскап..или па веќе му е падната вредноста(човек незнае веќе што да мисли)....сите сме конфузни.
Дај Владе план...ти и Бафра амо мудрувате и се смеете, ајде предложете мерка која по вас е најправилна да се спроведе.
Господине, планот што го пиша еднаш, ама баш никој не ти го разбра, втора работа, дали леб ќе вадиш или нешто друго, џабе ќе ти биде ако нема кој да го јаде или кој да го види.nie treba lebot da si go izvadime.
Nemase bas i so da se sfakja. Toa sto ne vi bese po kef e drug muabet pa kao ajde nikoj nisto ne sfati. Site sakaat da lezat doma na bezbedno dodeka vo megjuvreme si legnuvaat pari na smetka. Da dojdi vreme da se bira ili toa ili toa ke vidime kolku se stvarno uplaseni.Господине, планот што го пиша еднаш, ама баш никој не ти го разбра, втора работа, дали леб ќе вадиш или нешто друго, џабе ќе ти биде ако нема кој да го јаде или кој да го види.
Агонијава за да престане и што побрзо да се вратиме во нормален колосек, спремна сум да седам дома и без никакви примања, нормално.....џабе пари ако немаш каде и за кого да ги потрошиш.![]()
Многу има такви кои седат дома, глумат лудило, извадиле лажни спец.ноди дека се хронични болни..во право си, не велам не, но во неколку наврати ги спомнавме, јас, бјонс и некој друг, дека требаше да се направи комисија, како едно време што имаше и одеше по домови лично да ги контролира тие што беа на боледување, а не вака, не оди на работа а секој ден се во кафичи, по молови и маркети....Во здравството, мвр и арм беше забрането одење на боледување и на одмори...колку се они со кревко здравје, зборам за тие што останаа дома, толку сме и ние, па секој има вишок кгр, зголемен холестерол, висок притисок, тахикардии, брадикардии, дијабет, тромбози, депресии....Nemase bas i so da se sfakja. Toa sto ne vi bese po kef e drug muabet pa kao ajde nikoj nisto ne sfati. Site sakaat da lezat doma na bezbedno dodeka vo megjuvreme si legnuvaat pari na smetka. Da dojdi vreme da se bira ili toa ili toa ke vidime kolku se stvarno uplaseni.
човек незнае веќе што да мисли)....сите сме конфузни.
Дај Владе план...ти и Бафра амо мудрувате и се смеете, ајде предложете мерка која по вас е најправилна да се спроведе.
Не знам шо е со касарните шо не ги користи АРМ.Во Битола знам дека градат згради кај поранешнета касарна.Ама во Охрид на пример касарната е празна а сигурно би можела да се опреми со кревети.Edno ne mi e jasno, sto ja vklucuvaat armijata vo borbava so koronata?
Kako MOZAT oni da pomognat?
jas sosem slucajno pred dva dena osetiv nemam oset za miris.Stavam pod nosot pasta za zabi,boja za cevli,pomadi,dezodoransi prskam i NISTO,,,nula.На другар мој жена му пред 10 дена изгубила мирис и вкус и имала мала треска, испаничила и се јавила на матичен и рекле имаш само еден/два од симптомите и не и одобриле тест. После некој ден двете деца кренале температура. Кога разбрала дека комшивката со која се видела има Ковид и е хоспитализирана, иначе постара жена ни маска носела нишо.. се тестирала приватно и била позитивна, 10 дена после симптомите. Денес се слушнав, тој нема никакви симптоми, жена му нешто кашлала и толку. Во тие 10 дена ако не тие, децата секој ден пред зграда со други деца, едното оди на училиште не носат маски кој знае колку има заразено, 8 години има. Читам по нет во многу држави при такви рани симптоми препорачуваат самоизолација барем 2-3 дена + и ги ослободуваат од работа превентивно кај нас ништо. Знам дека тоа ќе се злоупотребува 100% ама вака нема крај работава...Или со тие брзите тестови шо ги донираа од ЕУ нешо ќе се стабилизира ситуацијава..Иначе кај што работам до пред 1 недела никој не носеше маска, а претежно работат 20/25 годишни, кој мирис изгубил со вртоглавици, кој мирис и вкус со треска...им викам абе тоа се симптомите, абе шо знам јас ми вика не се замарам не знам, ми помина за 3 дена Ок сум....Хаос.